× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Έδωσαν την μάχη της πανδημίας και κινδυνεύουν να βγουν στην ανεργία

Ανακοίνωση παρέμβαση του Συλλόγου εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης για τους συμβασιούχους υγειονομικούς που κινδυνεύουν να βγουν στην ανεργία στο τέλος του Σεπτεμβρίου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 19/9/2022

Έδωσαν την μάχη της πανδημίας και κινδυνεύουν να βγουν στην ανεργία

Τον κίνδυνο να βγουν στην ανεργία υγειονομικοί που προσλήφθηκαν κατά την διάρκεια της πανδημίας, προκειμένου να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες σε νοσηλευτικό προσωπικό στα νοσοκομεία της χώρας, επισημαίνει με ανακοίνωση του ο Σύλλογος Εργαζόμενων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης. Παράλληλα το Σωματείο τονίζει τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού στο Νοσοκομείο και την ανάγκη να παραμείνουν στις θέσεις εργασίας τους όλοι οι συμβασιούχοι υγειονομικοί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Αναλυτικότερα η ανακοίνωση αναφέρει: «Η κυβέρνηση με τακτικές μπαλώματος, για να μπορέσει να καλύψει τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού στα νοσοκομεία εν μέσω πανδημίας, αποφάσισε να διευρύνει την παροχή ειδικότητας σε νοσηλευτές, σε πολλά νοσοκομεία της χώρας. Με αυτόν τον τρόπο έβαλε μέσα στο σύστημα πολλούς  συναδέλφους χωρίς πρότερη εμπειρία και τους πέταξε αμέσως στα βαθιά (ΤΕΠ - ΜΕΘ).  Παρ’ όλα αυτά, οι συνάδελφοι ανταποκρίθηκαν πλήρως και σήκωσαν ένα πολύ μεγάλο όγκο εργασίας. Εν μέσω της συνεχιζόμενης πανδημίας έδωσε παράταση έξι μηνών.


Φτάνουμε στο σήμερα έχοντας πλέον εκπαιδευμένους και έμπειρους συναδέλφους που λήγει η σύμβασή τους στο τέλος του Σεπτέμβρη και θα βρεθούν εκτός συστήματος υγείας.


Αυτό θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στην παρεχόμενη φροντίδα υγείας προς τους πολίτες και ταυτόχρονα θα βγάλει ξανά στην ανεργία υγειονομικούς πλήρως εκπαιδευμένους και έμπειρους που παρείχαν τις υπηρεσίες τους σε νοσηλευτικά τμήματα πρώτης γραμμής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Από όλο αυτό γίνετε ξεκάθαρο ότι όλα τα νοσοκομεία της χώρας και φυσικά και στο δικό μας (-27 συνάδελφοι την τριετία 2019 - 2021) έχει τρομερό πρόβλημα στελέχωσης με μόνιμο προσωπικό. Με την υποστελέχωση αυτή δεν είναι εφικτό να ειδικεύονται συνάδελφοι και κατά την λήξη της εκπαίδευσης τους να μην δημιουργείται έντονο πρόβλημα. Όλο αυτό σε συνδυασμό με το ότι δεν υπήρχε πρόβλεψη το μέτρο της χορήγησης ειδικότητας να  έχει συνέχεια, έτσι ώστε να έχουν ήδη καλυφθεί οι θέσεις, το πρόβλημα που δημιουργείται είναι τραγικό.


Δυστυχώς για άλλη μία φορά η κυβέρνηση αποδείχθηκε πολύ λίγη».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή