× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Μια απάντηση χωρίς απάντηση

Αποφεύγει να δώσει ουσιαστική απάντηση η Δημοτική Αρχή Κύτελη στην ερώτηση της Εριφύλης Χιωτέλλη για τις κατασκηνώσεις του πρώην ΠΙΚΠΑ. Ανταπάντηση από Χιωτέλλη «τι κάνεις; κουκιά σπέρνω»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 5/4/2023

Μια απάντηση χωρίς απάντηση

Με περίπου μια εβδομάδα καθυστέρηση η Δημοτική Αρχή της Μυτιλήνης, απάντησε στην ερώτηση που κατέθεσε η επικεφαλής της παράταξης «Με πυξίδα τον πολίτη» Εριφύλη Χιωτέλλη, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για την αδειοδότηση των εγκαταστάσεων των κατασκηνώσεων του ΠΙΚΠΑ στην Νεάπολη Μυτιλήνης. Στην απάντηση της η Δημοτική Αρχή προχωρά σε επίθεση σε βάρος της κ. Χιωτέλλη αλλά και της ΜΚΟ «Αλληλεγγύη Λέσβου» που διαχειρίζονταν το χώρο επί σειρά ετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Η κ. Χιωτέλλη στην ερώτηση της έθεσε μια σειρά από συγκεκριμένα ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν προκειμένου να λειτουργήσει η κατασκήνωση την φετινή χρονιά. Ωστόσο η Δημοτική Αρχή αποφεύγει να τοποθετηθεί επί αυτών και καταφεύγει σε επίθεση σε βάρος της επικεφαλής της παράταξης «Με πυξίδα τον πολίτη» και της ΜΚΟ «Αλληλεγγύη Λέσβου». Τέλος η Δημοτική Αρχή δηλώνει, στην απάντηση της, πως θα γίνει ότι απαιτείται για να παραδοθεί λειτουργικό το έργο, όμως αποφύγει να απαντήσει αν θα τηρηθεί η δέσμευση για λειτουργία των κατασκηνώσεων την φετινή χρονιά.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά η απάντηση έχει ως εξής:

« Αισθανόμαστε χαρά που η κ. Χιωτέλλη για πρώτη φορά ενδιαφέρθηκε μετά από χρόνια, για την τύχη των εγκαταστάσεων, που μέχρι πρόσφατα χρησιμοποιούνταν με «το έτσι θέλω» από ΜΚΟ για την φιλοξενία μεταναστών, στερώντας τις κατασκηνώσεις του χώρου αυτού από τα παιδιά των Μυτιληνιών. Δημοτική περιουσία που μετά από αγώνες της Δημοτικής Αρχής, επέστρεψε στην κοινωνία της Μυτιλήνης, κατεστραμμένη και λεηλατημένη και σήμερα είναι σε εξέλιξη έργα για την εκτεταμένη επισκευή της.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φυσικά η κ. Χιωτέλλη και η παράταξη της, δεν ασχολήθηκαν ποτέ με την κατάντια των δημοτικών εγκαταστάσεων όταν αυτές είχαν καταληφθεί από τις ΜΚΟ και τους μετανάστες, ούτε αφουγκράστηκαν την αγωνία και τα προβλήματα των κατοίκων και επιχειρηματιών της περιοχής που ζητούσαν επιτακτικά το κλείσιμο του ΠΙΚΠΑ και την απόδοσή του στην τοπική κοινωνία. Η θέση της ήταν ξεκάθαρη υπέρ της ΜΚΟ με επιθέσεις κατά όσων ήθελαν να αλλάξουν την τότε κατάσταση προς το καλύτερο. Εύλογα λοιπόν μας δημιουργείται η απορία για το ξαφνικό ενδιαφέρον της, μετά από τόσα χρόνια απάθειας και αδιαφορίας.

 

Μας προξενεί βεβαίως έκπληξη, το όψιμο ενδιαφέρον της, όταν μέχρι σήμερα δεν μπήκε στον κόπο να επισκεφθεί τους χώρους όπου οι εργασίες συνεχίζονται πυρετωδώς για να μπορέσουν να δοθούν προς χρήση το συντομότερο δυνατό. Εκ του ασφαλούς και εκ του μακρόθεν, κρίνει, κατακρίνει και κόπτεται ξαφνικά για ένα έργο που αποτελεί προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή. Αν το θελήσει είναι ευπρόσδεκτη στο χώρο, για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την ραγδαία αλλαγή και μεταμόρφωση των εγκαταστάσεων μετά το καταστροφικό πέρασμα της «Αλληλεγγύης Λέσβου» και τις τραγικές συνθήκες κάτω από τις οποίες διέμεναν επί χρόνια ευάλωτες ομάδες προσφύγων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ας μην ανησυχεί λοιπόν η κ. Χιωτέλλη επικαλούμενη κατά την προσφιλή της τακτική νόμους, διατάξεις και υπουργικές αποφάσεις προκειμένου να προσδώσει κύρος στα λεγόμενα της, μηδενίζοντας με τον τρόπο αυτόν την μεγάλη προσπάθεια που γίνεται.

«Έχουν γνώση οι φύλακες». Η Δημοτική Αρχή και οι καθ' ύλην αρμόδιοι που ασχολούμαστε με το «ΠΙΚΠΑ» θα κάνουμε ότι απαιτείται, ώστε να παραδοθεί το έργο λειτουργικό στους δημότες της Μυτιλήνης και στα παιδιά μας, που στερήθηκαν τις Κατασκηνώσεις τόσα χρόνια εξαιτίας των «αλληλέγγυων» ομάδων και των υποστηρικτών τους».

Η ανταπάντηση της επικεφαλής της παράταξης

Λίγη ώρα μετά την δημοσιοποίηση της απάντησης της Δημοτικής Αρχής ήρθε η ανταπάντηση από την επικεφαλής της παράταξης «Με πυξίδα τον πολίτη» Εριφύλη Χιωτέλλη. Η οποία έχει ως εξής:

«Μάλιστα κύριε Δήμαρχε!

Μετά από αυτή τη συγκλονιστική  απάντηση που συνοψίζεται στη λαϊκή ρήση «τι κάνεις; κουκιά σπέρνω», περιμένουμε και την απάντηση στα ερωτήματα που σας θέσαμε!

Όπως μαθαίνω μετά την ερώτηση που σας κάναμε στο ΔΣ, τα έχετε απευθύνει κι εσείς στο Υπουργείο και περιμένετε απάντηση!

Δε βιαζόμαστε! Με την ησυχία σας!»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή