× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Σε ποιον θα κάτσει ο γερο «Πρέβελης»

Προεκλογικός χαμός στη δεξιά πολυκατοικία των υποψηφίων βουλευτών στο Αιγαίο με τους εφοπλιστές να μη ξέρουν ποιόν και ως πότε θα πρωτοεξυπηρετήσουν! Οι νησιώτες πάντως στο βόρειο Αιγαίο ταξιδεύουν με «μουτζούρηδες»

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ Δημοσίευση 10/5/2023

Σε ποιον θα κάτσει ο γερο «Πρέβελης»

Την κολοκυθιά παίζουν με τα καράβια στο Αιγαίο οι παράγοντες της Νέας Δημοκρατίας. Αντικείμενο της κολοκυθιάς «ποιος θα πάρει το γερο – Πρέβελη» που όπως όλα δείχνουν θα τον πάρει το βόρειο Αιγαίο. Που εν έτει 2023 θα συνδέεται με ένα υπέργηρο καράβι που θα ανεβάσει το χρόνο της πανάκριβης ατμοπλοϊκής σύνδεσης της Λέσβου με τον Πειραιά στις 14 τουλάχιστον ώρες!
Την ίδια ώρα ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, αποδείκνυε ότι οι εφοπλιστές ετούτη τουλάχιστον την περίοδο χορεύουν στον προεκλογικό ζουρνά που παίζουν οι υποψήφιοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.


Μόλις την περασμένη Δευτέρα 8 Μαΐου, ο κ. Πλακιωτάκης πανηγύρισε με ανάρτηση του ότι σύνδεσε τη Σητεία της εκλογικής (και προεκλογικής του) Περιφέρειας με το ταχύτερο συμβατικό πλοίο της ακτοπλοΐας, το Blue Star Χίος! «Το πρώτο δρομολόγιο της σύνδεσης του ταχύτερου συμβατικού πλοίου της ακτοπλοΐας με τη Σητεία είναι γεγονός. Μία σύνδεση που θα κρατήσει όλο το χρόνο. Παράλληλα, θα συνεχιστεί η διασύνδεση της Σητείας με τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. Το υποσχεθήκαμε, το πράξαμε» έγραψε.


Την ίδια μέρα, τη Δευτέρα 8 Μαΐου, δημοσιεύθηκε στο «Ν», ανάλυση με τον τίτλο «Μήπως το «Πρέβελης» ήρθε για να μείνει;» η οποία κατέγραφε τους οικονομικούς λόγους που οδηγούν στην δρομολόγηση του πλοίου «Πρέβελης» στην γραμμή Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη ως μόνιμη λύση για την χειμερινή περίοδο από την πλευρά της Attica Group.

Την ίδια ημέρα επίσης, ο Βουλευτής Δωδεκανήσων της Νέας Δημοκρατίας και υποψήφιος ξανά βουλευτής, Βασίλης Υψηλάντης έδινε στην δημοσιότητα δελτίο τύπου που αναφέρει πως το πλοίο «Πρέβελης» δεν πρόκειται να επιστρέψει στις ακτοπλοϊκές γραμμές των Δωδεκανήσων.

Το δελτίο τύπου του βουλευτή ανέφερε: «Παρέμβαση έκανε ο υποψήφιος Βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Α. Υψηλάντης τόσο στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας όσον και στην εταιρεία Blue Star, εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια του για την επαναδρομολόγηση στις γραμμές της Δωδεκανήσου του πλοίου Πρέβελης. Στον Βασίλη Α. Υψηλάντη δόθηκαν αρμοδίως οι διαβεβαιώσεις ότι... για λίγες ημέρες και προκειμένου να γίνει ο δεξαμενισμός και συντήρηση των πλοίων της Blue Star, μισθώθηκε το Πρέβελης, που στην συνέχεια θα δρομολογηθεί στο Βόρειο Αιγαίο».


Μερικές ημέρες νωρίτερα, στις 5 Μαίου του 2023, στην ιστοσελίδα του βουλευτή αναρτήθηκε άλλο δελτίο τύπου που ανέφερε:
«Ο υπ. Βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Α. Υψηλάντης από το Αγαθονήσι που βρισκόταν είχε, μαζί με τον Δήμαρχο κ. Ευάγγελο Κόττορο, συνεχή επικοινωνία με το Υπουργείο Ναυτιλίας σχετικά με τις εξελίξεις στο πρόβλημα με τις ακτοπλοϊκές γραμμές στα βόρεια Δωδεκάνησα. Σχετικά με την κυοφορούμενη λύση ο Βασίλης Α. Υψηλάντης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: Από τον Μάρτιο δρομολογούνται οι καλύτερες λύσεις για την Κάλυμνο και τα νησιά στην βόρεια Δωδεκάνησο.

Προσωπικά, σε συνεργασία με την ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας, προσδιόρισα τις προτεραιότητες. Της λογικής και της αποτελεσματικότητας. Φαίνεται τελικά ότι υιοθετούνται. Εύχομαι και να στεριώσουν. Όλοι οι Δωδεκανήσιοι, κάτοικοι και επιχειρηματίες θέλουν μόνιμες, ασφαλείς και γρήγορες ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. Αυτό θέλει και εφαρμόζει και η Νέα Δημοκρατία.»


Το δελτίο τύπου συνοδεύονταν από φωτογραφία σε σύσκεψη στην οποία συμμετέχει ο βουλευτής μαζί με τον υπουργό Ναυτιλίας και Γιάννη Πλακιωτάκη και τον γενικό γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλη Κουτουλάκη.

Οι ανακοινώσεις και οι παρεμβάσεις του βουλευτή Δωδεκανήσου δείχνουν όπως αποδείχτηκε το πολιτικό ενδιαφέρον της κυβέρνησης και ιδιαίτερα του υπουργείου Ναυτιλίας να αναβαθμιστούν ποιοτικά οι ακτοπλοϊκές γραμμές που εξυπηρετούσε το 43 ετών «Πρέβελης». Πρόκειται για τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις της Κάσου και της Καρπάθου με Ρόδο, Ηράκλειο, Πειραιά και Σητεία. Η Σητεία είναι λιμάνι του νομού Λασιθίου στον οποίο εκλέγεται ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκης.


Στο βόρειο Αιγαίο ο μόνος κυβερνητικός βουλευτής – παράγοντας που έχει ταχθεί αντίθετος με την δρομολόγηση του «Πρέβελης» στη γραμμή Πειραιάς – Χίος - Μυτιλήνη, προεκλογικά, είναι ο υπουργός Μετανάστευσης και βουλευτής Χίου Νότης Μηταράκης. Ο οποίος πριν μερικές ημέρες με ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα ευχαρίστησε την Attica Group για την αντικατάσταση του «Πρέβελης» από το «Διαγόρας». Ο έτερος κυβερνητικός βουλευτής στη Λέσβο Χαράλαμπος Αθανασίου.... περί άλλων τυρβάζει!


Εύλογο είναι βέβαια το ότι κανείς από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας δεν θέλει στην εκλογική του Περιφέρεια ένα πλοίο όπως το «Πρέβελης».
Όμως μετά τις εκλογές τις αποφάσεις θα τις λαμβάνει η Attica Group. Η οποία και τότε, ίσως να έχει λόγους να κάνει κάποια «χατιράκια» στην ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας. Όποια θα είναι αυτή.


Το ερώτημα είναι τι μέλλον επιφυλάσσεται για τους κατοίκους της Λέσβου που κινδυνεύουν να συνεχίσουν να ταξιδεύουν με πανάκριβα εισιτήρια και ταυτόχρονα με γέρικα αργοκίνητα καράβια.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Πλήρη ένταξη του ΟΠΕΚΕΠΕ στο gov.gr ανακοίνωσε ξανά ο Αυγενάκης

Ποιόν προσπαθεί να πείσει ο υπουργός με τις συνεχόμενες ανακοινώσεις του για τον ΟΠΕΚΕΠΕ;
ΑΓΟΡΑ

Το Φυλλάδιο Lidl έχει βγει

Υψηλή ποιότητα, μοναδική φρεσκάδα και πάντα χαμηλές τιμές!
ΕΛΛΑΔΑ

Ο «χάρτης» των πληρωμών για την περίοδο 2 ‑ 6 Οκτωβρίου

Δείτε τα επιδόματα και τις συντάξεις που θα πληρωθούν την επόμενη εβδομάδα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τα δρομολόγια των άγονων ακτοπλοϊκών γραμμών του Οκτωβρίου

Δείτε τις μέρες και τις ώρες αναχώρησης των πλοίων από τα λιμάνια της Καβάλας και της Θεσσαλονίκης
ΕΛΛΑΔΑ

Κέρδη για το πρώτο εξάμηνο του 2023 ανακοίνωσε η Group Attica

Αύξηση τζίρου στα 47,49 εκατ. ευρώ πέτυχε η εισηγμένη στο Χρηματιστήριο ακτοπλοϊκή εταιρεία και λειτουργικά κέρδη.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ανακάμπτουν οι τουριστικές εισπράξεις του Βορείου Αιγαίου

Στα 52,6 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα έσοδα του πρώτου εξαμήνου του 2023 και ξεπέρασαν τα έσοδα του πρώτου εξαμήνου του 2019
ΕΛΛΑΔΑ

«Εξοικονομώ – Αυτονομώ» παράταση ως τις 10 Οκτωβρίου

Νέα προθεσμία υλοποίησης παρεμβάσεων από τους ωφελούμενους
ΕΡΓΑΣΙΑ

Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι covid στο Δήμο Μυτιλήνης

Αναβολή για τις 8 Μαρτίου του 2024 πήρε η εκδίκαση της αγωγής που κατέθεσαν οι 30 συμβασιούχοι του Δήμου Μυτιλήνης για να παραμείνουν στη δουλειά τους, με το αιτιολογικό ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες
ΕΛΛΑΔΑ

Οι υποχρεώσεις των αγροτών για να μην χάσουν τις επιδοτήσεις

Ανακοινώθηκε ο οδηγός με τις αιρεσιμότητες από τον ΟΠΕΚΕΠΕ
ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκινά σήμερα η καταβολής του Market Pass

2,61 εκατομμύρια πολίτες θα λάβουν την ενίσχυση για τους μήνες Αύγουστο ως Οκτώβριο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

350 θέσεις εργασίας χάθηκαν στο Βόρειο Αιγαίο τον Αύγουστο

Σε 105 ανήλθαν οι θέσεις εργασίας που χάθηκαν στην Λέσβο
ΕΛΛΑΔΑ

Στο 4,3% ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη τον Σεπτέμβριο

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο επίπεδο πληθωρισμού στην ευρωζώνη 2,4%