Ο ελαιοτουρισμός ξεκίνησε από το Σίγρι!
Παράγοντες του τουρισμού και δημοσιογράφοι σε μια βιωματική συνάντηση
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 26/7/2023

Σε μία βιωματική συνάντηση στο Σίγρι και στο Sigri Olive Mill βρέθηκαν μαζί ειδικοί του θεματικού τουρισμού: τουριστικοί πράκτορες, ξενοδόχοι, γιόγκα instructors, εκπρόσωποι σχολών ολιστικών θεραπειών, εκπρόσωποι φορέων, ερευνητές περιβαλλοντικού και γεωπονικού ενδιαφέροντος, επιστήμονες και δημοσιογράφοι από Ελλάδα, Αμερική, Καναδά, Γερμανία, Γαλλία, Ισραήλ, Ιταλία, Ρουμανία.
Περπάτησαν στο ελαιόκτημα που μετέτρεψε την άγονη γη σε μια όαση βιοποικιλότητας.
Εμαθαν ότι το ελαιόδεντρο συμβάλλει στην υγεία, όπως και ότι η βιοποικιλότητα και η βιωσιμότητα συμβάλλουν μέσω της κυκλικής οικονομίας στη δημιουργία ενός οικολογικού θαύματος που αποτελεί αντικείμενο μελετών εθνικών και διεθνών κορυφαίων φορέων και πανεπιστημίων για την περιβαλλοντική συνεισφορά του δέντρου της ελιάς στον πλανήτη.
Έζησαν μια ολιστική προσέγγιση θεραπείας μέσα στον ελαιώνα με διαλογισμό στους ήχους των δονήσεων της ελιάς με την καθοδήγηση του Κώστα Γιαούπη.
Υιοθέτησαν από μια ελιά ο καθένας και έδεσαν την εμπειρία τους με τις ρίζες του ελαιοδέντρου και της γης.
Τυποποίησαν το ελαιόλαδό τους, με τον τίτλο της ομάδας "Olive you".
Παρακολούθησαν με ζωηρό ενδιαφέρον και θαυμασμό την προβολή ενος μοναδικού φωτογραφικού οδοιπορικού στο νησί μας απο τον καταξιωμένο φωτογράφο Δημήτρη Ταλιάνη.
Μέσω της γευσιγνωσίας ελαιόλαδου έζησαν ένα συναρπαστικό ταξίδι της γευστικής και αρωματικής παλέτας των ελαιολάδων: Φρεσκοκομμένο γρασίδι, αγκινάρα, άγουρη μπανάνα, ντομάτα και πολλά ακόμη αναδύθηκαν οσφρητικά.
Δοκίμασαν αυθεντικές γεύσεις με ενα ειδικά μελετημένο γεύμα που επιμελήθηκε η Γιάννα Μπαλαφούτη και μαγείρεψε η Σέφ Βιβή Σούλιου με φρέσκα προϊόντα που παράγονται μόνο στη Λέσβο, αναδεικνύοντας τις γεύσεις τους με το ελαιόλαδό τους.