× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ανεμος ανανέωσης για την κρουαζιέρα της Λέσβου από το 2025

Ευχάριστα μηνύματα για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας μετέφερε ο Ιωάννης Μπράς που ανέλαβε την εκπόνηση μελέτης για το νησί. Οχτώ κρουαζιερόπλοια για φέτος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 4/7/2023

Ανεμος ανανέωσης για την κρουαζιέρα της Λέσβου από το 2025

Στις προοπτικές ανάπτυξης της κρουαζιέρας στη Λέσβο και στις προσπάθειες που έγιναν τον τελευταίο χρόνο, αναφέρθηκε ο Διευθύνοντας Σύμβουλος της εταιρίας  FIVESENSES CONSULTINGAND DEVELOPMENT  Ιωάννης Μπρας, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το πρωί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Μπράς τον τελευταίο χρόνο ανέλαβε την εκπόνηση μελέτης για το νησί μας, προκειμένου να επιστρέψει στον χάρτη της κρουαζιέρας ως λιμάνι σταθμός και να παραμείνει εκεί για τα επόμενα χρόνια με νέες παλαιότερες εταιρείες.

Στη συνέντευξη τύπου  συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης,  ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου Ευάγγελος Μυρσινιάς , ο Τουριστικός Πράκτορας Ηλίας Πίκουλος η Βασιλική  Ροδοπούλου από τη Διεύθυνση Τουρισμού και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης  Γιάννης Μουτζούρης. 

Ο Περιφερειάρχης  εξέφρασε την ικανοποίηση του για την συνεργασία  αυτή και αναφέρθηκε στην εξαιρετική δουλειά που γίνεται από τον κ. Μπρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αλλάζουμε την εικόνα του νησιού 

Τα αποτελέσματα της μελέτης, σημείωσε ο κ.  Μπρας έδειξαν ως  αδυναμία το μεταναστευτικό πρόβλημα που υπήρξε και  το πρώτο που θα έπρεπε να γίνει, όπως τόνισε  είναι να επανασυστηθεί το νησί ως τουριστικός προορισμός , ανατρέποντας την εικόνα που υπήρχε, πράγμα που όπως τόνισε με ικανοποίηση, έγινε.

Όπως ο ίδιος σημείωσε   οργανώθηκε επίσης ένα report με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νησιού που θα μπορούσαν να προσελκύσουν επιβάτες κρουαζιέρας , που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλους τους τουριστικούς πράκτορες  όταν έρχονται σε επαφή με εταιρίες και επιβάτες κρουαζιέρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημιουργήθηκε το βιβλίο εκδρομών του προορισμού Λέσβος  για τους επιβάτες πλοίων κρουαζιέρας , το οποίο ήδη έχει σταλεί σε όλες τις εταιρίες οργάνωσης κρουαζιέρας που αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά  του νησιού και τις εκδρομές που μπορούν να γίνονται. 

Project όπως στη Μύκονο 

Σε άλλο σημείο ο κ. Μπρα υπογράμμισε ότι ο προγραμματισμός στη κρουαζιέρα γίνεται τρία χρόνια μπροστά, τα σημαντικά αποτελέσματα θα προκύψουν την περίοδο  2024-2026,   ενώ  αναφέρθηκε σε ένα project που εξελίσσεται σε συνεργασία με τη διεύθυνση τουρισμού της Περιφέρειας υπό την καθοδήγηση του Περιφερειάρχη, που έχει στόχο την αύξηση του επιπέδου άμεσης πληροφόρησης κάθε επισκέπτη , σχετικά με τις επιλογές και τι μπορεί να επισκεφθεί και να απολαύσει. Ήδη όπως τονισε το project αυτό εφαρμόζεται πιλοτικά στη Μύκονο με θεαματικά αποτελέσματα και αύξηση τζίρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Στη Λέσβο αυτό θα αποδώσει ακόμη περισσότερο σημείωσε αν λάβει κανείς υπόψη του ότι είναι μια αγορά με μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης και όχι κορεσμένη όπως η Μύκονος».

 Οχτώ κρουαζιερόπλοια φέτος 

Ο Ναυτικός Πράκτορας Ηλίας Πίκρουλος παίρνοντας το λόγο , έδωσε το αναλυτικό πλάνο των προσεγγίσεων κρουαζιερόπλοιων για φέτος, που είναι οχτώ στον αριθμό.

Η πρώτη προσέγγιση είναι την ερχόμενη Τρίτη 11 Ιουλίου στις 10 το πρωί όπου έρχεται το κρουαζιερόπλοιο NAUTICA και η τελευταία είναι στις 4 Νοεμβρίου στις 7 το πρωί με το πλοίο SIRENA. Μεταξύ των κρουαζιερόπλοιων που θα προσεγγίσουν τη Λέσβο είναι και το γαλλικό Le Jacques cartier  στις 11 Αυγούστου το οποίο είναι ένα μικρό σκάφος πολυτελείας το οποίο θα δέσει απευθείας στο λιμάνι και δεν θα χρειαστεί να βγουν λάντζες. Για τους συγκεκριμένες επισκέπτες έχει γίνει ειδική προετοιμασία και προγραμματίζονται special events στο μουσείο Ελαιουργίας στην Αγία Παρασκευή με γαστρονομική επίδειξη Λεσβιακών γεύσεων.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των προσεγγίσεων έχει ως εξής:

11 Ιουλίου 10  πμ έως 7 μμ NAUTICA

18 Ιουλίου 10 πμ έως 7 μμ  SIRENA

11 Αυγούστου 8 πμ έως 9 μμ  LE JACQUES CARTIER 

17 Αυγούστου 7 πμ έως 4 μμ SIRENA

20 Σεπτεμβρίου  8 πμ έως 5 μμ NAUTICA

25 Σεπτεμβρίου 10 πμ έως 7 μμ SIRENA

2 Νοεμβρίου 7 πμ έως 5 μμ SEVEN  SEAS VOYAGER

4 Νοεμβρίου 7 πμ έως 4 μμ SIRENA

 Ο Ηλίας Πίκουλος  βράβευσε τον Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη για τις συνεχής προσπάθειες τόνωσης του Τουρισμού στη Λέσβο με μία αναμνηστική πλακέτα.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή