× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Αυτή είναι η Βάσω, του ήθους και του πολιτισμού»

Γέμισε το «Home» για την ομιλία της υποψήφιας βουλεύτριας ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Β. Χοχλάκα που βιώνει ένα «ψευδεπίγραφο δίλημμα» εναντίον της για το παλιό και το νέο και βλέπει την επόμενη ημέρα με το όραμα του ΠΑΣΟΚ

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 26/4/2023

«Αυτή είναι η Βάσω, του ήθους και του πολιτισμού»
κάμερα- βίντεο Παναγιώτης Μπαλάσκας

Γέμισε με παλιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της αυτοδιοίκησης, φίλους και φίλες της Βάσως Χοχλάκα, υποψήφιας βουλεύτριας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ το «Home» στα Λαδάδικα, προκειμένου να ακούσουν την ομιλία της το απόγευμα της Τετάρτης 26 Απριλίου. Η ομιλία της θα μεταδοθεί και στις 4 το απόγευμα στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κ. Χοχλάκα έκανε λόγο για ψευδεπίγραφο δίλημμα εναντίον της μεταξύ του παλιού και του νέου, με εκείνη να βρίσκεται στο όριο και των δύο, ασχολούμενη με την πολιτική, ένα κατεξοχήν ανδροκρατούμενο πεδίο: 

«Ακούω διαχρονικά σε κάθε πολιτική μου αντιπαράθεση αυτό το «Τι θέλει μωρέ αυτή και επιμένει, γιατί δεν προσαρμόζεται, γιατί, γιατί, γιατί…»

Έχω συναντήσει πάτρωνες, κήνσορες ηθικής και αμέτρητους πατριαρχικούς που με ήθελαν πιο ήπια και περισσότερο συμβιβασμένη. Είμαι ευτυχής όμως, που οι πολλοί και οι πολλές, στην πορεία μου στην πολιτική εδώ και 15 χρόνια στην αυτοδιοίκηση, με κρίνουν πλέον για τη διαδρομή μου. Με κρίνουν από τα σωστά και τα λάθη μου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με κρίνουν για το πολιτικό μου ήθος. Με κρίνουν για το πάθος μου σε αυτό που συμμετέχω δυναμικά και προσφέρω κομμάτια ολόκληρα του εαυτού μου.

Δε με κρίνουν ούτε για την ηλικία μου, ούτε για το φύλο μου, ούτε για το βαρύ πολιτικό όνομα που κουβαλάω

Κρίνουν τη Βάσω που εργάζομαι ανελλιπώς και παράλληλα με αυτό που λατρεύω να κάνω στην πολιτική, που είμαι μητέρα δύο παιδιών και δεν μου χαρίστηκε τίποτα μέχρι να φτάσω να διεκδικώ την στήριξή σας για να μπω στο ελληνικό κοινοβούλιο, χωρίς καμία ποσόστωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κρίνουν τη Βάσω που ενασχολούμενη με τα κοινά, αντιμετωπίζω καθημερινά όλα τα οικονομικά, κοινωνικά και επαγγελματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε οι περισσότεροι, αλλά σίγουρα όχι οι πολλοί πολιτικοί του σήμερα.

Κρίνουν τη Βάσω που σήμερα, με ξέρετε καλά και σας καλώ σε μία πολιτική ανανέωση, όχι ηλικιακή, αλλά ηθική και προοδευτική. Όπου η συνέπεια λόγων και πράξεων, οι θέσεις και η αντίληψη των πραγμάτων, θα είναι ξανά κυρίαρχα ζητούμενα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκεί βρίσκονταν ο πρώην Περιφερειάρχης, Νάσος Γιακαλής, ο παλιός αντιδήμαρχος Μυτιλήνης, Παντελής Πατερέλλης, ο νυν Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Μήλιος, ο υποψήφιος Δήμαρχος Μυτιλήνης, Παναγιώτης Χριστόφας, πολλοί φίλοι του ερασιτεχνικού θεάτρου της Λέσβου που γνώρισαν την κ, Χοχλάκα επί σκηνής, αλλά και από την αυτοδιοικητική θητεία της στον Πολιτισμό. Επίσης εκπρόσωποι της εστίασης, με τους επικεφαλής της «Ασπίδας», Νίκο Γιαννάκα και Δήμο Καραμπεάζη, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης, Γιάννης Μουτζούρης, o πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου, Παναγιώτης Προβέτζας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, Φώντας Αυγερινός, ο περιφερειακός σύμβουλος, Νίκος Καρασάββας, ο οικονομικός επόπτης του Επιμελητηρίου, Νικόλας Αθανάσης, η αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Οικονομικών, Αναστασία Αντωνέλλη, ο προϊστάμενος της ΔΟΥ Μυτιλήνης, Παναγιώτης Μπαρούτης, ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ, Αντώνης Γιαννάκης, οι παλιοί αυτοδιοικητικοί και γραμματείς της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Ψαρρός και Σταύρος Δημηρούδης και δημοσιογράφοι.

Το παρών έδωσαν και οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Βαλεσης, Ανδριωτης και Φραγκοπουλος, μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Λέσβου του ΠΑΣΟΚ, ο τ. Γραμματέας της ΝΕ, Μιχάλης Σκουρκέας και παλιοί αυτοδιοικητικοί, όπως ο Γιάννης Τσακίρης Γιάννης και ο Μιχάλης Δεμερτζής.

Τη Βάσω Χοχλάκα προλόγισε ένα από τα ιστορικά στελέχη του κόμματος στη Λέσβο, η Μαρία Ψήμμα, η μόνη που έχει διατελέσει γυναίκα γραμματέας της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ στη Λέσβο, η οποία αναφέρθηκε στην εμπειρία της στο ΠΑΣΟΚ και τη συγκινητική στιγμή της να αναφερθεί στην κ. Χοχλάκα, ο πατέρας της οποίας ήταν μέντοράς της, επί εποχής του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου. Ευχήθηκε μάλιστα την άνοδο του ΠΑΣΟΚ, αλλά και την ψήφο στην κ. Χοχλάκα.

Η Βάσω Χοχλάκα, ανεβαίνοντας στο βήμα, καλωσόρισε τους παλιούς γραμματείς, τα στελέχη, τους συντρόφους, τους φίλους της και εισηγητικά τόνισε το γεγονός πως η πολιτική έχει απαξιωθεί και η συμμετοχή των νέων κυρίως είναι μικρή.

Στη δική της περίπτωση, από την άλλη, όπως υπογράμμισε, η ίδια σε μικρή ηλικία ασχολήθηκε με την αυτοδιοίκηση, λόγω της πολιτικής ενασχόλησης του πατέρα της, του Θόδωρου Χοχλάκα και γενικότερα της οικογένειάς της. Έχοντας διαγράψει μια πορεία 15 ετών στην αυτοδιοίκηση και σε θέσεις ευθύνης έμαθε πολλά πράγματα και αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες: «Αλλά έζησα και ωραίες στιγμές δίπλα σε ανθρώπους της προσφοράς.», τόνισε.

Η ενασχόληση με την κεντρική πολιτική σκηνή ήρθε μετά και «κανείς δεν μπορεί να πει πως την χάραξε ο πατέρας μου», πρόσθεσε: «Είναι η δική μου πορεία με τα σωστά και τα λάθη. Η πολιτική είναι βίωμα, είναι πάθος, είναι η ίδια η ζωή μας. Όλων! Πρέπει όλοι να πιστέψουμε στην ουσία της πολιτικής. Για να επέλθει η αλλαγή πρέπει να αλλάξουμε εμείς.»
Σε ό,τι αφορά την ανανέωση, ξεκαθάρισε ότι αυτή «δεν είναι απαραίτητα ηλικιακή, γιατί κι αυτό ρατσιστικό το βρίσκω, ούτε πρέπει να τη λέμε ως ατάκα. είναι ανανέωση πολιτικού ήθους, συνέπεια λόγων και πράξεων. Πρέπει να πιστέψουμε όλοι ότι μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα. Να αλλάξουμε τον κόσμο και περισσότερο πρέπει να το πιστέψουν οι νέες γενιές. Μη μένετε απαθείς, μη δέχεστε ότι σας σερβίρουν. Η ζωή, ο τόπος, τα νησιά μας είναι δικά μας. Δικά μας γιατί μεγαλώσαμε εδώ, γιατί επιστρέψαμε εδώ, γιατί ζούμε εδώ γιατί ζουν εδώ οι γονείς μας και οι παππούδες μας. Γιατί αν εμείς δεν νοηματοδοτήσουμε τη ζωή μας δεν θα το κάνει κανείς αλλος. Γι' αυτό πρέπει να πιστέψουμε στην πολιτική γιατί εμείς που ζούμε εδώ στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου με τις ιδιαιτερότητες που δεν υπάρχουν αλλού γνωρίζουμε από μέσα, από κάτω τι έχει ανάγκη η κοινωνία μας. Από τα κάτω προς τα πάνω λοιπόν πρέπει αυτό να γίνει η φωνή μας.»

«Αυτό που πρέπει να μας οδηγεί», εξήγησε, είναι η αναζήτηση ενός καλύτερου μοντέλου ζωής: «Ποιοτικού, προοδευτικού, δίκαιου. Για μια κοινωνία με πολίτες που θα έχουν ίσα δικαιώματα, που θα δίνει προοπτική στους νέους, που θα δίνει προοπτική στον τόπο μας.»

Για τη νησιωτικότητα 
Αναφορικά με τη νησιωτικότητα, η κ. Χοχλάκα τόνισε ότι «Το ΠΑΣΟΚ στήριξε τη νησιωτική Ελλάδα. Με το χαμηλό ΦΠΑ, με τη δημιουργία των Κέντρων Υγείας ,τη δημιουργία του Πανεπιστημίου Αιγαίου, τα έργα ανάπτυξης όπως το λιμάνι Σιγρίου κ.α.

Μιλάμε για τα κίνητρα που πρέπει να δοθούν στους φοιτητές για να έρθουν για σπουδές στη Λέσβο και στη Λήμνο. Τα τελευταία χρόνια φθίνουν σε αριθμό οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου με αποτέλεσμα αυτό να έχει και αντίκτυπο στην οικονομική ζωή της πόλης.
Ένα από τα εμβληματικά έργα του ΠΑΣΟΚ που η Νέα Δημοκρατία, η κ.Κεραμέως αποψιλώνει.»

«Βιώνουμε τα τελευταία πολλά χρόνια κρίσεις. Οικονομική κρίση, μεταναστευτική κρίση, υγειονομική κρίση, επισιτιστική κρίση», επισήμανε:
«Σε λίγο θα μας ανησυχεί η ηρεμία. Μάθαμε στο φόβο,στην ανασφάλεια.. Γιατί δεν υπάρχει κράτος, δεν υπάρχει μια κυβέρνηση να μας προστατεύει, δεν υπάρχει πολιτική δύναμη να μας εμπνέει. Εμείς όμως δεν είμαστε έτσι. Ο ελληνικός λαός δεν είναι έτσι. Είμαστε περήφανος λαός, είμαστε μαχητικός λαός. Η επιδοματική πολιτική της κυβέρνησης και πιο πριν του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι "μια κάποια λύσις" όπως λέει ο Καβάφης.

Χρειάζονται ρηξικέλευθες αποφάσεις και πολιτικές. Χρειάζονται τομές και δομικές αλλαγές.»

Και αναρωτήθηκε:

«Πώς μπορεί να ζήσει ο αγρότης με σύνταξη 360 ευρώ το μήνα;
Πώς μπορεί να ανταποκριθεί ο συνταξιούχος;
Κατήργησαν το ΕΚΑΣ που ήταν δημιούργημα του ΠΑΣΟΚ.
Πώς μπορεί να αντεπεξέλθει ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας όταν το ενεργειακό κόστος είναι στα ύψη;
Πώς μπορεί ο γονιός να σπουδάσει τα παιδιά του όταν η ακρίβεια τον κατατρώει;
Στον τόπο μας βλέπουμε τα καταστήματα να κλείνουν το ένα μετά το άλλο. Ποια είναι τα κίνητρα , η βοήθεια από την κυβέρνηση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις;
Όταν τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης δίνονται σε μεγαλοσχήμονες και όχι σε αυτούς που έχουν ανάγκη;
Πώς θα στηριχθούν οι κτηνοτρόφοι, οι αλιείς;
Πώς θα έρθουν οι επισκέπτες όταν τα εισιτήρια είναι στα ύψη;
Πώς μπορεί ο καθένας μας να έχει δωρεάν πρόσβαση στις δομές υγείας;
Το ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Γεννηματάς με τον Παρασκευά Αυγερινό, θέσπισαν το Εθνικό Σύστημα Υγείας,  Το ΠΑΣΟΚ δημιούργησε τα ΚΥ στην περιφέρεια, το ΕΚΑΒ, την επέκταση του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, ενός από τα καλύτερα περιφερειακά νοσοκομεία γιατί και τα καλά πρέπει να τα λέμε.
Ό,τι έχει γίνει για την υγεία είναι έργο του ΠΑΣΟΚ. Κι επειδή δεν είχαν τη δύναμη, το κουράγιο να τα διαλύσουν, προσπαθούν να το εκφυλίσουν με αποτέλεσμα ο πολίτης να μην έχει το δικαίωμα όπως θα πρέπει όλοι οι πολίτες και οι μη προνομιούχοι να έχουν πρόσβαση.»

Αναφέρθηκε επίσης στο Φράγμα Τσικνια «που δεν έχει επιλυθεί, στο κτηματολόγιο που ταλαιπωρεί εκατοντάδες συντοπιτες μας, στην εκτός σχεδίου δόμηση με χιλιάδες οικόπεδα και επενδύσεις να χάνονται. Πώς θα δημιουργήσουμε τις συνθήκες για να αθλούνται τα παιδια μας σε εγκαταστάσεις ασφαλεις και συγχρονες; Στο νησί που μόνο διακρίσεις έχει να επιδείξει»

Τα νησιά

Για τη Βάσω Χοχλάκα η κεντρική διοίκηση θα πρέπει να λάβει ειδικά μέτρα για το Βόρειο Αιγαίο που δεν έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με το Νότιο Αιγαίο και μέσα από χρηματοδοτικά προγράμματα:

«Η Λέσβος, η Λήμνος, ο Άη Στράτης είναι από τα ωραιότερα νησιά που υπάρχουν. Με πλούσια ιστορία, πολιτισμό, με συγκριτικά πλεονεκτήματα. Όμως δυστυχώς έχουν εγκαταληφθεί από τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών. Επιλογή μας είναι να μείνουμε στο νησί μας, στον τόπο μας και δεν δεχόμαστε να μας διώξουν.

Βρισκόμαστε στα σύνορα της Ευρώπης και ζητάμε μετά και το προσφυγικό που μας ταλάνισε τα προηγούμενα χρόνια να υπάρξει επιτέλους ουσιαστικό ενδιαφέρον για τα νησιά μας. Χορτάσαμε από τις επισκέψεις για να μας δείξουν τη δήθεν αγάπη τους και μετά, τίποτα.
Το ΦΠΑ παραμένει συνδεδεμένο με το μεταναστευτικό ενώ στο γειτονικό νησί είναι όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Η στήριξη του τουρισμού και η αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος από το κράτος μαζί με τις ενέργειες από τα επιμελητήρια, τους φορείς τουρισμού, των τουριστικών πρακτόρων θα αποφέρει αποτέλεσμα. Και όχι κάποιες εκθέσεις στις οποίες χρόνια συμμετέχουμε αλλά όφελος δεν είδαμε.

Ο πολίτης επιστρέφει, συμμετέχει, μιλάει για την πολιτική ξανά. Ο κόσμος αλλάζει. Πιάσαμε πάτο και μπορούμε τώρα να ανέβουμε ξανά, να δημιουργήσουμε γέφυρες ανθρωπιάς, γέφυρες επικοινωνίας, γέφυρες προόδου.

Χρειάζεται όραμα, ικανότητα, πίστη ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, χρειάζεται αλήθεια κι αγωνιστικότητα».

Στα εύκολα και στα δύσκολα
Πρόσθεσε επίσης ότι «Στο ΠΑΣΟΚ ήμουν και στα εύκολα και στάθηκα συνεπής και στα δύσκολα χρόνια.
Και τώρα με τον πρόεδρό μας Νίκο Ανδρουλάκη που έχει δώσει μια νέα πνοή στην παράταξή μας δίνουμε έναν αγώνα έντιμο, καθαρό, τίμιο που στο επίκεντρο έχει τον άνθρωπο.

Αυτά μπορώ να σας προσφέρω, την αλήθεια και την αγωνιστικότητα για φτιάξουμε όλοι μαζί έναν κόσμο πιο δίκαιο, ένα κόσμο πολιτισμένο και προοδευτικό.»

Φίλες και Φίλοι, είπε και απευθύνθηκε στο κοινό:

«Η 21η Μαΐου αποτελεί ημερομηνία ορόσημο εμφανίζοντας προς όλους μας ένα ξεκάθαρο δίλημμα, το οποίο όμως, στις συνθήκες που διεξάγεται δυστυχώς η πολιτική σήμερα, ξεθωριάζει στα μάτια των πολιτών.

Γεγονότα τραγικά όπως το πρόσφατο δυστύχημα στα Τέμπη με όλες τις προεκτάσεις του, τις συγκαλύψεις του, τα κροκοδείλια δάκρυα και τις αστείες δικαιολογίες,

οι καταγγελίες με αδιάσειστα στοιχεία για παρακολουθήσεις τηλεφώνων πολιτικών και του ιδίου του αρχηγού του κόμματός μας Νίκου Ανδρουλάκη από το Μέγαρο Μαξίμου,

ένα ψηφιακό παρακράτος που στην προσπάθειά του να παραμείνει τέτοιο, δολοφονεί χαρακτήρες χωρίς κανένα δισταγμό και μετατρέπει την αλήθεια σε ψέμα χωρίς αιδώ,
τείνουν όλα μαζί να απαξιώσουν πλήρως την πολιτική στη χώρα μας, παραδίδοντας σκοπίμως μία κοινωνία ξανά σε μία βλαπτική και νοσηρή τοξικότητα.»

Ανέφερε ακόμα ότι «Στο ΠΑΣΟΚ έχουμε γνωρίσει ξανά, με το γνωστό τεράστιο κόστος μία αντίστοιχη κατάσταση στο πρόσφατο παρελθόν, όταν μία αντίστοιχη τοξικότητα, υποδαύλισε τα κοινωνικά αδιέξοδα και βύθισε τη χώρα υπό του μηδενός, διαλύοντας πίσω από την κουρτίνα του άκρατου λαϊκισμού, όλα τα πολιτικά και κοινωνικά κεκτημένα δεκαετιών.

Για να επιβιώσουν πολιτικά οι πραγματικοί ένοχοι, να επικρατήσουν οι αποδεδειγμένα πια πονηροί και να εφαρμοστούν όλα εκείνα που η κοινωνία πραγματικά απορρίπτει, η πολιτική -με ευθύνη ας μου επιτραπεί όχι όλων μας- απαξιώνεται με κίνδυνο να απαξιωθεί πλήρως.

Αυτό που έχει πάρει πια τη θέση της, είναι μία κίβδηλη επικοινωνιακή πολιτική και ένας απροκάλυπτος πια ανταγωνισμός μεταξύ παλαιοκομματικών παραγόντων ακόμη και παραγόντων της διαπλοκής!

Αυτό όμως είναι το χρέος μας και το πραγματικό δίλλημα των εκλογών της 21ης Μαϊου, είναι στην πραγματικότητα τόσο απλό, που πρέπει όλοι μας να βοηθήσουμε να βγει ξεκάθαρα στο φως:

Η αλήθεια, από το όμορφο ψέμα
Η Δικαιοσύνη, από την αέναη συγκάλυψη και τον ανενδοίαστο συμψηφισμό
Η συνέπεια, από την κυβίστηση στο διηνεκές
Η Δημοκρατία και η διαφάνεια, από το σημερινό ψηφιακό παρακράτος
Η Αλλαγή προς την πρόοδο, από την συντήρηση και τον λαϊκισμό
Η απαλλαγή από τον τοξικό δικομματισμό

Επιτέλους η πολιτική, από την επικοινωνία του αποπροσανατολισμού!»

Στη συνέχεια ανέπτυξε τα έργα του ΠΑΣΟΚ από τη δεκαετία του 1980 και τη δημιουργία του Κέντρου Υγείας Άντισσας, φτάνοντας στην επίθεση που της έκανε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, κ. Τσακύρης μιλώντας άσχημα για τον πατέρα της: «σήμερα μπορούν απλά να τσακώνονται για τη μίζερη διαχείριση πραγμάτων που πάλι το ΠΑΣΟΚ σκέφτηκε και δημιούργησε. Το παρελθόν το βλέπουμε και στα μεγάλα έργα που τα κανάλια θα μας πουν σύντομα ότι έκανε ο τραγικός Υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής ο πολύ νεότερος ή ο Πρωθυπουργός της νέας Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης. Αναφέρομαι στα έργα του λιμένα Σιγρίου και του δρόμου Καλλονής Σιγρίου, που το ΠΑΣΟΚ οραματίστηκε, σχεδίασε και δρομολόγησε και ακόμα πασχίζουν να ολοκληρώσουν οι επόμενοι.»

«Ακούω διαχρονικά σε κάθε πολιτική μου αντιπαράθεση αυτό το «Τι θέλει μωρέ αυτή και επιμένει, γιατί δεν προσαρμόζεται, γιατί, γιατί, γιατί…»

Έχω συναντήσει πάτρωνες, κήνσορες ηθικής και αμέτρητους πατριαρχικούς που με ήθελαν πιο ήπια και περισσότερο συμβιβασμένη. Είμαι ευτυχής όμως, που οι πολλοί και οι πολλές, στην πορεία μου στην πολιτική εδώ και 15 χρόνια στην αυτοδιοίκηση, με κρίνουν πλέον για τη διαδρομή μου. Με κρίνουν από τα σωστά και τα λάθη μου.

Με κρίνουν για το πολιτικό μου ήθος. Με κρίνουν για το πάθος μου σε αυτό που συμμετέχω δυναμικά και προσφέρω κομμάτια ολόκληρα του εαυτού μου.

Δε με κρίνουν ούτε για την ηλικία μου, ούτε για το φύλο μου, ούτε για το βαρύ πολιτικό όνομα που κουβαλάω

Κρίνουν τη Βάσω που εργάζομαι ανελλιπώς και παράλληλα με αυτό που λατρεύω να κάνω στην πολιτική, που είμαι μητέρα δύο παιδιών και δεν μου χαρίστηκε τίποτα μέχρι να φτάσω να διεκδικώ την στήριξή σας για να μπω στο ελληνικό κοινοβούλιο, χωρίς καμία ποσόστωση…

Κρίνουν τη Βάσω που ενασχολούμενη με τα κοινά, αντιμετωπίζω καθημερινά όλα τα οικονομικά, κοινωνικά και επαγγελματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε οι περισσότεροι, αλλά σίγουρα όχι οι πολλοί πολιτικοί του σήμερα…

Κρίνουν τη Βάσω που σήμερα, με ξέρετε καλά και σας καλώ σε μία πολιτική ανανέωση, όχι ηλικιακή, αλλά ηθική και προοδευτική. Όπου η συνέπεια λόγων και πράξεων, οι θέσεις και η αντίληψη των πραγμάτων, θα είναι ξανά κυρίαρχα ζητούμενα».

«Το ΠΑΣΟΚ είναι πανίσχυρο στους συμβολισμούς του και στο πρόσφατο παρελθόν. Όταν και η τελευταία κυβέρνησή του, εισήγαγε τη διαφάνεια και την ψηφιακή πραγματικότητα με την ομοίως εμβληματική μεταρρύθμιση της Διαύγειας και σήμερα όλα όσα έχτισε για μία και ψηφιακή δημοκρατία, μετατρέπονται σε ένα ψηφιακό παρακράτος. Το ΠΑΣΟΚ είναι στο πρόσφατο παρελθόν όταν κατηγορούνταν ότι μιλούσε για πράσινη ανάπτυξη και ενεργειακή κρίση και οι άλλοι μας έλεγαν ότι μιλούμε για πράσινα άλογα, και σήμερα τρέχουν όλοι όπως όπως να μαζέψουν πίσω τη χλεύη τους από τη θλιβερή διαπίστωση των κυρίαρχων ζητημάτων του εδώ και τώρα…» πρόσθεσε.

Και κατέληξε:

«Δεν έχω μαζί μου κάποιο σύνθημα ριζοσπαστικό για να κερδίσουμε στη Λέσβο το στοίχημα της ανάκτησης της εκπροσώπησης του ΠΑΣΟΚ στο ελληνικό κοινοβούλιο. Δεν έχω κάποια μυστική φόρμουλα για να κερδίσουμε την έδρα και να πάρουμε την τύχη στα χέρια μας.

Σήμερα που οι πάντες δοκιμάστηκαν στα πάντα και απέτυχαν οικτρά, σκέφτομαι όμως πως είναι πιο αναγκαίο από ποτέ η ψήφος μας να είναι και βιωματική.

Μεγάλωσα δίπλα στον Θεόδωρο και στον βράχο αυτού του σπιτιού, την μητέρα μου τη Μαργαρίτα, βιώνοντας την γενιά που συμμετείχε στο όραμα της Αλλαγής. Σήμερα, στα παιδιά μου, τον Στράτο και τη Μαργαρίτα λέω μόνο αυτό.

Ότι η πολιτική είναι υπόθεση όλων μας και πως η ιστορία έχει δείξει πως η Ελλάδα χρειάζεται πάντα τη Δημοκρατική Παράταξη δυνατή για να ξεφύγει από τα αδιέξοδα ως και τις εκτροπές.

Αυτό άκουγα από παιδί στο σπίτι μου, αυτό λέω σήμερα στο δικό μου, αυτό λέω και ως υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ.

Ψήφος στη Δημοκρατική Παράταξη, σημαίνει το μεγάλωμα της δύναμης αυτής που από την εποχή του Ελευθέριου Βενιζέλου κρατάει όρθια τη χώρα και αποδεδειγμένα μπορεί να την οδηγήσει στην πρόοδο και στην ευημερία.

Έχοντας στο νου μας αυτό και το τι ήταν, είναι και πρέπει να είναι η Δημοκρατική Παράταξη για τη χώρα, υπηρετώντας τις αρχές μακριά από τα κακέκτυπά της, διασφαλίζουμε την Ελλάδα που δεν αντέχει άλλες παλινωδίες.

Φίλες και φίλοι
Σήμερα σας ζητώ να στηρίξετε το ΠΑΣΟΚ.

Σήμερα κάνω έκκληση να ψηφίσετε ΠΑΣΟΚ, όποιν και όποια εσείς θέλετε. Όλοι μας, όσοι είναι στο ψηφοδέλτιο είναι άτομα με τη δική τους διαδρομή.
Σήμερα το ΠΑΣΟΚ έχει το πρόγραμμά του που ακόμα και οι αντίπαλοί μας ομολογούν ότι είναι το πιο ολοκληρωμένο χωρίς ψεύτικα λόγια και μεγάλα.
Τις παρακαταθήκες που μας άφησε ο Ανδρέας Παπανδρέου πρέπει να τις προχωρήσουμε ακόμη περισσότερο.

Είναι ντροπή, είναι χυδαίο να βγαίνει ο κ. Μητσοτάκης και τα παπαγαλάκια του και να λένε «Προσοχή: ψηφίζοντας Ανδρουλάκη θα βγει Βαρουφάκης.»

Το ΠΑΣΟΚ έχει ξεκαθαρίσει τη θέση του. Φτάνουν πια τα ψέμματα και οι αθλιότητες.

Φίλες και φίλοι, αν νομίζετε ότι μπορώ να σας υπηρετήσω θα είναι τιμή μου να με στηρίξετε σ’ αυτή τη μεγάλη μάχη.
Ψηφίστε φίλες και φίλοι ΠΑΣΟΚ για το σήμερα, για το αύριο, για τα παιδιά μας.»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος