× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Το πρόγραμμα της 33ης Συνάντησης Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου

Θα πραγματοποιηθεί από 6 - 16 Οκτωβρίου στη Λέσβο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 29/8/2022

Το πρόγραμμα της 33ης Συνάντησης Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου

Από 6 ως 16 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στη Λέσβο η 33η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου. Ένας επιτυχημένος θεσμός που συνεχίζεται.
Στόχοι της Συνάντησης και βασικές προτεραιότητες της είναι η υποστήριξη και η ανάπτυξη της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας και παραγωγής από πλευράς των ερασιτεχνικών θιάσων της νησιωτικής Ελλάδας. Όπως επίσης η υποστήριξη του έργου νέων ερασιτεχνών καλλιτεχνών και η ενίσχυση νέων ερασιτεχνικών καλλιτεχνικών ρευμάτων.

Το πρόγραμμα των παραστάσεων έχει ως εξής:

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου

Ώρα 18.00, ο Θ.Ο. «Αυλαία» Φ.Ο.Βροντάδου, θα παρουσιάσει το έργο «Το ημερολόγιο ενός απατεώνα» του Αλεξάντρ Οστρόφσκι, στην αίθουσα πολιτισμού Οδυσσέας Ελύτης.

Ώρα 20:30 ο Σύλλογος Νέων Παραδεισίου Ρόδου «Ωρίωνας», θα παρουσιάσει το έργο «Το δωμάτιο με τους μανδαρίνους του Ρομπέρ Τομά, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.

Ώρα 22.30 Θεατρική Ομάδα Μυτιλήνης «Πασπαρτού», θα παρουσιάσει το έργο «Η βαλίτσα» του Δημήτρη Δεμερτή, στο Θεατρικό Εργαστήρι Μυτιλήνης.

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου

Ώρα 18.00, ο ΜΕΟ Θυμιανών, θα παρουσιάσει το έργο «Χαβιάρι και φακές» των Τζούλιο Σκαρνάτσι και Ρέτζο Ταραμπούζι. στην αίθουσα πολιτισμού Οδυσσέας Ελύτης.

Ώρα 20.30 Τελετή έναρξης στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ώρα 21.00 ο Θ.Ο.Μ Άστεγοι, θα παρουσιάσει το έργο «Ήταν όλοι τους παιδιά μου» του Άρθουρ Μίλερ, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Σάββατο 8 Οκτωβρίου

Ξενάγηση στο κάστρο της Μυτιλήνης και στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (Teriade)

Ώρα 10.30, Παράσταση Συνεργασία (1η ημέρα), στον αύλειο χώρο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ώρα 18.00, Θεατρική Ομάδα Νάουσας Πάρου, θα παρουσιάσει το έργο «Δέκα μικροί στρατιώτες» της Άγκαθα Κρίστι, στην αίθουσα πολιτισμού Οδυσσέας Ελύτης.

Ώρα 20.30, το Πολιτιστικό Κέντρο Φ.Ο.Μ. «Ο Θεόφιλος» θα παρουσιάσει το έργο, «Κάτω από το γαλατόδασος» του Ντύλας Τόμας, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ώρα 22.30, Θ.Ο.Τήνου «Θεατροποείο», θα παρουσιάσει το έργο «Αυγά Μαύρα» του Διονύση Χαριτόπουλου, στο θέατρο του ΦΟΜ.

Κυριακή 9 Οκτωβρίου

Ώρα 10.30, Παράσταση Συνεργασία (1η ημέρα), στον αύλειο χώρο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ώρα 18.00, Θ.Ο. Καλύμνου, θα παρουσιάσει το έργο «Εσωτερικαί Ειδήσης» του Μάριου Ποντίκα, στην αίθουσα πολιτισμού «Οδυσσέας Ελύτης».

Ώρα 20.30, η Λαϊκή Σκηνή του Μ.Ε.Α.Σ. «Λήμνος», θα παρουσιάσει το έργο «Ποιός Κοιμάται απόψε;» της Χρύσας Σπηλιώτη, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.

Ώρα 22.00, Duende Ικαρίας, θα παρουσιάσει το έργο «Επτά λογικές απαντήσεις» του Λεωνίδα Προυαλίδη, στο θέατρο του ΦΟΜ.

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου

Ώρα 11.00, ACTA- Κως, θα παρουσιάσει το έργο Παραμυθ...issimo της Ξένιας Καλογεροπούλου και του Θωμά Μοσχόπουλου, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ώρα 18.00, η Θεατρική Ομάδα Πάτμου, θα παρουσιάσει το έργο «Loot» του Joe Orton, στην αίθουσα πολιτισμού «Οδυσσέας Ελύτης».

Ώρα 20.30, Θ.Ο. Σύρου «Σουρής», θα παρουσιάσει το έργο «Κόκκινο Βελούδο» των Σαμ Μπομπρικ και Πον Κλάρκ, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.

Τρίτη 11 Οκτωβρίου

Ώρα 17.30, Θ.Ο. Άνδρου, θα παρουσιάσει το έργο «Γιατρός με το στανιό» του Μολιέρου, στην αίσθουσα πολιτισμού «Οδυσσέας Ελύτης».

Ώρα 20.00, Θ.Ο. Σάμου, θα παρουσιάσει το έργο «Ποιά Ελένη;» των Μ. Ρέππα και Μ. Παπαθανασίου, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.

Ώρα 23:00, το Θεατρικό Εργαστήρι της ΔΕΠΤΑ του Δήμου Μυτιλήνης θα παρουσιάσει το έργο «Ωραίας και σέξι» του Woody Allen στο Θεατρικό Εργαστήρι Μυτιλήνης.

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου

Ώρα 11:00, η Θεατρική Ομάδα του Αναγνωστηρίου Αγιάσου, θα παρουσιάσει απόσπασμα από τον μονόλογο του Άκη Δήμου «Η Αναγνώριση», στο Αναγνωστήριο Αγιάσου.


Ώρα 18.00, ο Σύλλογος Γυναικών Μαρπήσσας Πάρου, θα παρουσιάσει το έργο «Ολόκληρος ο Σέξπιρ σε μια ώρα» του Borgenson Long, στο Πολιτιστικό Κέντρο Μεσοτόπου.

Ώρα 21.00, ο Θεατρικός Πολιτιστικός Όμιλος Σύρου «Απόλλων» θα παρουσιάσει το έργο «4 λεπτά και 12 δευτερόλεπτα» του James Fritz, στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής.

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου

Ώρα 11:00, ο Σύλλογος Γυναικών Χίου, θα παρουσιάσει το έργο «Μια φορά και ένα βαζάκι», σύνθεση κειμένου Λένια Ξενάκη, στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής.

Ώρα 18.00, ο Σύλλογος Γυναικών Νάουσας Πάρου, θα παρουσιάσει το έργο «Μαντάμ Σουσού» του Δημήτρη Ψαθά, στο Πολιτιστικό Κέντρο Μεσοτόπου.

Ώρα 21:00, η Αδελφότητα Κρητών Ρόδου, θα παρουσιάσει το έργο «Φως στην ψυχή» του Στέλιου Βισκαδουράκη, στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής.

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου

Ώρα 18.00, Θ.Ο. Μυκόνου θα παρουσιάσει το έργο «Ποιός σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα» του Simon Stephens, στο πολιτιστικό κέντρο Μεσοτόπου.

Ώρα 21.00, η Πατμιακή σκηνή θα παρουσιάσει το έργο «Η Βεγγέρα» του Ηλία Καπετανάκη στο Δημοτικό Θεάτρο Καλλονής.

Σάββατο 15 Οκτωβρίου

Ώρα 10.00, ξενάγηση στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργείας και στο Ιερό των Μέσων.

Ώρα 17.30, η Πειραματική Σκηνή Μήλου, θα παρουσιάσει την «Μήδεια του Μποστ, στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής.

Ώρα 19.30, η Θεατρική Ομάδα Χίου, θα παρουσιάσει το έργο «Αχ αυτά τα φαντάσματα», του Εντουάρτο ντε Φιλίππο στο πολιτιστικό κέντρο Μεσοτόπου.

Κυριακή 16 Οκτωβρίου

Ώρα 18.00, ο Θ.Ο. Λέρου θα παρουσιάσει το έργο «το Δωμάτιο με τους Μανδαρίνους» του Ρομπέρ Τομά στο πολιτιστικό κέντρο Μεσοτόπου.

Ώρα 21.00, ο Ε. Θ.Ο. Καλλονής θα παρουσιάσει το έργο «Θεραπεία Αγάπης (Υπέροχα πλάσματα)» διασκευή των Χατζηιωάννου και Λούκου (βασισμένο στην ισπανική ταινία toc toc), στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μειώθηκε κατά 5 εκατ. ευρώ η επιχορήγηση στους δήμους

Καταγγελία της Εριφύλης Χιωτέλλη επικεφαλής της παράταξης «Με πυξίδα τον πολίτη»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ο λαός να στοχεύσει τον μολυσματικό ιό της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία»

Oμιλία της βουλευτή Λέσβου του ΚΚΕ Μαρίας Κομνηνάκα στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την Υγεία
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο γενικός διευθυντής του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου στο «Ν»

Ο Patrick Paquet δήλωσε εντυπωσιασμένος από τον τρόπο λειτουργίας και τις δραστηριότητες της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ»
ΑΤΖΕΝΤΑ

Συμβουλές για γονείς αναφορικά με τη σεξουαλική ζωή

Μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με ομιλία κλινικής ψυχολόγου στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δαφίων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθεί πολιτικούς αντιπάλους, δημοσιογράφους και επιχειρηματίες»

Ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Μπουρνούς στις Βρυξέλλες
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το «Alley Dog» ανέλαβε δράση στήριξης στους μικρούς υπερήρωες του σήμερα!

Δίνουμε έξτρα 50 λεπτά και 1 ευρώ φτάνει στον Σύλλογο Γονιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα» αναφέρει ο ιδιοκτήτης της μυτιληνιάς επιχείρησης, Στρατής Αλμπάνης
ΑΓΟΡΑ

Εορταστικό ωράριο στην αγορά της Μυτιλήνης

Από 15 Δεκεμβρίου θα εφαρμοστεί φέτος το εορταστικό ωράριο με απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Προβολές ταινιών από την ΚΝΕ Λέσβου

Συνεχίζονται την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου στο Χατζηγιάννειο κτίριο με την ταινία «Δυστυχώς απουσιάζετε»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συγκέντρωση ενάντια στις παρενοχλήσεις γυναικών στη Μυτιλήνη

Το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στις 11 το πρωί στην Πλατεία Σαπφούς από την οργάνωση «Μαχητικές και ελεύθερες»
ΔΥΤΙΚΗ ΛΕΣΒΟΣ

«Βήμα ανάπτυξης για τον Πολιχνίτο, η αξιοποίηση των ιαματικών πηγών»

Κοινή επιστολή Συλλόγων Πολιχνιατών και Βρισαγωτών Αθήνας προς το Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Καμπάνια αγάπης στην Φίλια

Γίνε και εσύ Άγιος Βασίλης για τα παιδιά του χωριού
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

1.129 Τούρκοι επισκέπτες της Λέσβου το Νοέμβριο

Σταθερή επιλογή το νησί της Λέσβου για χειμερινές αποδράσεις για ένα αξιόλογο αριθμό επισκεπτών από τις πόλεις των Τουρκικών παραλιών στο Αιγαίο
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ