× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Τραγέλαφος σε σύσκεψη της Περιφέρειας για τα προβλήματα της κτηνοτροφίας

Με τον Περιφερειάρχη να βγάζει λόγο για... το μεταναστευτικό

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 5/10/2019

Τραγέλαφος σε σύσκεψη της Περιφέρειας για τα προβλήματα της κτηνοτροφίας

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι της Λέσβου είναι πολλά και σημαντικά αλλά δυστυχώς φάνηκε πως δεν αντιμετωπίζονται ως τέτοια από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκεκριμένα την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη που έγινε με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικού Πανάγου Κουφέλου και με την συμμετοχή του ΓΕΩΤΕΕ προκειμένου να ενημερωθεί ο Αντιπεριφερειάρχης για τα προβλήματα που απασχολούν τον κτηνοτροφικό κόσμο της Λέσβου. 

Σημειωτέον ότι η σύσκεψη αυτή έρχεται μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την προ ημερών επίσκεψη «ολίγων και εκλεκτών» στο γραφείο του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη. Συνάντηση στην οποία συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Λέσβου της Ν.Δ. Χαράλαμπος Αθανασίου, ο οποίος εξέδωσε και σχετικό δελτίο Τύπου, αλλά και ο Αντιπεριφερειάρχης Πανάγος Κουφέλος.

Στη χθεσινή σύσκεψη που έγινε στην αίθουσα του Επιμελητήριου η Περιφέρεια μέσω του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη κ.Κουφέλου δεν παρουσίασε κανένα απολύτως σχεδιασμό τόσο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των κτηνοτρόφων όσο και προτάσεις για τον ρόλο που πρέπει να έχει η Περιφέρεια στην Αγροτική Ανάπτυξη της Λέσβου. Χαρακτηριστικό δε της κατάστασης ήταν ότι υπηρεσιακά στελέχη έδειξαν αμηχανία στο τι έπρεπε να πουν στους παρευρισκόμενους καθώς φάνηκε ότι δεν γνώριζαν τον λόγο που διοργανώθηκε η σύσκεψη. Παρόντες στη σύσκεψη ήταν λιγοστοί εκπρόσωποι  κτηνοτροφικών συνεταιρισμών και ιδιοκτήτες μελετητικών γραφείων. Ένώ απουσίαζαν παντελώς επαγγελματίες που συμμετέχουν στον κύκλο μεταποίησης και διάθεσης των κτηνοτροφικών προϊόντων.Άγνωστο παραμένει αν είχαν προσκληθεί και δεν ανταποκρίθηκαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην αρχή της σύσκεψης τον λόγο πήρε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης όπου μετά από μια δίλεπτη γενικόλογη αναφορά και ευχολόγια αναλώθηκε στο να εξηγεί το μεταναστευτικό πρόβλημα στα νησιά καθώς και την συμμετοχή του το βράδυ της Πέμπτης σε περιπολία στις ακτές της Λέσβου με σκάφος του Λιμενικού και με ξένο τηλεοπτικό συνεργείο.Αντιθέτως παίρνοντας τον λόγο οι εκπρόσωποι κτηνοτροφικών συνεταιρισμών επεσήμαναν τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν με τις ζωονόσους που έχουν θέσει το νησί σε καραντίνα αλλά και τις τιμές του γάλακτος. Επίσης ζήτησαν την μεταφορά της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας στην Καλλονή καθώς και να συνεχιστεί το ποιοτικό παρακράτημα.

Παράλληλα επεσήμαναν ότι πρέπει να γίνονται έλεγχοι στο λιμάνι της Μυτιλήνης στις ποσότητες γάλακτος που έρχονται και να δοθεί αποζημίωση για τον καταρροϊκό πυρετό.Ακόμα τέθηκε το ζήτημα της πλήρους αποπληρωμής των ποσών για τους κτηνοτρόφους που έχασαν τα κοπάδια τους. Όλα τα παραπάνω αποφασίστηκαν ομόφωνα για να διεκδικηθούν μέσα από τη συγκρότηση μιας επιτροπής.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μειώθηκε η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα στο Βόρειο Αιγαίο

Αύξηση καταγράφει η οικοδομική δραστηριότητα σε πανελλαδικό επίπεδο κατά 15,7%
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Με έξι ώρες καθυστέρηση η αναχώρηση του Aqua Blue

Θα αναχωρήσει την Παρασκευή 26 Απριλίου στις 9:00 το βράδυ αντί στις 3:00 το απόγευμα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βραδιά με γεύσεις Βορείου Αιγαίου στο Λονδίνο

Άλλη μια προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών από την Αγγλία
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Εφτασαν οι πρώτοι Ολλανδοί στη Λέσβο

Προσγειώθηκε η πρώτη πτήση τσάρτερ της TUI στο Αεροδρόμιο Οδυσσέας Ελύτης
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Το προφίλ του Τούρκου τουρίστα στο Βόρειο Αιγαίο

Ο υψηλός πληθωρισμός στην Τουρκία έχει μειώσει την καταναλωτική δαπάνη των επισκεπτών
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΡΓΑΣΙΑ

Τέσσερεις θέσεις υδρονομέων στο Δήμο Μυτιλήνης

Μέχρι την Πέμπτη 2 Μαίου η υποβολή των αιτήσεων
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Βιομηχανική κληρονομιά, από την Ξάνθη… στη Μυτιλήνη;

Μιλήσαμε με τη βιομηχανική αρχαιολόγο, Μαρία Πετρά, υπεύθυνη της εταιρείας Παστάλι που συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βόρειο Αιγαίο ψηφίζουν οι Θεσσαλονικείς

Δείτε τους top προορισμούς που επιλέγουν οι ταξιδιώτες της Aegean Airlines στην Ελλάδα.
ΑΓΡΟΤΕΣ

Καταδίκες αγροτών για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου καταγγέλλει τις καταδίκες αγροτών σε ποινές φυλάκισης 15 μηνών για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Γενάρη του 2020
ΑΓΡΟΤΕΣ

Πέρασε από την Ευρωβουλή η πρώτη αναθεώρηση της ΚΑΠ

Οι αναθεωρημένες διατάξεις θα εφαρμοστούν το 2024 σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ετοιμάζεται νέος νόμος για τους συνεταιρισμούς

Ξεκίνησε τις διαβουλεύσεις η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης