× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ποιον διαψεύδει ο κ. Αθανασίου;

«Δεν πρόκειται να δημιουργηθεί άλλο ΚΥΤ στη Λέσβο» αναφέρει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας διαψεύδοντας σχετική ψευδή είδηση που διακινούσε άνθρωπος του στενού του πολιτικού περιβάλλοντος

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 16/10/2019

Ποιον διαψεύδει ο κ. Αθανασίου;

Τις ψευδείς ειδήσεις που μέρες τώρα αναφέρονται σε ειλημμένη απόφαση περί κατασκευής νέου Κέντρου υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Λέσβο τοποθετώντας το μάλιστα στη δυτική Λέσβο διαψεύδει και επίσημα ο βουλευτής Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας Χαράλαμπος Αθανασίου. Μόνο που οι ψευδείς αυτές ειδήσεις σε μια τουλάχιστον περίπτωση μεταδίδονται από άτομα του στενού πολιτικού περιβάλλοντος όπως ο Πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ της Νέας Δημοκρατίας και αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου δυτικής Λέσβου Γιώργος Καραθανάσης. Ο οποίος μόλις χθες το πρωί με ανάρτηση του στην προσωπική του σελίδα σε μέσον κοινωνικής δικτύωσης αναφερόταν σε «φήμες που κυκλοφορούν για εγκατάσταση λαθρομεταναστών σε περιοχή πλησίον της Μονής Λειμώνος». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το γεγονός υποχρέωσε το Δήμαρχο δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρο να σχολιάσει δημόσια της διάδοση της ψευδούς είδησης αναφέροντας σε δική του ανάρτηση: «Με μπαράζ αναρτήσεων στέλεχος της Τοπικής του κυβερνώντος κόμματος και Δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης ανακινεί θέμα hot spot στον Δήμο Δυτικής Λέσβου. Διέψευσα, ξαναδιέψευσα, αλλά παρατηρώ ότι επιμένει. Αναρωτιέμαι αν ξέρει κάτι που δεν ξέρουμε. Αν είναι να το μοιραστεί μαζί μας».

Σε άλλη του δε ανάρτηση ο κ. Βέρρος προχώρησε ακόμα περισσότερο τονίζοντας ότι η διασπορά ψευδών ειδήσεων περί δημιουργίας προσφυγικών καταυλισμών στη δυτική Λέσβο δεν είναι παρά αντιπερισπασμός στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη Μόρια και στην Αγιάσο όπου το κτήριο του ιδρύματος «Θεομήτωρ» επισκευάζεται προκειμένου να λειτουργήσει εκεί δομή ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Αντιπερισπασμός (ετυμ.) :Ενέργεια που έχει σκοπό να στρέψει την προσοχή το αντιπάλου σε άλλη κατεύθυνση. Αραμπάς :Παλαιό μεταφορικό μέσο. Hot spot: Κέντρο διαπίστευσης και υποδοχής προσφύγων. Hot spot πάνω σε αραμπά :Είδος hot spot που υπάρχει μόνο στον Δήμο Δυτικής Λέσβου και κινείται μεταξύ Αχλαδερής και Μονής Λειμώνος. Υπάρχει αγωγιάτης, υπάρχουν και κάποιοι που άθελά τους σπρώχνουν τον αραμπά. Πονηρός πολιτευτής :Αυτό δεν θέλει επεξήγηση. Μεγάλη μπουκιά φάγε, μεγάλο λόγο μη πεις: παλαιά κινεζική παροιμία» ανέφερε ο κ. Βέρρος.

Τι λέει ο βουλευτής

Σήμερα ο κ. Αθανασίου διέψευσε την ψευδή είδηση που μετέδιδε ο κομματικός του φίλος. Ο οποίος και έσπευσε με τη σειρά του να την αναπαράγει ως…. επιτυχία!!!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφέρει ο κ. Αθανασίου:

«Τις τελευταίες μέρες αντιπολιτευόμενα την Κυβέρνηση έντυπα και γενικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διοχετεύουν πληροφορίες, αναφορικά με το μεταναστευτικό ζήτημα, ότι δήθεν η Κυβέρνηση σε αντίθεση με όσα προεκλογικά διακήρυττε, σκοπεύει να δημιουργήσει και άλλα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) στη Λέσβο.

Τους απαντώ λοιπόν ότι η ΝΔ δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ και δεν είναι αυτή που έφερε το νησί μας σ’ αυτή την κατάσταση, η δε αντίληψη και πολιτική μας είναι εντελώς διαφορετική από την προηγούμενη Κυβέρνηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνίσταται δε στην ανακούφιση των νησιών μας, με αρτιότερη διαχείριση και διάχυση του μεταναστευτικού φορτίου σε όλη την Επικράτεια.

Συνεπώς, δεν πρόκειται να δημιουργηθεί άλλο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) στη Λέσβο.».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επιτυχία για τους μαθητές του 1ου Προτύπου Γυμνασίου Μυτιλήνης

Κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις στο διαγωνισμό ACSTAC 2024 του κολεγίου Ανατόλια
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργούν δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στον Τύπο

Οι ομοσπονδίες των δημοσιογράφων και των εργαζομένων στον Τύπο προχώρησαν στην προκήρυξη απεργίας για την Πρωτομαγιά
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην Πλατεία Σαπφούς την Πρωτομαγιά ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων

«Δεν αντέχουμε την ακρίβεια, τον πληθωρισμό, την πείνα, τη δυστυχία που μας έχουν επιβάλει» σημειώνει στην ανακοίνωση – κάλεσμα για την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύνδεσμος
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης

Για την εγγραφή στην Α τάξη Γυμνασίου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τροχαίο ατύχημα στη Μυτιλήνη

Συγκρούστηκε φορτηγό με μηχανάκι
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μοσχοβόλησε το σχολείο λαζαράκια!

Τα παιδιά του 15ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης έπλασαν, στόλισαν και έψησαν τα λαζαράκια γεμίζοντας όλους τους σχολικούς χώρους με αρώματα
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Κι από τη Λέσβο πέρασε ο αρχηγός της Θύρας 7

Ιωσήφ Αντιζάς ή «Κοντός»: Το όνομά του είναι το πρώτο που φιγουράρει στο κατηγορητήριο για τα επεισόδια στου Ρέντη και τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη
ΥΓΕΙΑ

Νέο μόνιμο προσωπικό στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Ορκίστηκαν το πρωί της Παρασκευής 26 Απριλίου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ανήλικος Γεραγώτης καλλιεργούσε χασίς

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του περιλαμβάνει και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Απεγκλωβισμός 33 ατόμων από βραχονησίδα ανοιχτά του Μανταμάδου

Επιχείρηση διάσωσης από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης