× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Το πρόγραμμα της 33ης Συνάντησης Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου

Θα πραγματοποιηθεί από 6 - 16 Οκτωβρίου στη Λέσβο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 29/8/2022

Το πρόγραμμα της 33ης Συνάντησης Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου

Από 6 ως 16 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στη Λέσβο η 33η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου. Ένας επιτυχημένος θεσμός που συνεχίζεται.
Στόχοι της Συνάντησης και βασικές προτεραιότητες της είναι η υποστήριξη και η ανάπτυξη της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας και παραγωγής από πλευράς των ερασιτεχνικών θιάσων της νησιωτικής Ελλάδας. Όπως επίσης η υποστήριξη του έργου νέων ερασιτεχνών καλλιτεχνών και η ενίσχυση νέων ερασιτεχνικών καλλιτεχνικών ρευμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πρόγραμμα των παραστάσεων έχει ως εξής:

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου

Ώρα 18.00, ο Θ.Ο. «Αυλαία» Φ.Ο.Βροντάδου, θα παρουσιάσει το έργο «Το ημερολόγιο ενός απατεώνα» του Αλεξάντρ Οστρόφσκι, στην αίθουσα πολιτισμού Οδυσσέας Ελύτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ώρα 20:30 ο Σύλλογος Νέων Παραδεισίου Ρόδου «Ωρίωνας», θα παρουσιάσει το έργο «Το δωμάτιο με τους μανδαρίνους του Ρομπέρ Τομά, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ώρα 22.30 Θεατρική Ομάδα Μυτιλήνης «Πασπαρτού», θα παρουσιάσει το έργο «Η βαλίτσα» του Δημήτρη Δεμερτή, στο Θεατρικό Εργαστήρι Μυτιλήνης.

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ώρα 18.00, ο ΜΕΟ Θυμιανών, θα παρουσιάσει το έργο «Χαβιάρι και φακές» των Τζούλιο Σκαρνάτσι και Ρέτζο Ταραμπούζι. στην αίθουσα πολιτισμού Οδυσσέας Ελύτης.

Ώρα 20.30 Τελετή έναρξης στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ώρα 21.00 ο Θ.Ο.Μ Άστεγοι, θα παρουσιάσει το έργο «Ήταν όλοι τους παιδιά μου» του Άρθουρ Μίλερ, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Σάββατο 8 Οκτωβρίου

Ξενάγηση στο κάστρο της Μυτιλήνης και στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (Teriade)

Ώρα 10.30, Παράσταση Συνεργασία (1η ημέρα), στον αύλειο χώρο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ώρα 18.00, Θεατρική Ομάδα Νάουσας Πάρου, θα παρουσιάσει το έργο «Δέκα μικροί στρατιώτες» της Άγκαθα Κρίστι, στην αίθουσα πολιτισμού Οδυσσέας Ελύτης.

Ώρα 20.30, το Πολιτιστικό Κέντρο Φ.Ο.Μ. «Ο Θεόφιλος» θα παρουσιάσει το έργο, «Κάτω από το γαλατόδασος» του Ντύλας Τόμας, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ώρα 22.30, Θ.Ο.Τήνου «Θεατροποείο», θα παρουσιάσει το έργο «Αυγά Μαύρα» του Διονύση Χαριτόπουλου, στο θέατρο του ΦΟΜ.

Κυριακή 9 Οκτωβρίου

Ώρα 10.30, Παράσταση Συνεργασία (1η ημέρα), στον αύλειο χώρο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ώρα 18.00, Θ.Ο. Καλύμνου, θα παρουσιάσει το έργο «Εσωτερικαί Ειδήσης» του Μάριου Ποντίκα, στην αίθουσα πολιτισμού «Οδυσσέας Ελύτης».

Ώρα 20.30, η Λαϊκή Σκηνή του Μ.Ε.Α.Σ. «Λήμνος», θα παρουσιάσει το έργο «Ποιός Κοιμάται απόψε;» της Χρύσας Σπηλιώτη, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.

Ώρα 22.00, Duende Ικαρίας, θα παρουσιάσει το έργο «Επτά λογικές απαντήσεις» του Λεωνίδα Προυαλίδη, στο θέατρο του ΦΟΜ.

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου

Ώρα 11.00, ACTA- Κως, θα παρουσιάσει το έργο Παραμυθ...issimo της Ξένιας Καλογεροπούλου και του Θωμά Μοσχόπουλου, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ώρα 18.00, η Θεατρική Ομάδα Πάτμου, θα παρουσιάσει το έργο «Loot» του Joe Orton, στην αίθουσα πολιτισμού «Οδυσσέας Ελύτης».

Ώρα 20.30, Θ.Ο. Σύρου «Σουρής», θα παρουσιάσει το έργο «Κόκκινο Βελούδο» των Σαμ Μπομπρικ και Πον Κλάρκ, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.

Τρίτη 11 Οκτωβρίου

Ώρα 17.30, Θ.Ο. Άνδρου, θα παρουσιάσει το έργο «Γιατρός με το στανιό» του Μολιέρου, στην αίσθουσα πολιτισμού «Οδυσσέας Ελύτης».

Ώρα 20.00, Θ.Ο. Σάμου, θα παρουσιάσει το έργο «Ποιά Ελένη;» των Μ. Ρέππα και Μ. Παπαθανασίου, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.

Ώρα 23:00, το Θεατρικό Εργαστήρι της ΔΕΠΤΑ του Δήμου Μυτιλήνης θα παρουσιάσει το έργο «Ωραίας και σέξι» του Woody Allen στο Θεατρικό Εργαστήρι Μυτιλήνης.

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου

Ώρα 11:00, η Θεατρική Ομάδα του Αναγνωστηρίου Αγιάσου, θα παρουσιάσει απόσπασμα από τον μονόλογο του Άκη Δήμου «Η Αναγνώριση», στο Αναγνωστήριο Αγιάσου.


Ώρα 18.00, ο Σύλλογος Γυναικών Μαρπήσσας Πάρου, θα παρουσιάσει το έργο «Ολόκληρος ο Σέξπιρ σε μια ώρα» του Borgenson Long, στο Πολιτιστικό Κέντρο Μεσοτόπου.

Ώρα 21.00, ο Θεατρικός Πολιτιστικός Όμιλος Σύρου «Απόλλων» θα παρουσιάσει το έργο «4 λεπτά και 12 δευτερόλεπτα» του James Fritz, στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής.

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου

Ώρα 11:00, ο Σύλλογος Γυναικών Χίου, θα παρουσιάσει το έργο «Μια φορά και ένα βαζάκι», σύνθεση κειμένου Λένια Ξενάκη, στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής.

Ώρα 18.00, ο Σύλλογος Γυναικών Νάουσας Πάρου, θα παρουσιάσει το έργο «Μαντάμ Σουσού» του Δημήτρη Ψαθά, στο Πολιτιστικό Κέντρο Μεσοτόπου.

Ώρα 21:00, η Αδελφότητα Κρητών Ρόδου, θα παρουσιάσει το έργο «Φως στην ψυχή» του Στέλιου Βισκαδουράκη, στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής.

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου

Ώρα 18.00, Θ.Ο. Μυκόνου θα παρουσιάσει το έργο «Ποιός σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα» του Simon Stephens, στο πολιτιστικό κέντρο Μεσοτόπου.

Ώρα 21.00, η Πατμιακή σκηνή θα παρουσιάσει το έργο «Η Βεγγέρα» του Ηλία Καπετανάκη στο Δημοτικό Θεάτρο Καλλονής.

Σάββατο 15 Οκτωβρίου

Ώρα 10.00, ξενάγηση στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργείας και στο Ιερό των Μέσων.

Ώρα 17.30, η Πειραματική Σκηνή Μήλου, θα παρουσιάσει την «Μήδεια του Μποστ, στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής.

Ώρα 19.30, η Θεατρική Ομάδα Χίου, θα παρουσιάσει το έργο «Αχ αυτά τα φαντάσματα», του Εντουάρτο ντε Φιλίππο στο πολιτιστικό κέντρο Μεσοτόπου.

Κυριακή 16 Οκτωβρίου

Ώρα 18.00, ο Θ.Ο. Λέρου θα παρουσιάσει το έργο «το Δωμάτιο με τους Μανδαρίνους» του Ρομπέρ Τομά στο πολιτιστικό κέντρο Μεσοτόπου.

Ώρα 21.00, ο Ε. Θ.Ο. Καλλονής θα παρουσιάσει το έργο «Θεραπεία Αγάπης (Υπέροχα πλάσματα)» διασκευή των Χατζηιωάννου και Λούκου (βασισμένο στην ισπανική ταινία toc toc), στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή