× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

550.000 ευρώ... «πάνε να βρουν» άλλα 21 εκατομμύρια που είναι αναξιοποίητα

Η χρηματοδότηση της δημοτικής αρχής Κύτελη για την αγορά και αποκατάσταση του οικοπέδου του ΚΥΤ της Μόριας αποκάλυψε ότι συνολικά χρηματοδοτήσεις ύψους 21 εκατομμυρίων ευρώ παραμένουν στη συντριπτική τους πλειοψηφία αναξιοποίητες

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 23/11/2022

550.000 ευρώ... «πάνε να βρουν» άλλα 21 εκατομμύρια που είναι αναξιοποίητα
Ο κ. Μηταράκης υπέγραψε χρηματοδότηση ύψους 550.000 ευρώ προς τον Δήμο Μυτιλήνης, παρουσία του Δημάρχου, Στρατή Κύτελη και του Β΄ Αντιπροέδρου της Βουλής και Βουλευτή Νομού Λέσβου Χαράλαμπου Αθανασίου, που αφορά στην χρηματοδότηση από το Ταμείο Αλληλεγγύης του έργου με τίτλο «Αποκατάσταση - Καθαρισμός χώρου πρώην ΚΥΤ Μόριας».

Η υπογραφή σήμερα 23 Νοεμβρίου από τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη της διαπιστωτική απόφαση έγκρισης χρηματοδότησης από το Ταμείο Αλληλεγγύης προκειμένου να εκκινήσουν οι διαδικασίες από το Δήμο Μυτιλήνης για την αγορά και την αποκατάσταση του χώρου του πρώην ΚΥΤ στη Μόρια, αποκάλυψε κάτι το πραγματικά συνταρακτικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, ο Δήμος Μυτιλήνης έχει λάβει από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου συνολικά περισσότερα από 21 εκατομμύρια ευρώ. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία αυτά τα χρήματα που θα μπορούσαν να αλλάξουν την εικόνα της πόλης παραμένουν αναξιοποίητα στα πλαίσια της γνωστής ... «ικανότητας» της δημοτικής αρχής Κύτελη να εκτελεί έργα!

Στο σχετικό δελτίο τύπου αναφέρεται ότι συνολικά ο Δήμος Μυτιλήνης έχει λάβει από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου 15.095.256,40 ευρώ, από τα οποία 6.712.219,40 ευρώ αφορούν στα δημοτικά τέλη, τα 5.020.637 ευρώ στις έκτακτες επιχορηγήσεις, και τα 3.362.400 ευρώ στο Ταμείο Αλληλεγγύης. Πέρα των παραπάνω χρημάτων το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου έχει χρηματοδοτήσει τη μονοπρόσωπη δημοτική «Αναπτυξιακή Μυτιλήνης» με 6.109.700 ευρώ, με σκοπό την εκπόνηση έργων που αφορούν στο Δήμο.

Όσον αφορά το έργο της αγοράς και της αποκατάστασης του χώρου του πρώην ΚΥΤ στη Μόρια ο συνολικά εγκεκριμένος προϋπολογισμός του έργου και των υποέργων του ανέρχεται στο ποσό των 550.000 ευρώ, ενώ το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου αναφέρει στην ανακοίνωση του ότι ο εκτιμώμενος χρόνος υλοποίησης του συνολικού έργου προσδιορίζεται σε 10 μήνες. Δηλαδή τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, θα έχει αγορατεί το οικόπεδο από το Ταμείο Εθνικής Άμυνας στο οποίο ανήκει και θα έχει αποκατασταθεί κιόλας. Ας τη σημειώσουμε και αυτήν την ημερομηνία!

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή