× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Δυναμική επιστροφή των Τούρκων τουριστών στη Λέσβο

7.339 αφίξεις τον Αύγουστο. Απαραίτητη η επαναφορά του πιλοτικού προγράμματος έκδοσης βίζας στην πύλη εισόδου

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ Δημοσίευση 1/9/2022

Δυναμική επιστροφή των Τούρκων τουριστών στη Λέσβο

Στις 7.339 ανήλθαν οι αφίξεις Τούρκων τουριστών τον Αύγουστο το 2022 στη Λέσβο. Οι αφίξεις του Ιουλίου ήταν 6.105. Από την επαναλειτουργία των ακτοπλοϊκών συνδέσεων των νησιών του ανατολικού Αιγαίου με τα Τουρκικά παράλια, τον περασμένο Απρίλιο, περισσότεροι από 15.000 Τούρκοι τουρίστες έχουν επισκεφθεί το νησί . Η εξέλιξη αυτή ικανοποιεί τους τουριστικούς πράκτορες και όλες τις επιχειρήσεις του τουριστικού τομέα (ξενοδοχεία, εστίαση).

 
Η εισροή Τούρκων τουριστών θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες. Η Λέσβος και τα άλλα νησιά του ανατολικού Αιγαίου είναι πάντα μια επιλογή για ολιγοήμερες αποδράσεις για τους κατοίκους των Τουρκικών παραλίων εφόσον υπάρχουν οι ακτοπλοϊκές συνδέσεις. Ωστόσο αναμένεται σταδιακή μείωση του αριθμού των αφίξεων.

Μεγάλο πρόβλημα η έκδοση βίζας
Την φετινή χρονιά, για πρώτη φορά μετά το 2014, δεν λειτούργησε το πιλοτικό πρόγραμμα έκδοσης βίζας στην πύλη εισόδου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μεγάλος αριθμός Τούρκων - εν δυνάμει επισκεπτών - να μην πραγματοποιήσουν τα ταξίδια τους προς τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.  Διότι για την έκδοση της βίζας έπρεπε να μεταβούν στις Ελληνικές προξενικές αρχές σε Άγκυρα, Σμύρνη και Κωνσταντινούπολη.  Κάτι που σημαίνει μεγάλη απώλεια χρόνου και ανάλογες δαπάνες.

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως παρότι οι φορείς που εκπροσωπούν τις τουριστικές επιχειρήσεις είχαν ζητήσει, από τον περασμένο Απρίλιο, την εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος έκδοσης βίζας το αίτημα τους δεν ικανοποιήθηκε.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν πως φέτος οι βίζες που δίνονται στους Τούρκους πολίτες είναι μικρής χρονικής διάρκειας, μέχρι 15 ημέρες. Με αποτέλεσμα όσοι λαμβάνουν βίζα να πραγματοποιούν μόλις ένα ταξίδι προς Ελλάδα.

 Η επαναφορά της δυνατότητας έκδοσης βίζας στις πύλες εισόδου των νησιών του ανατολικού Αιγαίου εκτιμάται πως θα αυξήσει  τις επισκέψεις Τούρκων τουριστών. Το Ελληνικό κράτος να αποκομίσει μεγαλύτερα έσοδα, σημαντικά θα είναι τα οφέλη και για τις οικονομίες των νησιών. 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή