× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Είναι έγκλημα

Γράφει ο ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΚΑΛΑΡΓΑΛΗΣ

Δημοσίευση 6/3/2023

Είναι έγκλημα

Όσοι έχουμε παιδιά που σπούδασαν ή σπουδάζουν στη Θεσσαλονίκη ξέρουμε ότι μετακινούνταν με το τρένο για να πάνε στην Αθήνα ή στον Βόλο. Να επισκεφτούν τους φίλους, τις αγάπες τους. Προτιμούσαν τα βραδινά δρομολόγια, όπως αυτό το τραγικό που δολοφονήθηκαν τόσοι συνάνθρωποί μας, οι περισσότεροι νέοι. Με το τρένο κάνουν τα ταξίδια τους στις χώρες της Ευρώπης, γιατί είναι οικονομικά και ασφαλή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι μας είπαν, (πρώτος ο πρωθυπουργός) απ' την πρώτη στιγμή; Σε ανθρώπινο λάθος οφείλεται το δυστύχημα, και πάνε να τα ''φορτώσουν'' όλα στον σταθμάρχη. Αυτό μεταδίδουν τα περισσότερα τηλεοπτικά κανάλια.

Ενώ μέχρι πρόσφατα ''έθαβαν'' τις αγωνιώδεις εκκλήσεις και τα εξώδικα των σωματείων των εργαζομένων στα τρένα, όταν παρουσίαζαν τα προβλήματα. Δεν ζητούσαν αυξήσεις, κραύγαζαν για το κακό που έβλεπαν να έρχεται, λόγω απαξίωσης του σιδηροδρομικού δικτύου, μείωσης προσωπικού, ελλειπή συντήρηση.

Από κει ξεκινά η σημερινή κακή εικόνα των σιδηροδρόμων, του παλιού ΟΣΕ. Τον απαξίωσαν, για να τον πουλήσουν. Να φύγει από το δημόσιο, αυτός ήταν και είναι ο σκοπός τους. Οι φιλελεύθερες, οι νεοφιλελεύθερες, απόψεις και πολιτικές, αυτές της ονομαζόμενης ελεύθερης οικονομίας είναι υπέρμαχοι των ιδιωτικοποιήσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ότι κι αν τις ονομάζουν, για να μην ακούγεται άσχημα. Συνέβαλλαν τα Μνημόνια, αλλά οι πολιτικοί αυτής της πολιτικής θεωρία και οικονομίας προτάσσουν την ιδιωτικοποίηση μεγάλου μέρους των δημόσιων υπηρεσιών. Δείτε, εύκολα τα βρίσκουμε στο διαδίκτυο, τι πρεσβεύουν ας πούμε οι κ. Μητσοτάκης και Χατζηδάκης. Θέλουν λιγότερο, μικρότερο δημόσιο τομέα. Έτσι πούλησαν την Αγροτική Τράπεζα, τον ΟΤΕ, τη ΔΕΗ, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο κ.ά. οργανισμούς.

Ακούμε ότι φταίει το Κράτος, η Πολιτεία γενικά. Όλοι οι πολιτικοί, κι η πολιτική. Αυτό το τσουβάλιασμα βολεύει γιατί έτσι εξισώνονται όλοι οι πολιτικοί κι όλα τα κόμματα. Έτσι ρίχνουν σ' όλους τα βάρη κι έτσι επιθυμούν να ξεπλυθούν οι σημερινοί πολιτικοί υπεύθυνοι. Θέλουν με την παραίτηση του υπουργού κ. Κ. Καραμανλή να αντιμετωπιστεί η εγκληματική πολιτική που σκότωσε τόσους ανθρώπους.

Συμπλήρωμα ήρθε, η καθυστερημένη για πέντε μέρες, συγγνώμη του κ. Πρωθυπουργού. Μάλιστα την εκστόμισε για όλες τις κυβερνήσεις! Ποιος τον εξουσιοδότησε να κάνει συμψηφισμό;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρόμοιες, αν όχι ίδιες, αναπαραγωγές γίνονται στο διαδίκτυο από πολλούς χρήστες του. Αναρτούν ανυπόστατα στοιχεία, στα όρια του ψεύδους, και κυρίως παραπλανούν. Υπάρχουν αρκετοί λογαριασμοί που τα διοχετεύουν, κάποιοι/ες σαν να είναι σε υπηρεσία, ενώ άλλοι με αφέλεια.

Παράλληλα μας καλούν να χειροκροτήσουμε, τους γιατρούς απ' τα μπαλκόνια ή να σβήσουμε τα φώτα συμβολικά. Ε, όχι! Οι δολοφονίες δεν αντιμετωπίζονται έτσι. Δεν ξεπλένονται μ' αυτά.

Ας δούμε τους νέους, τους μαθητές και φοιτητές, όλης της χώρας, απ' την Αθήνα έως τα μικρά νησάκια και τα απομακρυσμένα χωριά. Με τα σώματά τους και τις μαθητικές τσάντες σχηματίζουν τις λέξεις: ''Είναι έγκλημα'', ''Αντίο'', ''Γιατί;'', ''Οργή''. Κι απ' τους νέους, σ' όλες τις εποχές, δεν μπορείς να κρυφτείς. Κι ούτε να τους χειραγωγήσεις γιατί νογούνται λεύτερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όταν πληθαίνουν τα κακά μαντάτα τα παιδιά κάνουν σύναξη και βγαίνουν ''έξω σε δρόμους και σε πλατείες'' γράφει ο Ελύτης. Αυτό κάνουν και τώρα, αυτό θα κάνουν και στο μέλλον κι ας τους λένε αλήτες. Το θέμα είναι αν θα είμαστε – είσαστε με τα παιδιά μας ή θα είστε απέναντί τους. Δηλαδή απέναντι στη ζωή τους.

Είμαι οργισμένος. Γιατί πριν δύο μήνες περίπου ο γιος μου ανεβοκατέβηκε στη Θεσσαλονίκη μ' αυτό το τρένο, μ' αυτό το δρομολόγιο. Σε αυτό το δρομολόγιο σκοτώθηκε ο εικοσάχρονος αδερφός παλαιού συμφοιτητή τους. Όσοι απ' την αδερφική παρέα μπορούν είναι στην πόλη για να τον στηρίξουν. Είναι έγκλημα. Γιατί σιωπάτε; Γιατί;

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Βιομηχανική κληρονομιά, από την Ξάνθη… στη Μυτιλήνη;

Μιλήσαμε με τη βιομηχανική αρχαιολόγο, Μαρία Πετρά, υπεύθυνη της εταιρείας Παστάλι που συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Τι γνωρίζουμε σήμερα για τον αυτισμό

Γράφει η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΖΗΣΗ, Καθηγήτρια Ψυχολογίας, Τμήμα Κοινωνιολογίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 25/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ένα μυθιστόρημα «αληθινό» για την πολιτική και τη Δικαιοσύνη

Με αφορμή την παρουσίαση βιβλίου του Δημήτρη Χατζηχαραλάμπους το Σάββατο στα Κεντρικά Λύκεια Μυτιλήνης, μιλήσαμε με τον συγγραφέα
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Αποβολή, διαπόμπευση, λοβοτομή

Γράφει ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, δημοσιογράφος
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

ΒΑΣΤΡΙΑ: Στην καρδιά του Δάσους…

Ένα «μεγαλείο» ανευθυνότητας –Γράφει ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΑΚΑΣ*
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Κοινωνικές Συμμαχίες

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΡΛΑΣ, γιατρός
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 22/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Κορίτσι έξι χρόνων μόνο χωρίς γονείς, έξω από την Ασφάλεια

Οι πρώτες μέρες της χούντας στη Μυτιλήνη μέσα από τις αναμνήσεις - Γράφει η ΝΟΡΑ ΡΑΛΛΗ*
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Όψιμοι θιασώτες

Γράφει ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΑΡΙΝΑΤΟΣ, δικηγόρος, στέλεχος της Νέας Αριστεράς Λέσβου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Ποιος θα είναι ο «τυχερός»….

Γράφει ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΑΚΑΣ* για τα εγκαίνια του δρόμου Καλλονής-Σιγρίου