× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Ρελάνς» της αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Ο Π.Χριστόφας εκλέχτηκε στην Επιτροπή Προσφυγών κόντρα στον εκλεκτό του Περιφερειάρχη

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 26/9/2019

«Ρελάνς» της αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Eκπλήξεις έκρυβε το χθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο για την παράταξη του Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη καθώς δεν πέρασε η πρόταση του να οριστεί ο Πανάγος Κουφέλος ως τακτικό μέλος της Επιτροπής που εξετάζει τις προσφυγές κατά αποφάσεων των συλλογικών οργάνων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ως γνωστόν η παράταξη του κ.Μουτζουρη δεν κατέχει την πλειοψηφία στο Περιφερειακό συμβούλιο έχοντας μόνο 10 από τους συνολικά 41 περιφερειακούς συμβούλους. Υποψηφιότητα, για την εκλογή του ως τακτικού μέλους της επιτροπής, που προαναφέραμε, έθεσε και ο επικεφαλής της παράταξης «Τολμάμε για το Βόρειο Αιγαίο» Παναγιώτης Χριστόφας

Στην ψηφοφορία που ακολούθησε μεταξύ του κ.Κουφέλου και του κ.Χριστόφα υπερίσχυσε ο Παναγιώτης Χριστόφας λαμβάνοντας τις ψήφους των περιφερειακών συμβούλων τόσο της παράταξης της Χριστιάνας Καλογήρου όσο και της παράταξης του Γιάννη Σπιλάνη. Ο κ. Κουφέλος έλαβε μόνο τις ψήφους του συνδυασμού του κ.Μουτζούρη με αποτέλεσμα να μην εκλεγεί.

Με την παραπάνω κίνηση οι τρεις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, από αυτή την πρώτη κιόλας συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, κατέδειξαν ότι δεν θα είναι όλα ρόδινα για τον κ.Μουτζούρη στο διάβα της θητείας του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όσον αφορά τη συγκρότηση των υπολοίπων επιτροπών με το δεδομένο ότι υπάρχει αναλογική εκπροσώπηση από τις τρεις πρώτες κατ εκλογή παρατάξεις τα πράγματα κύλισαν ομαλά σύμφωνα με τα όσα προτειναν οι επικεφαλείς των παρατάξεων.

Για το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για την Π.Ε.Λέσβου συμμετέχει ο Δημήτρης Κουρσουμπάς και μετά από πρόταση της κ.Καλογήρου ο Νίκος Καρασάββας. Στην επιτροπή χωροταξίας και περιβάλλοντος προτάθηκαν και επιλέχτηκαν οι Άρης Χατζηκομνηνός, Παντελής Μπουγδάνος, Βασίλης Πανουράκης από την παράταξη του κ.Μουτζούρη, Πάρης Παπαγεωργίου και Καλλιόπη Γόμου από την παράταξη της κ.Καλογήρου και ο Νίκος Καρασάββας από την παράταξη του κ.Χριστόφα.Τέλος για την επιτροπή της Περιφέρειας που θα εξετάζει τις μισθώσεις κτιρίων, τα προβλήματα σ αυτά κτλ. προτάθηκαν και εκλέχτηκαν οι Άρης Χατζηκομνηνός, Στρατής Κυρατζής και Παντελής Μπουγδάνος.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή