× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Μαθήματα ελαιολάδου με γευστική δοκιμή στο Πλωμάρι!

Το ελαιοτριβείο - Μουσείο της οικογένειας Πρωτούλη διοργανώνει ξεναγήσεις σε τουρίστες και επισκέπτες οι οποίοι βήμα βήμα μαθαίνουν για την παραγωγή του λαδιού

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 10/8/2023

Μαθήματα ελαιολάδου με γευστική δοκιμή στο Πλωμάρι!

Μία μοναδική εμπειρία γευσιγνωσίας και αποτύπωσης όλης της διαδικασίας παραγωγής ελαιολάδου βιώνουν οι τουρίστες και οι επισκέπτες του Μουσείου και ελαιοτριβείου της οικογένειας Πρωτούλη στο Πλωμάρι. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ξενάγηση περλαμβάνει αναλυτική παρουσίαση της ελαιοποίησης του καρπού σε ειδικούς χώρους συνδιάζοντας τις παραδοσιακές με τις σύγχρονες μεθόδους ώστε οι επισκέπτες να αντιλαμβάνονται και τις αλλαγές που δέχθηκε στο πέρασμα των χρόνων η διαδικασία της παραγωγής του ελαιολάδου.

Όπως εξηγεί ο υπεύθυνος λειτουργίας του ελαιοτριβείου, αφού ολοκληρωθεί η ξενάγηση των επισκεπτών στους χώρους παραγωγης ακολουθεί γευσιγνωσία λαδιών διαφόρων κατηγοριών ώστε να γευτούν τη διαφορετικότητα που υπάρχει ανάλογα με την κατηγορία. 

«Οι τουρίστες δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη διαδικασία παραγωγής ενώ παράλληλα ζητούν να μάθουν τις διαφορές μεταξύ του έξτρα παρθένου και του παρθένου ελαιολάδου, τι είναι η ψυχρή έκθλιψη και πως γίνεται η συντήρηση του λαδιού. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ξαφνιάζονται ευχάριστα όταν ξεκινά η διαδικασία της δοκιμής του ελαιολάδου και νιώθουν στο στόμα και στο λαιμό τους τα αρώματα από το λάδι της Κολοβής ελιάς που είναι ξεχωριστό».

Στις ξεναγήσεις όπως επισημαίνουν οι υπεύθυνοι λειτουργίας του ελαιοτριβείου, συμμετέχουν γκρουπ Σκανδιναβών που κάνουν διακοπές σε ξενοδοχεία στο Πλωμάρι καθώς και μεμωνομένοι επισκέπτες της περιοχής που ενδιαφέρονται να μάθουν για την παράδοση της ελαιοκομίας και τα μυστικά της γεύσης του ελαιολάδου. 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα