× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Για όλα φταίει το ΝΗΣΙ...», η απάντηση Χατζηγιάννη στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για τις κατασκηνώσεις

Ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής δηλώνει ότι μπορεί τελικά και να λειτουργήσουν φέτος «μερικώς» οι παιδικές κατασκηνώσεις της Νεάπολης, δεν ξεκαθαρίζει ωστόσο πως θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των αδειοδοτήσεων

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 12/6/2023

«Για όλα φταίει το ΝΗΣΙ...», η απάντηση Χατζηγιάννη στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για τις κατασκηνώσεις

Απάντηση για το θέμα των εργασιών στις παιδικές κατασκηνώσεις του ΠΙΚΠΑ προκειμένου να επαναλειτουργήσουν, και το σχετικό αποκαλυπτικό ρεπροτάζ του «Ν» έδωσε σήμερα ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας της Μυτιλήνης Δημοσθένης Χατζηγιάννης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Χατζηγιάννης αναφέρθηκε στο ιστορικό της υπόθεσης ξεκινώντας από την περίοδο του 2020 που η Δημοτική Αρχή παρέλαβε τις κατασκηνώσεις από την μη Κυβερνητική Οργάνωση που χρησιμοποιούσε το χώρο για τη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως είπε ο κ. Χατζηγιάννης, ο χώρος είχε σοβαρά προβλήματα, ήταν σαφώς υποβαθμισμένος και υποβαθμίσθηκε ακόμη περισσότερο μετά από διαρρήξεις οπότε και αφαιρέθηκε ακριβός εξοπλισμός από την κουζίνα ενώ καταστράφηκε ως και η υπόγεια ηλεκτρική εγκατάσταση που είχε γίνει.

Αναφερόμενος στο ρεπορτάζ του «Ν», και παραβλέποντας ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το «Ν» ασχολείται με το θέμα αφού τον Ιούνιο και τον Ιούλιο του 2021 πριν δυο χρόνια δηλαδή είχαμε κάνει ανάλογα ρεπορτάζ τονίζοντας το ότι οι παιδικές κατασκηνώσεις δεν μπορούν πλέον να λειτουργήσουν ως τέτοιες,  ο κ. Χατζηγιάννης επιτέθηκε ευθέως στην ενημερωτική μας ιστοσελίδα.

Άφησε μάλιστα  σαφείς αιχμές ότι δήθεν δεν ακούστηκε η άποψη της Δημοτικής Αρχής και ότι οι φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν δείχνουν μεμονωμένα  σημεία που έχουν πρόβλημα στο χώρο και όχι τα σημεία στα οποία σήμερα ο εργολάβος πραγματοποιεί εργασίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής άφησε σαφείς αιχμές ότι το ρεπορτάζ δήθεν εξυπηρετεί πολιτική αντιπαράθεση προφανώς για τις ερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Σε κάθε περίπτωση δημοσιεύοντας και άλλες φωτογραφίες από το χώρο όπου πρώτα θα ξοδευτούν 500.000 ευρώ και μετά θα εξεταστεί αν νόμιμα μπορεί να λειτουργήσει, υπενθυμίζουμε στον πρόεδρο της Αναπτυξιακής Μυτιλήνης  Δημοσθένη Χατζηγιάννη ότι ο ρόλος των Μέσων Ενημέρωσης είναι η ανάδειξη των προβλημάτων και η κριτική όπου είναι απαραίτητο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε κάθε περίπτωση το «Ν» δεν έχει καμία «λίστα υποχρεώσεων» σε κόμματα, δημοτικές αρχές, συμπολίτευση ή αντιπολίτευση, λειτουργεί ανεξάρτητα και η μόνη προσήλωση που έχει είναι τα συμφέροντα της πόλης και η βελτίωση των συνθηκών ζωής των δημοτών.

Για την ιστορία να θυμίσουμε στον κ. Χατζηγιάννη που λέει και ξαναλέει για τις συνθήκες που επικρατούσαν στο χώρο όταν τον λειτουργούσε νόμιμα – παράνομα η ΜΚΟ, ότι ο Δήμος Μυτιλήνης δεν είναι ΜΚΟ!

Από εκεί και πέρα είναι ευχάριστο το γεγονός ότι μπαίνει στη διαδικασία να απαντήσει  στα θέματα που βάζει το ρεπορτάζ, καλό θα ήταν να είχε απαντήσει πολλούς μήνες τώρα, και τα οποία αφορούν στην καθυστέρηση των εργασιών και τα προβλήματα που ενδεχομένως θα προκύψουν με την αδειοδότηση.

Επιβεβαιώνει επί της ουσίας ότι υπάρχει καθυστέρηση, και μάλιστα σημειώνει ότι δεν είναι ευθύνη της εταιρείας να λειτουργήσει την κατασκήνωση του ΠΙΚΠΑ αλλά του Δήμου Μυτιλήνης αφού παραδοθεί το έργο. Προσθέτει μάλιστα ότι αν όλα πάνε καλά τότε μπορεί «υπό κάποιες συνθήκες» μέσα στον Αύγουστο οι κατασκηνώσεις να λειτουργήσουν «μερικώς».

Σε ότι αφορά στην αδειοδότηση, το θέμα παραμένει απόλυτα ασαφές αφού ούτε ο ίδιος ο κ. Χατζηγιάννης μπορεί να διαβεβαιώσει ότι η εγκατάσταση μετά το τέλος των εργασιών θα λάβει τη σχετική άδεια. Μάλιστα σε ερώτημα του «Ν» για αυτό ακριβώς το ζήτημα, σημείωσε  ότι πρώτα θα ολοκληρωθούν οι επισκευαστικές εργασίες και στη συνέχεια θα προχωρήσει η διαδικασία αδειοδότησης. Βέβαια εύλογα προκύπτει το ερώτημα «μα θα δαπανηθούν τόσα χρήματα και μετά αν κάτι δεν πάει καλά και δεν μπορεί η κατασκήνωση να αδειοδοτηθεί, θα μείνει αμανάτι ένα τέτοιο έργο; Κρίμα δεν είναι; »

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος