× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Πρόστιμο για τον προβληματικό κλιματισμό του Νήσος Σάμος

Επώνυμη καταγγελία στο «Ν» για το δραματικό βράδυ που πέρασαν όσοι ταξίδεψαν με το πλοίο την Παρασκευή 4 Αυγούστου

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ Δημοσίευση 5/8/2023

Πρόστιμο για τον προβληματικό κλιματισμό του Νήσος Σάμος

Προβληματική λειτουργία του κλιματισμού στο πλοίο Νήσος Σάμος καταγγέλει στο «Ν» επιβάτιδα που ταξίδεψε από τον Πειραιά για την Μυτιλήνη την Παρασκευή 4 Αυγούστου. Το πλοίο ήταν ασφυκτικά γεμάτο με επιβάτες που φαίνεται ότι έφθανε στα όρια της μεταφορικής ικανότητας του. Στις αποκλειστικές φωτογραφίες που δημοσιεύει σήμερα το «Ν» φαίνεται πως δεκάδες επιβάτες να κοιμούνται στους διαδρόμους του πλοίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λίγο μετά την αναχώρηση του πλοίο από τον Πειραιά οι επιβάτες διαμαρτυρήθηκαν για τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούσαν στους κοινόχρηστους χώρους. Η απάντηση που έλαβαν από το προσωπικό ήταν πως κάνει ζέστη επειδή είναι πολλοί οι επιβάτες. Ανάμεσα στους επιβάτες που διαμαρτυρήθηκαν ήταν και η κ. Ευαγγελία Μπαλαγιάννη η οποία έκανε την καταγγελία στο «Ν».


Καθόλη την διάρκεια του ταξιδιού, αναφέρει η κ. Μπαλαγιάννη, η ζέστη ήταν αφόρητη. Οι επιβάτες προσπαθούσαν να κρατούν ανοιχτές τις πόρτες στα σαλόνια του πλοίου για να μπαίνει μέσα δροσερός αέρας.


Οι επιβάτες του πλοίου προχώρησαν σε καταγγελίας για την προβληματική λειτουργία του κλιματισμού και έγιναν έλεγχοι όταν το πλοίο έφθασε στα λιμάνια της Χίου και της Μυτιλήνης. Στις 6.00 το απόγευμα του Σαββάτου ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος αναφέρει ότι κινήθηκε η διαδικασία επιβολής προστίμων διότι οι θερμοκρασίες στους χώρους του πλοίου δεν ήταν οι προβλεπόμενες. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει: «Κατόπιν διενέργειας ελέγχου στο Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο "ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ" Ν. Π. 12396 στον λιμένα Μυτιλήνης, διαπιστώθηκε ότι οι τιμές θερμοκρασίας εντός του πλοίου, δεν ήταν οι προβλεπόμενες, σύμφωνα με το αρθ. 11 του Π.Δ. 44.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων».


Οι επιβάτες του Νήσος Σάμος δύσκολα θα ξεχάσουν αυτή την δραματική εμπειρία. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η κ. Μπαλαγιάννη η ακτοπλοϊκή εταιρεία δεν φρόντισε να προσφέρει ούτε ένα μπουκάλι νερό στους επιβάτες του πλοίου που ταλαιπωρήθηκαν από την προβληματική λειτουργία του κλιματισμού.


Το «Ν» επικοινώνησε με τον κεντρικό πράκτορα της Hellenic Seaways στη Μυτιλήνη για να έχει την θέση της εταιρείας. Ωστόσο ως την ώρα που δημοσιεύθηκε το ρεπορτάζ δεν η εταιρεία δεν είχε διατυπώσει την δική της άποψη για τα γεγονότα.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα