× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Έρχεται καυτός τουριστικός Ιούλιος για τη Λέσβο

Το Μπαϊράμι τελειώνει όμως οι αφίξεις από τα απέναντι παράλια θα συνεχιστούν όλο το καλοκαίρι. Παράλληλα ανεβαίνει σημαντικά ο αριθμός των Ελλήνων τουριστών αλλά και η πληρότητα στα τσάρτερ από Ευρώπη

Δημοσίευση 2/7/2023

Έρχεται καυτός τουριστικός Ιούλιος για τη Λέσβο

Καυτός τουριστικός Ιούλιος ξεκίνησε για τη Λέσβο ξεκίνησε από αυτό το Σαββατοκύριακο με χιλιάδες αφίξεις από Τουρκία και Ελλάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα μηνύματα είναι πολύ αισιόδοξα δηλώνει στο «Ν» ο πρόεδρος των τουριστικών πρακτόρων Παναγιώτης Χατζηκυριάκος ο οποίος σημειώνει πως αν και τελειώνει το Μπαϊράμι των τούρκων εντούτοις οι αφίξεις από τα απέναντι παράλια θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.

«Κατά μέσο όρο την τελευταία εβδομάδα ερχόταν περίπου 900 με 1.000 άτομα την ημέρα υπολογίζουμε ότι οι αφίξεις των Τούρκων από την περασμένη Παρασκευή έως σήμερα Κυριακή 2 Ιουλίου είναι από 8 έως 9.000 θα έχουμε ακριβή νούμερα τις επόμενες ημέρες»

Οι αφίξεις από Τουρκία κορυφώθηκαν την Παρασκευή και το Σάββατο, ενώ σήμερα Κυριακή οι περισσότεροι επισκέπτες αναχωρούν για τα απέναντι παράλια έχοντας στις αποσκευές τους σουβενίρ και πολλά ψώνια από τις αγορές του νησιού μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Σάββατο η αγορά της Μυτιλήνης ήταν γεμάτη Τούρκους τουρίστες οι οποίοι έκαναν τις αγορές τους δείχνοντας ιδιαίτερη προτίμηση σε επώνυμα προϊόντα, ρούχα, παπούτσια, μαγιώ, τσάντες, είδη δώρων, σουβενίρ και ό,τι άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί.

Οι ταβέρνες και τα καταστήματα εστίασης τις ημέρες αυτές σε κάθε γωνιά της Λέσβου ήταν γεμάτα με τους ιδιοκτήτες να μιλούν για πολύ καλούς τζίρους και σημαντική κίνηση που βοηθά στην ενίσχυση των επιχειρήσεών τους.

Αντίστοιχη εικόνα και στα καταλύματα της Λέσβου, όπου τις τελευταίες ημέρες ήταν αδύνατον να βρει κανείς δωμάτιο έστω και για δείγμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εντωμεταξύ, σύμφωνα με τον Παναγιώτη Χατζηκυριάκο ανεβαίνει σημαντικά τις τελευταίες ημέρες και φαίνεται ότι θα ανέβει ακόμη περισσότερο η κίνηση από την Ηπειρωτική Ελλάδα όπου πλέον δεν μιλάμε για Μυτιληνιούς που απλά έρχονται στα εξοχικά τους, αλλά για επισκέπτες που δεν έχουν σχέση με το νησί και έρχονται για να το γνωρίσουν είτε με θρησκευτικό τουρισμό, είτε με κοινωνικό τουρισμό είτε με φίλους και οικογένεια.

«Παράλληλα, σημειώνει ο Π. Χατζηκυριάκος, ανεβαίνει και η πληρότητα στα charter και ελπίζουμε γενικά σε ένα καλό καλοκαίρι για τα δεδομένα της Λέσβου. Αυτό που πρέπει τώρα να προσέξουμε σημαντικά είναι οι επισκέπτες μας να φύγουν ευχαριστημένοι από το νησί και να αποτελέσουν ζωντανή διαφήμιση για τον τόπο μας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι με τα δεδομένα της περιόδου η Λέσβος θεωρείται οικονομικός προορισμός σε σύγκριση με τα νησιά των Κυκλάδων και τα Δωδεκάνησα όπου οι τιμές έχουν εκτοξευθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αντίθετα στη Λέσβο, μπορεί κανείς να κάνει διακοπές ξοδεύοντας πολύ λιγότερα χρήματα για φαγητό και διαμονή αφού οι τιμές στα περισσότερα είδη διατηρούνται σε καλά επίπεδα παρά τις μεγάλες αυξήσεις.

Αυτό ομολογούν ακόμη και Τούρκοι τουρίστες οι οποίοι μιλώντας στο «Ν» σημειώνουν ότι η Λέσβος είναι πολύ πιο οικονομική ως προορισμός συγκριτικά με τα υπόλοιπα νησιά αλλά και ευρωπαϊκά θέρετρα.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΟΡΑ

Η αγορά της Μυτιλήνης περιμένει...«Ανάσταση», τη Μεγάλη Εβδομάδα

Υποτονική είναι η κίνηση στα καταστήματα της πόλης παρά το γεγονός ότι είμαστε μια ανάσα πριν το Πάσχα. Στα δώρα και στις επιδοτήσεις που πληρώνονται από βδομάδα, εναποθέτουν οι έμποροι τις ελπίδες τους
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μειώθηκε η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα στο Βόρειο Αιγαίο

Αύξηση καταγράφει η οικοδομική δραστηριότητα σε πανελλαδικό επίπεδο κατά 15,7%
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Με έξι ώρες καθυστέρηση η αναχώρηση του Aqua Blue

Θα αναχωρήσει την Παρασκευή 26 Απριλίου στις 9:00 το βράδυ αντί στις 3:00 το απόγευμα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βραδιά με γεύσεις Βορείου Αιγαίου στο Λονδίνο

Άλλη μια προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών από την Αγγλία
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Εφτασαν οι πρώτοι Ολλανδοί στη Λέσβο

Προσγειώθηκε η πρώτη πτήση τσάρτερ της TUI στο Αεροδρόμιο Οδυσσέας Ελύτης
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Το προφίλ του Τούρκου τουρίστα στο Βόρειο Αιγαίο

Ο υψηλός πληθωρισμός στην Τουρκία έχει μειώσει την καταναλωτική δαπάνη των επισκεπτών
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΡΓΑΣΙΑ

Τέσσερεις θέσεις υδρονομέων στο Δήμο Μυτιλήνης

Μέχρι την Πέμπτη 2 Μαίου η υποβολή των αιτήσεων
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Βιομηχανική κληρονομιά, από την Ξάνθη… στη Μυτιλήνη;

Μιλήσαμε με τη βιομηχανική αρχαιολόγο, Μαρία Πετρά, υπεύθυνη της εταιρείας Παστάλι που συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βόρειο Αιγαίο ψηφίζουν οι Θεσσαλονικείς

Δείτε τους top προορισμούς που επιλέγουν οι ταξιδιώτες της Aegean Airlines στην Ελλάδα.
ΑΓΡΟΤΕΣ

Καταδίκες αγροτών για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου καταγγέλλει τις καταδίκες αγροτών σε ποινές φυλάκισης 15 μηνών για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Γενάρη του 2020
ΑΓΡΟΤΕΣ

Πέρασε από την Ευρωβουλή η πρώτη αναθεώρηση της ΚΑΠ

Οι αναθεωρημένες διατάξεις θα εφαρμοστούν το 2024 σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης