× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Σε προτεραιότητα ο πολιτισμός και ο τουρισμός»

Το πρόγραμμα του υποψήφιου Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα για τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 31/7/2023

«Σε προτεραιότητα ο πολιτισμός και ο τουρισμός»

Σε συνέχεια των ανακοινώσεων για  το πρόγραμμα της αυτοδιοικητικής κίνησης «ΜΠΡΟΣΤΑ» με επικεφαλής και υποψήφιο Δήμαρχο Μυτιλήνης τον Παναγιώτη Χριστόφα, ανακοινώνονται τα σημεία του προγράμματος, που αφορούν τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βασική στόχευση του προγράμματος όσον αφορά τον Πολιτισμό είναι η διοργάνωση και ενίσχυση δράσεων και πρωτοβουλιών ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας, της τοπικής πολιτιστικής παραγωγής και κάθε μορφής τέχνης, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, που αφορούν το σύνολο των δημοτών και επισκεπτών του Δήμου Μυτιλήνης. Όσον αφορά τον Τουρισμό, προβλέπεται μεταξύ άλλων η ενίσχυση της δυναμικής προβολής του Δήμου και των περιοχών του ως προορισμό, σε συνεργασία με άλλους εμπλεκόμενους φορείς, και η επέκταση της τουριστικής περιόδου με στόχο την αύξηση του αριθμού των επισκεπτών. 

Οι προτάσεις που περιλαμβάνονται στον άξονα παρέμβασης για τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό υπήρξαν αντικείμενο διαβούλευσης, η οποία πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά αλλά και σε συναντήσεις του κ. Χριστόφα με πολίτες και με εκπροσώπους φορέων στην πόλη και στους οικισμούς.

Το τελικό πρόγραμμα της αυτοδιοικητικής κίνησης «ΜΠΡΟΣΤΑ», προέκυψε από μια συμμετοχική διαδικασία, «από τα κάτω προς τα πάνω», με σκοπό να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες και προκλήσεις του τόπου μας, και περιλαμβάνει συνολικά έξι διαφορετικούς άξονες παρέμβασης, εντός των οποίων υπάρχει εξειδίκευση σε επί μέρους μέτρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα:

Άξονας Παρέμβασης 5: Πολιτισμός - Τουρισμός

Μέτρο 5.1 Πολιτισμός

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

1. Διαμόρφωση πλήρους προγράμματος εκδηλώσεων και διασυνδεδεμένων φεστιβάλ καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς και σε όλο το εύρος του Δήμου, παράλληλα με την ενίσχυση εναλλακτικών και σύγχρονων εκφράσεων Τέχνης & Πολιτισμού σε συνεργασία με τους τοπικούς πολιτιστικούς φορείς.

2. Δημιουργία ιστορικών και πολιτιστικών διαδρομών, που θα συνδέουν σημεία ενδιαφέροντος με ειδική σήμανση με σύγχρονα μέσα για επιπλέον πληροφορίες (QR codes κλπ) σε συνεργασία με Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού.

3. Υποστήριξη της βελτίωσης υποδομών προσβασιμότητας σε όλους τους πολιτιστικούς χώρους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

4. Συνεργασία με τοπικούς Πολιτιστικούς και Λαογραφικούς Συλλόγους για τη διαμόρφωση ευέλικτων πολυχώρων, για τη λειτουργία λαογραφικών εκθέσεων και τη φιλοξενία δράσεων και εκδηλώσεων πολιτισμού.

5. Αξιοποίηση των κτιρίων των πρώην Φυλακών Λαγκάδας, του κτιρίου πρώην Πυροσβεστικής και του Κατσάνειου.

6. Συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου και την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων για την ανάδειξη και αξιοποίηση αρχαιολογικών χώρων και μνημείων.

7. Συνεργασία με πολιτιστικούς συλλόγους και ομάδες ώστε να επιτευχθεί ουσιαστική βοήθεια και υποστήριξή τους.

Μέτρο 5.2 Τουρισμός

1. Ορισμός Αντιδημάρχου με αποκλειστικές, σαφείς και διακριτές αρμοδιότητες που αφορούν τον χώρο του τουρισμού.  

2. Σχεδιασμός και υλοποίηση στοχευμένης καμπάνιας προβολής της Λέσβου ως προορισμό σε συνεργασία με τον Δήμο Δυτικής Λέσβου, την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και τους ιδιωτικούς φορείς Τουρισμού, η οποία περιλαμβάνει και την επέκταση της τουριστικής περιόδου.

3. Ανάπτυξη σύγχρονου πολυμεσικού περιεχομένου πληροφόρησης επισκεπτών και εν δυνάμει επισκεπτών.

4. Δημιουργία Γραφείου Πληροφόρησης με προσωπικό για τους επισκέπτες της Λέσβου στο κέντρο της Μυτιλήνης στο κτίριο του Παλαιού Λιμεναρχείου.

5. Δημιουργία Σημείων Πληροφόρησης χωρίς προσωπικό για τους επισκέπτες της Λέσβου, σε οικισμούς, με δυνατότητα επικοινωνίας με το Γραφείο Πληροφόρησης.

6. Αναβάθμιση σημάνσεων προς σημεία ενδιαφέροντος και τουριστικές περιοχές στην πόλη και στους οικισμούς.

7. Αξιοποίηση μεγάλων πολιτιστικών, αθλητικών, επιστημονικών κ.α. εκδηλώσεων για την ενίσχυση της επισκεψιμότητας καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

8. Πρωτοβουλίες ενίσχυσης του τουρισμού κρουαζιέρας (ανάπτυξη υποδομών κ.α.).

Οι προτάσεις του προγράμματος της αυτοδιοικητικής κίνησης «ΜΠΡΟΣΤΑ» με υποψήφιο Δήμαρχο Μυτιλήνης τον Παναγιώτη Χριστόφα, που αφορούν τους υπόλοιπους άξονες παρέμβασης θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα και θα αναρτώνται και στην ιστοσελίδα https://mprosta2023.gr/programma/

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος