× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ο Μηταράκης ξελασπώνει τον Κύτελη για Παλιό Λιμεναρχείο

Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου χρηματοδοτεί το Δήμο Μυτιλήνης με 170.000 ευρώ για να συμπληρώσει τον προϋπολογισμό και να προχωρήσει το πολύπαθο έργο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 15/12/2022

Ο Μηταράκης ξελασπώνει τον Κύτελη για Παλιό Λιμεναρχείο

Με συμπληρωματική χρηματοδότηση  του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου το οποίο δίνει στο Δήμο Μυτιλήνης από το Ταμείο Αλληλεγγύης το ποσό των 170.000 ευρώ, θα προχωρήσει, άγνωστο πότε,  το πολύπαθο έργο του Παλιού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης το οποίο είναι ενταγμένο στο Leader αλιείας με προϋπολογισμό 458.200 ευρώ από το Δεκέμβριο του 2020.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εδώ και δύο χρόνια  ωστόσο  δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. Η καθυστέρηση στην υλοποίηση του έργου οφείλεται κυρίως  στις επιπλέον στατικές  μελέτες  που ζήτησε  το Υπουργείο Πολιτισμού και η αρμόδια Διεύθυνση Αρχαιολογίας της Αθήνας. Το «Ν» με αναλυτικό ρεπορτάζ τον Οκτώβριο περιέγραφε αναλυτικά τα προβλήματα που υπάρχουν και τον κίνδυνο απένταξης.

Οι νέες αυτές εργασίες που απαιτούνται για  την επισκευή του Παλιού Λιμεναρχείου ανεβάζουν κατά πολύ το συνολικό  κοστολόγιο  και έτσι ο Δήμος αναζήτησε νέο «χορηγό» για να συμπληρώσει τον προϋπολογισμό του πολύπαθου έργου. 

Προφανώς το Υπουργείο Μετανάστευσης μέσω του Ταμείου Αλληλεγγύης και ο Υπουργός Νότης Μηταράκης, έσπευσαν να ξελασπώσουν τη Δημοτική Αρχή Κύτελη και να δώσουν χείρα βοηθείας για να μην χαθεί το έργο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι  ο Δήμος Μυτιλήνης καταβάλει από το φθινόπωρο του  2020 ετήσιο ενοίκιο 15.000 ευρώ στην ιδιοκτήτρια του ακινήτου, Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε (ΕΤΑΔ Α.Ε). 

Το αισιόδοξο σενάριο αναφέρει ότι με την επιπλέον αυτή χρηματοδότηση λύνονται τα χέρια του Δήμου και πλέον μέσα στον καινούργιο χρόνο θα βγάλει στον αέρα το διαγωνισμό για την ανάπλαση του κτιρίου.

Άλλες ωστόσο έγκυρες πηγές, σημειώνουν  ότι ο δρόμος προς τη δημοπράτηση είναι ακόμη πολύ μακρύς αφού η  μελέτη είναι ακόμα προς έγκριση στη Γενική Διεύθυνση αναστήλωσης μουσείων και τεχνικών έργων του Υπουργείου Πολιτισμού.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή