× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ασφυκτικά γεμάτα τα πλοία από βόρεια Ελλάδα

Άμεση ανάγκη δρομολόγησης μεγαλύτερων πλοίων από Θεσσαλονίκη και Καβάλα για τα νησιά του βορείου Αιγαίου

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ Δημοσίευση 6/7/2023

Ασφυκτικά γεμάτα τα πλοία από βόρεια Ελλάδα

Με πολύ υψηλές πληρότητες κινούνται τα πλοία που συνδέουν τα νησιά του βορείου Αιγαίου με τα λιμάνια της Θεσσαλονίκης και της Καβάλας. Γεγονός που αποδεικνύει πως τα πλοία που έχουν δρομολογηθεί είναι ανεπαρκή για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες μεταφοράς επιβατών και οχημάτων το δίμηνο Ιουλίου  - Αυγούστου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Οι άγονες γραμμές του βορείου Αιγαίου έχουν ανατεθεί να στο πλοίο Blue Star Myconos. Ένα πλοίο που έχει μεταφορική ικανότητα 1.915 επιβατών, 418 Ι.Χ. και μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 26,5 μιλίων ανά ώρα.  Όμως όπως κάθε καλοκαίρι, έτσι και φέτος, το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις των νησιών του βορείου Αιγαίου με την Θεσσαλονίκη και την Καβάλα τις εξυπηρετεί το «Διαγόρας» το οποίο έχει μεταφορική ικανότητα 1.462 επιβατών, 274 Ι.Χ. και μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 21,1 μιλίων ανά ώρα.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με τις πληρότητες να βρίσκονται στο επίπεδο του 90% για το «Διαγόρας» τον Ιούλιο, είναι ολοφάνερο πως κανείς δεν μπορεί να ταξιδέψει από και προς τα νησιά αν δεν έχει εκδώσει τα εισιτήρια του πολλές εβδομάδες νωρίτερα.  Επιπλέον τα δρομολόγια του «Διαγόρας» κατά την καλοκαιρινή περίοδο εξυπηρετούν την τουριστική κίνηση της Λήμνου, καθώς το 50% των επιβατών που αναχωρούν με το πλοίο από την Θεσσαλονίκη κατευθύνονται στην Λήμνο.

 

Το «Διαγόρας» αναχωρεί κάθε Κυριακή εκτελεί από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης στις 4.00 το απόγευμα για Λήμνο, όπου φτάνει στις 23.15, επόμενοι σταθμοί του είναι: η Μυτιλήνη, άφιξη 05.05 π.μ. την επόμενη μέρα, η Χίος (άφιξη 08.45 π.μ. την επομένη), το βαθύ της Σάμου, (άφιξη 12.35 την επομένη) και Λέρος στα Δωδεκάνησα (άφιξη 16.40 την επομένη).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Η έκτακτη δρομολόγηση του «Νήσος Σάμος» κάθε δεύτερο Σάββατο  από Μυτιλήνη για Λήμνο και Καβάλα βελτιώνει την κατάσταση, χωρίς όμως να καλύπτονται οι υπάρχουσες ανάγκες. Ιδιαίτερα μεγάλες είναι οι ανάγκες μεταφοράς Ι.Χ. επιβατικών αυτοκινήτων και φορτηγών από και προς τα νησιά.

 

Εξάλλου, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΠΕ-ΜΠΕ με πληρότητα 50% εκτελέστηκε το πρώτο δρομολόγιο Super Runner Jet από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης για Λήμνο και Μυτιλήνη που πραγματοποιήθηκε στις 4 Ιουλίου. Συγκεκριμένα 280 επιβάτες και 70 οχήματα ταξίδεψαν για Λήμνο, ενώ για τη Λέσβο ταξίδεψαν 120 επιβάτες και 80 Ι.Χ. Η πληρότητα στο δρομολόγιο του πλοίου αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες ημέρες καθώς θα γίνει ευρύτερα γνωστή η δρομολόγηση του.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα