× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Σε ιδιώτη η πλαζ Τσαμάκια για ένα χρόνο

Σύμφωνα με απόφαση της Αναπτυξιακής Εταιρείας Λέσβου, με βασικό μέτοχο το Δήμο Μυτιλήνης, η δημοφιλής πλαζ μιθσώνεται για ένα χρόνο με ενοίκιο 11.000 και δυνατότητα επέκτασης, στον επιχειρηματία που διαχειρίζεται το αναψυκτήριο

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 17/6/2023

Σε ιδιώτη η πλαζ Τσαμάκια για ένα χρόνο

Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες του «Ν» οι οποίες είχαν δημοσιοποιηθεί από τις αρχές Ιουνίου για απευθείας ανάθεση της διαχείρισης της πλαζ Τσαμάκια για ένα χρόνο στον ιδιώτη που έχει μισθώσει και ήδη λειτουργεί το αναψυκτήριο της παραλίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι τέλος Μαΐου, η Αναπτυξιακή Εταιρεία του Δήμου Λέσβου της οποίας βασικός μέτοχος είναι ο Δήμος Μυτιλήνης, δεν είχε προχωρήσει στην παραμικρή εργασία αναβάθμισης και καθαρισμού της πλαζ με αποτέλεσμα η παραλία και ο εξοπλισμός της να είναι πλήρως υποβαθμισμένα και οι λουόμενοι που πήγαιναν εκεί να διαμαρτύρονται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ιδιώτης είχε καταθέσει πρόταση για τη διαχείριση της πλαζ με πενταετή μίσθωση, ήδη από το Μάρτιο, η οποία είχε συζητηθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΔΕΛ χωρίς όμως να ληφθεί απόφαση. Τότε είχε εξουσιοδοτηθεί η πρόεδρος της εταιρείας να συζητήσει με τον επιχειρηματία για την πρότασή του και τις προοπτικές εφαρμογής της το καλοκαίρι. Μάλιστα μέσα στο Μάιο ανατέθηκε σε δικηγόρους η διερεύνηση νομιμότητας μιας τέτοιας ενέργειας.

Σύμφωνα με την τελευταία απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΔΕΛ η οποία ελήφθη στις 25 Μαΐου, και έχει αναρτηθεί στο ΔΙΑΓΕΙΑ, η διαχείριση της πλαζ ανατίθεται στον ιδιώτη γα ένα χρόνο και δικαίωμα επέκτασης  έναντι του ποσού των 11.000 ευρώ το χρόνο. Ο ιδιώτης, σύμφωνα με την απόφαση,  θα εισπράττει κανονικά εισιτήριο για την είσοδο στην πλαζ το οποίο θα είναι 1 ευρώ γενική είσοδος ενώ θα ισχύσουν όλες οι σχετικές εκπτώσεις για τις ειδικές κατηγορίες και θα εκδοθούν κάρτες πολλαπλών εισόδων όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΔΕΛ όπως δημοσιοποιείται μέσα από το ΔΙΑΥΓΕΙΑ έχει ως εξής:  

«1. Αναθέτει με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης στον κο Ασβεστά Αγαμέμνονα την ανάληψη διαχείρισης της Πλαζ Τσαμάκια για ένα έτος, αντί του ετήσιου μισθώματος των έντεκα χιλιάδων ευρώ (11.000€), με δυνατότητα επέκτασης της σύμβασης εκμίσθωσης, που θα αξιολογηθεί και ως εκ τούτου θα αποφασιστεί από το Δ.Σ της ΑΔΕΛ Α.Ε.

2. Ο μισθωτής έχει το δικαίωμα να συστήσει προσωπική εταιρεία στην οποία θα παραχωρήσει περαιτέρω τη χρήση του μισθίου ή να παραχωρήσει τη χρήση του σε ήδη υφιστάμενη προσωπική εταιρεία υπό τον όρο ότι ο ίδιος θα είναι ομόρρυθμος εταίρος αυτής με ποσοστό εταιρικής συμμετοχής τουλάχιστον 90% και παράλληλα θα έχει την ιδιότητα του διαχειριστή και νομίμου εκπροσώπου της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

3. Σε κάθε περίπτωση ο μισθωτής θα εξακολουθήσει να ευθύνεται απέναντι στην εκμισθώτρια ατομικά για την εκπλήρωση του συνόλου των υποχρεώσεων που θα απορρέουν από τη μίσθωση που θα συναφθεί , ακόμα και αν η μη τήρηση τους οφείλεται σε πταίσμα των υπαλλήλων ή προστηθέντων της τυχόν υπομισθώτριας ή σε λόγους που αφορούν στην υπομισθώτρια.

4. Ο μισθωτής αναλαμβάνει την υποχρέωση υλοποίησης των εργασιών επισκευής και ανακαίνισης που διαπιστώθηκαν από την ΑΔΕΛ Α.Ε. ως αναγκαίες για την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία της λουτρικής εγκατάστασης καθώς και την ανάληψη υποχρέωσης της δαπάνης ύψους 2.762,42 ευρώ, όπως προέκυψε από σχετική έρευνα αγοράς.

5. Η δαπάνη κατανάλωσης του νερού για την λουτρική εγκατάσταση βαρύνει τον μισθωτή από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης εκμίσθωσης μέχρι και τη λήξη λειτουργίας της λουτρικής εγκατάστασης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

6. Για την τιμή εισιτηρίου για την είσοδο στην εγκατάσταση της Πλαζ Τσαμάκια ο μισθωτής οφείλει να ακολουθήσει την τιμολογιακή πολιτική που υιοθετήθηκε πέρυσι από την εταιρία.

7. Δίδει την εντολή στο δικηγόρο Μυτιλήνης, κο Ευστράτιο Πέτρου όπως επιμεληθεί και συντάξει το συμφωνητικό εκμίσθωσης με τον κο Ασβεστά Αγαμέμνονα με όρους και συμφωνίες, όπως αποτυπώθηκαν στο παρόν πρακτικό, στην πρόταση ανάληψης διαχείρισης της Πλαζ από τον κο Ασβεστά αλλά και από όσα προκύπτουν από την γνώση για την αποτελεσματική διαχείριση της εγκατάστασης (π. χ διατήρηση γαλάζιας σημαίας, εξοπλισμός κ.α)».

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος