× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Στα Κέντρα Υγείας Καλλονής και Πολιχνίτου ο Ιάσων Πιπίνης

Συναντήθηκε με στελέχη των δύο δομών υγείας της Λέσβου καθώς και με την Επιτροπή Αγώνα Στήριξης του Κέντρου Υγείας Πολιχνίτου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 21/3/2023

Στα Κέντρα Υγείας Καλλονής και Πολιχνίτου ο Ιάσων Πιπίνης

Τα Κέντρα Υγείας Καλλονής και Πολυχνίτου επισκέφθηκε ο Ειδικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού Ιάσων Πιπίνης, στο πλαίσιο της περιοδείας του σε δομές υγείας της Λέσβου.

«Κατέγραψα τα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους στο Κέντρο Υγείας Καλλονής, όπως είναι τα κενά που, όπως αναφέρουν, εντοπίζονται στις βάρδιες ασθενοφόρων. Έχοντας ως δεδομένο τις μεγάλες αποστάσεις που υπάρχουν στο νησί μας, για να φθάσει ένα ασθενοφόρο, θεωρώ πως είναι ωφέλιμο να γίνει μια συζήτηση για αναδιοργάνωση του συστήματος, ανάλογα με τις σημερινές ανάγκες», τονίζει ο κ. Πιπίνης σε ανάρτηση του στο διαδίκτυο.

Ο κ. Πιπίνης συναντήθηκε και με τον συντονιστή του Κέντρου Υγείας Καλλονής κ. Δούκα Ζεϊμπέκη, με τον οποίον συζήτησαν την ενίσχυση που, όπως αναφέρει, έχει υπάρξει τα τελευταία χρόνια από την κυβέρνηση, τόσο σε προσωπικό όσο και σε εξοπλισμό. «Το Κέντρο Υγείας Καλλονής για πρώτη φορά προμηθεύτηκε δυο μηχανήματα για υπερήχους, για γενική και για γυναικολογική χρήση, τα οποία θα παρέχουν σημαντικές υπηρεσίες στους συμπολίτες μας. Είναι σημαντικό επίσης να γνωρίζουν οι συμπολίτες μας ότι το νέο Κέντρο Υγείας που αναμένεται να αρχίσει να κατασκευάζεται τις επόμενες εβδομάδες στο Μανταμάδο, θα αποσυμφορήσει και το Κέντρο Υγείας Καλλονής. Θα ωφελήσει όλους μας», τονίζει ο κ. Πιπίνης.

Άκουσε τους κατοίκους στον Πολυχνίτο

Ο στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού συναντήθηκε με κατοίκους, μέλη της Επιτροπής Αγώνα Στήριξης Κέντρου Υγείας Πολυχνίτου, οι οποίοι του έθεσαν τα αιτήματα τους, τα οποία το τελευταίο διάστημα επιχειρούν να κάνουν ευρύτερα γνωστά, μέσω και κινητοποιήσεων. «Άκουσα με προσοχή τους κατοίκους του Πολυχνίτου και δεσμεύτηκα να μεταφέρω αρμοδίως τα αιτήματα τους. Μου ανέφεραν, μεταξύ άλλων, ότι υπάρχει ανάγκη για τουλάχιστον ένα ακόμη πλήρωμα ασθενοφόρου, αλλά και κάλυψη θέσης παιδιάτρου. Είπα στους συμπολίτες μας ότι η κυβέρνηση, που τα τελευταία χρόνια έχει βελτιώσει κατά πολύ την κατάσταση στις δομές υγείας της Λέσβου, είμαι βέβαιος πως θα ανταποκριθεί στις νέες ανάγκες. Προσωπικά θεωρώ ότι η ενίσχυση του συστήματος υγείας στη Λέσβο είναι η πρώτη προτεραιότητα και προς αυτήν την κατεύθυνση θα συνεχίσω να εργάζομαι», τονίζει ο κ. Πιπίνης, ο οποίος συναντήθηκε και με τον πρόεδρο του Κέντρου Υγείας Πολυχνίτου κ. Δημήτρη Γιανναρέλη, αλλά και με εργαζόμενους. 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

«Η επιτυχία είναι σημαντική αλλά όχι μονόδρομος»

Ευχές από το Δίκτυο Κοινοτήτων Λέσβου στα παιδιά που δίνουν πανελλαδικές εξετάσεις
ΑΓΡΟΤΕΣ

Δια περιφοράς συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Θα αποφασίσει επί της πρόσληψης των γεωπόνων του προγράμματος δακοκτονίας της Λέσβου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

«Το μέλλον και τα όνειρά σας τα κρατάτε στα χέρια σας»

Το μήνυμα της ΚΝΕ για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων
ΕΛΛΑΔΑ

Ο πιο ψυχρός Μάιος των τελευταίων 14 ετών

Η παραπάνω εκτίμηση προκύπτει από το δίκτυο 53 μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δύο τροχαία ατυχήματα στη Λέσβο

Τραυματίσθηκαν οι οδηγοί δύο οχημάτων που ενεπλάκησαν στα τροχαία ατυχήματα την τελευταίας ημέρα του Μαΐου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μήνυμα του Γιάννη Μπουρνού για τις πανελλήνιες εξετάσεις

Ο υποψήφιος βουλευτής θυμίζει πως δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ παραμένει η άμεση κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

«Ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο...καλή επιτυχία σε όλους»

Το δικό του μήνυμα σε όλα τα παιδιά που από την Πέμπτη δίνουν πανελλαδικές εξετάσεις, έστειλε ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Γιώργος Πετρέλλης
ΕΛΛΑΔΑ

Αρση της ασυλίας για Γεωργούλη από το Ευρωκοινοβούλιο

Με την άρση της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη, οι βελγικές αρχές μπορούν να προχωρήσουν τις έρευνές τους για την καταγγελία βιασμού που έχει γίνει σε βάρος
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πανηγύρι του Αγίου Πνεύματος στο Πληγώνι

Την Κυριακή 4 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα στην εκκλησία του χωριού, στο γραφικό προάστιο της Μυτιλήνης, με γλέντι, χορό και άφθονη διασκέδαση
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Προκηρύχθηκαν οι τουριστικές ενισχύσεις

Ποιο είναι το επιλέξιμο κόστος για τις επιχορηγήσεις
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΡΟΤΕΣ

Εκτιμήσεις για την ανθοφορία της ελιάς στη Λέσβο

Μειωμένες οι προσδοκίες των ελαιοπαραγωγών του νησιού για την επόμενη ελαιοκομική περίοδο
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΧΩΡΙΑ

Από μέσα Μαΐου λειτουργεί στην Πλαγιά το πυροσβεστικό κλιμάκιο Πλωμαρίου

Στη νέα αντιπυρική περίοδο, τα κενά στις πυροσβεστικές υπηρεσίες της Λέσβου, στις προσλήψεις που αναμένονται καθώς και στην ετοιμότητα εν' όψει καλοκαιριού αναφέρθηκε ο πρόεδρος των Πυροσβεστών Βορείου Αιγαίου Γιώργος Ντίνος