× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Ο Μητσοτάκης ιδιωτικοποιεί και απαξιώνει, Υγεία, Νερό και Μεταφορικό Ισοδύναμο»

Η πρώτη συνέντευξη Τύπου των υποψηφίων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννη Μπουρνού, Δημήτρη Μοιρασγεντή και Μαρίας Νικολάρα, μετά την ανακοίνωση του ψηφοδελτίου του κόμματος

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 22/3/2023

«Ο Μητσοτάκης ιδιωτικοποιεί και απαξιώνει, Υγεία, Νερό και Μεταφορικό Ισοδύναμο»

Την πρώτη συνέντευξη τύπου μετά την ανακοίνωση του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία  για τις Εθνικές εκλογές πραγματοποίησε την Τετάρτη το μεσημέρι η Νομαρχιακή Επιτροπή του κόμματος στη Λέσβο με την παρουσία των τριών εκ των πέντε υποψηφίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τους υποψήφιους βουλευτές Γιάννη Μπουρνού, Δημήτρη Μοιρασγεντή και Μαρία Νικολάρα, παρουσίασε ο γραμματέας της Νομαρχιακής Σταύρος Καραβασίλης ο οποίος σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η εμφάνιση των Λέσβιων υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ γίνεται μία μέρα μετά την συνέντευξη του Πρωθυπουργού στην οποία κυριαρχούσε, όπως τόνισε η απάθεια και η αδιαφορία σε μια προσπάθεια επικοινωνιακής διαχείρισης του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Στην τοποθέτησή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο εκτρωματικό νομοσχέδιο όπως το χαρακτήρισε, που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων και του νερού.

«Η κυβέρνηση εντάσσει στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας τη διαχείριση νερού και απορριμμάτων δημιουργώντας με τον τρόπο αυτό δύο νέες αγορές που έρχονται να προστεθούν σε αυτή της ενέργειας». Μάλιστα ο Γιάννης Μπουρνούς έθεσε ερώτημα για το αν  κατά την επίσκεψή στη Λέσβο του Γενικού Γραμματέα διαχείρισης αποβλήτων του κ  Γραφάκου τον περασμένο Οκτώβρη,  είχε ανακοινωθεί  ότι το μεγάλο έργο της μονάδας  διαχείρισης αποβλήτων της Λέσβου δεν θα γίνει με ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους, όπως είχε ανακοινωθεί το 2019  αλλά θα γίνει μέσω ΣΔΙΤ, σύμπραξη δηλαδή ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφορά στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και στην απαξίωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, έκανε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Δημήτρης Μοιρασγεντής.  Όπως σημείωσε ο κ. Μοιρασγεντής  ο τρόπος με τον οποίο έχουν απαξιωθεί όλες οι δημόσιες δομές υγείας του νησιού μας και κυρίως της υπαίθρου οδηγούν τους πολίτες στους ιδιώτες γιατρούς και στα ιδιωτικά θεραπευτήρια.

«Χαρακτηριστικά παραδείγματα όλης αυτής της κατάστασης αποτελούν το Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης που έχει σταματήσει να λειτουργεί σε εικοσιτετράωρη βάση από τον περασμένο Δεκέμβρη, επιβαρύνοντας επιπλέον το νοσοκομείο της Μυτιλήνης καθώς και το Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου το οποίο μέσα από δύο τραγικά περιστατικά μέσα σε 1,5 μήνα φάνηκε ότι έχει σοβαρές ελλείψεις σε οδηγό ασθενοφόρου και προσωπικού γενικότερα. Σοβαρά προβλήματα και ελλείψεις, εξάλλου καταγράφονται και στα Κέντρα Υγείας Άντισσας, Πλωμαρίου και Καλλονής».

Παίρνοντας το λόγο στη συνέχεια η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Μαρία Νικολάρα, έκανε εκτενή αναφορά στο Μεταφορικό Ισοδύναμο, το οποίο χαρακτήρισε ως το εμβληματικότερο  μέτρο για τη νησιωτικότητα που εφάρμοσε η προηγούμενη κυβέρνηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως είπε η κ. Νικολάρα δυστυχώς, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας φρόντισε με κάθε δυνατό τρόπο να απαξιώσει το μέτρο αυτό το οποίο αγκαλιάσθηκε από την κοινωνία και τους φορείς. «Η επιδότηση του μεταφορικού ισοδύναμου στα καύσιμα που εφαρμόσθηκε πιλοτικά από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πριν 4 χρόνια δεν επεκτάθηκε ποτέ στα υπόλοιπα νησιά. Επίσης ποτέ δεν εφαρμόσθηκε ο σχεδιασμός της προηγούμενης κυβέρνησης  για την επιδότηση των ελαφρών ζωοτροφών που θα βοηθούσε σημαντικά τους κτηνοτρόφους μας».

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί ολόκληρη τη συνέντευξη τύπου των υποψηφίων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.  

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αγροτικό Τμήμα θα δημιουργηθεί στο Επιμελητήριο Λέσβου

Ξεκίνησε η διαδικασία σύστασης των τμημάτων σε πολλά Επιμελητήρια της χώρας
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

«Δεν μιλάμε για ανάπτυξη του τουρισμού με ένα δρομολόγιο προς Πειραιά»

Αναφορά Παρασκευαϊδη στον υπουργό Ναυτιλίας για τη σύνδεση με το Σίγρι
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Προσωρινή δικαίωση για 13 εργαζόμενους της ΔΕΥΑΛ

Παραμένουν στη θέση τους με προσωρινή διαταγή
ΘΕΑΤΡΟ

«Ίστατο Η Μήτηρ» ‑στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Mουσική εκδήλωση με δύο παραστάσεις την Τετάρτη 1 Μαΐου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Βάστρια, «η αρχή ενός αγώνα»

Αυτοψία από τη Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο στις εργασίες για τη νέα δομή
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Θα σεβαστούν οι πολίτες της Μυτιλήνης την πεζοδρόμηση της Ερμού;

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Μυτιλήνης για την πεζοδρόμηση του Ιστορικού Κέντρου της πόλης. Προβληματισμοί, διαφωνίες και συμφωνίες εκφράστηκαν σε σχέση με την κυκλοφοριακή μελέτη που παρουσιάστηκε
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ερωτήματα και αντιδράσεις για μίσθωση ακινήτου της ΑΔΕΛ στη Θερμή

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΛ Βασίλης Τσαγκάρης ενέκρινε μίσθωση ακίνητου της Δημοτικής Επιχείρησης σε εταιρικό σχήμα που συμμετέχει ο ίδιος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δεύτερο τροχαίο στη νέα επαρχιακή οδό Καλλονής‑Σιγρίου

Πρόκειται για τον δρόμο που εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 19 Απριλίου από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΑΓΟΡΑ

Νέα εποχή για την Γεωτεχνική Αιγαίου

Πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 19 Απριλίου τα εγκαίνια των νέων γραφείων της επιχείρησης στην περιοχή «Φανάρι» της Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στην Αγιάσο μαθητές από το Λαγονήσι

Τους υποδέχτηκε ο αντιδήμαρχος, Λευτέρης Κοτσώνης
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ξανά στα δικαστήρια για να παραμείνουν στη δουλειά τους

Οι 13 εργαζόμενοι covid της ΔΕΥΑ Λέσβου κατέθεσαν για δεύτερη φορά Ασφαλιστικά Μέτρα, μετά την αρχική αρνητική απόφαση του δικαστηρίου. Στο πλευρό τους Χριστόφας, Βάλεσης και Σηφάκη κατέθεσαν ως μάρτυρες
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Θα μείνουν ανοιχτά τα καταστήματα για το κρουαζιερόπλοιο;

Πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης για τις 24 Απριλίου