× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Ο λαός της Λέσβου θα δώσει κόκκινη απάντηση στα διλήμματα των εκλογών της Κυριακής»

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λέσβου Γιάννης Ζαφειρίου αναφέται στην κατάσταση της αγοράς εργασίας στον τουρισμό και στην ανάγκη επανεκλογής κομμουνιστή βουλευτή

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 22/6/2023

«Ο λαός της Λέσβου θα δώσει κόκκινη απάντηση στα διλήμματα των εκλογών της Κυριακής»

Σε ζητήματα που αφορούν στους εργαζόμενους που απασχολούνται στον κλάδο του τουρισμού και του επισιτισμού, καθώς και στο καθεστώς που επικρατεί στην αγορά εργασίας αυτή την περίοδο, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Γιάννης Ζαφειρίου, σε συνέντευξή του στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σχολιάζοντας την κατάσταση στην αγορά εργασίας αυτό το διάστημα, ο κ. Ζαφειρίου σημείωσε ότι στη Λέσβο είναι λίγο πιο ελεγχόμενη σε σύγκριση με τους μεγάλους τουριστικούς προορισμούς της χώρας όπου επικρατεί ζούγκλα σε όλα τα επίπεδα.

«Εδώ μπορούμε να πούμε ότι οι περισσότερες επιχειρήσεις είναι μικρομεσαίες και οικογενειακές και είναι αρκετά πιο εύκολο να υπάρξει έλεγχος της κατάστασης και μια σχετική συνεννόηση μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν παρατηρούνται και στη Λέσβο φαινόμενα ασυδοσίας και μαύρης εργασίας.

Το ζήτημα είναι οι εργαζόμενοι να ενημερώνονται για τα δικαιώματά τους και τις υποχρεώσεις των εργοδοτών απέναντί τους, με το σωστό τρόπο και όχι μέσα από το διαδίκτυο. Το εργατικό κέντρο είναι στη διάθεσή τους για να λύσει απορίες, να εξηγήσει αναλυτικά τα δικαιώματά τους και φυσικά να τους ακούσει και να παρέμβει σε περίπτωση που αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε κάθε περίπτωση θα πραγματοποιήσουμε μετά τις εκλογές συναντήσεις με τα σωματεία και τους εργαζομένους ώστε να έχουμε ξεκάθαρη και ολοκληρωμένη εικόνα για την κατάσταση στην αγορά εργασίας του τουρισμού φέτος το καλοκαίρι».

Όπως σημείωσε ο Γιάννης Ζαφειρίου φέτος όπως και κάθε καλοκαίρι, στους μεγάλους τουριστικούς προορισμούς της χώρας κάτω από δύσκολες συνθήκες με ατέλειωτες ώρες δουλειάς, χωρίς ρεπό και διαμονή σε τρώγλες με πολλά ακόμη άτομα,  εργάζονται χιλιάδες νέοι και νέες, στην πλειοψηφία τους παιδιά λαϊκών οικογενειών τα οποία παλεύουν για ένα μεροκάματο, για να έχουν χρήματα να σπουδάσουν και  να βοηθήσουν τους γονείς τους.

«Σε αυτά τα παιδιά, σημειώνει ο κ. Ζαφειρίου η κυβέρνηση αφαίρεσε το δικαίωμα να ψηφίσουν στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, γνωρίζοντας καλά ότι θα καταδίκαζαν τις πολιτικές που ακολουθούνται με την ψήφο τους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος στην εκλογική μάχη της Κυριακής ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου και υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ δήλωσε αισιόδοξος σημειώνοντας ότι οι πολίτες της Λέσβου θα δώσουν ακόμη μεγαλύτερο ποσοστό στο κόμμα και θα πάρει πίσω την έδρα που χάθηκε στις 21 Μαΐου.

«Το ΚΚΕ, η βουλεύτρια μας και όλα τα στελέχη του κόμματος θα είναι στους δρόμους την επομένη των εκλογών, δίπλα στους συμπολίτες μας που χάνουν τα σπίτια τους σε πλειστηριασμούς, σε εκείνους που τους κόβουν το ρεύμα, σε εκείνους που αδικούνται και καταπατώνται τα δικαιώματά τους. Δίπλα στους εργαζόμενους, στους ανέργους, στους αγρότες και στους αυτοαπασχολούμενους.

Οι συμπολίτες μας γνωρίζουν ότι με κομμουνιστή βουλευτή η Λέσβος και τα νησιά μας θα έχουν μια ισχυρή φωνή αντιπολίτευσης στη βουλή η οποία θα στηρίζει τα αιτήματα και τους αγώνες του τόπου μας. Οποιοσδήποτε βουλευτής άλλου κόμματος απλά θα συμπλεύσει με τις γνωστές πολιτικές οι οποίες ταλανίζουν το λαό μας εδώ και χρόνια».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ