× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Κύπριοι δημοσιογράφοι σε Λέσβο και Χίο

Συνεχίζει τις φιλοξενίες διαμορφωτών της κοινής γνώμης στα νησιά η Περιφέρεια βορείου Αιγαίου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 11/8/2023

Κύπριοι δημοσιογράφοι σε Λέσβο και Χίο

Με αφιερώματα για τη Λέσβο και τη Χίο ανταποκρίθηκαν οι δημοσιογράφοι που συμμετείχαν στο ταξίδι που διοργάνωσε η Περιφέρεια βορείου Αιγαίου δια της Διεύθυνσης Τουρισμού σε συνεργασία με το γραφείο ΕΟΤ Κύπρου για την προβολή των νησιών, το διάστημα από 8 έως 14 Ιουνίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Οι δημοσιογράφοι ανέδειξαν την αυθεντικότητα και τις ιδιαιτερότητες των νησιών, αφηγούμενοι την εμπειρία τους, προσφέροντας έτσι στους αναγνώστες τους μια πλήρη αίσθηση της ατμόσφαιρας που περιβάλλει τη Λέσβο και τη Χίο. Συγκεκριμένα:


Η Άντρια Γεωργίου, στα ενημερωτικά portal www.sigmalive.com και  www.checkincyprus.com που έχουν μηνιαία επισκεψιμότητα 23.000.000 και 700.000 pageviews αντίστοιχα, μεταξύ άλλων γράφει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η Λέσβος και η Χίος είναι πανέμορφες. Με έναν τρόπο πολύ διαφορετικό και πολύ δικό τους. Σε γοητεύουν σχεδόν κεραυνοβόλα – με μια ζεστασιά ξεχασμένη».
«Η Λέσβος είναι ένα πολύχρωμο ψηφιδωτό εικόνων, γεύσεων, μυρωδιών, ήχων και εντυπώσεων. Είναι το νησί των υπέροχων αντιφάσεων – το μισό είναι καταπράσινο και το άλλο μισό ηφαιστειακό.»
«Η Χίος είναι από εκείνα τα νησιά που σου αποκαλύπτονται σιγά σιγά και κάπως δειλά στην αρχή. Αρχικά, θα σε συνεπάρει η μυρωδιά της και ο αέρας της που μοσχοβολάει μαστίχα ανακατεμένη με εσπεριδοειδή. Στη συνέχεια, θα σε κεράσει ένα τοπικό λικέρ και θα ξεκινήσει να σε «μεθά». Και αφού σε «εξημερώσει», θα σε πάρει από το χέρι και θα σου αποκαλύψει την άγρια ομορφιά της»



Το άρθρο κλείνει με έκδηλο τον ενθουσιασμό της για τα νησιά:  «Μου αρέσουν πολύ τα αεροπλάνα. Στους προσωπικούς μου συμβολισμούς, σημαίνουν ότι πάντα μπορείς να φεύγεις. Ή να επιστρέφεις. Δεν πιστεύω πολύ στις επιστροφές, αλλά κάποιες είναι αναπόφευκτες. Ειδικά σε εκείνα τα μέρη που η καρδιά χτύπησε λίγο πιο δυνατά. Η Λέσβος και η Χίος είναι υπέροχες για πολλούς λόγους. Για όλους αυτούς που συμπυκνώθηκαν με δυσκολία μέσα σε μερικές λέξεις, αλλά κυρίως γι’ αυτούς που οι λέξεις αδυνατούν να περιγράψουν. Εις το επανιδείν!»

Τα άρθρα μπορείτε να τα βρείτε στους παρακάτω συνδέσμους:
Λέσβος, https://city.sigmalive.com/article/2023/7/23/e-anexereunete-omorphia-tou-boreiou-aigaiou/
Χίος, https://www.checkincyprus.com/article/67499/e-anexereunete-omorphia-tou-boreiou-aigaiou/

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Μαρία Θεμιστοκλέους, στο τρίτο μεγαλύτερο ειδησεογραφικό/ πολυθεματικό portal της Κύπρου www.reporter.com.cy, με επισκεψιμότητα 16.000.000 pageviews ανά μήνα, αφιέρωσε δύο άρθρα για να περιγράψει την εμπειρία της στη Λέσβο και τη Χίο. Ο ενθουσιασμός της για τα νησιά είναι διάχυτος από την αρχή μέχρι το τέλος. Συγκεκριμένα για την Λέσβο γράφει ως τίτλο: «Λέσβος: Εκπλήξεις που δεν ζήσαμε ποτέ ξανά».


Και συνεχίζει: «Όλα είναι ένα στην πόλη της Μυτιλήνης και στη Λέσβο κατ’ επέκταση - τόποι και άνθρωποι, σήμερα και χθες -, άρρηκτα δεμένα, σε σημείο, μάλιστα, που να προκαλούν δέος μέσα από μια εκπληκτική εναλλαγή συναισθημάτων. Τι να πρωτογράψεις, τι να χωρέσει και τι να μείνει σ’ ένα ρεπορτάζ που καλείται να συστήσει στον αναγνώστη ένα ολόκληρο νησί»


Ο τίτλος της Χίου εξίσου ιδιαίτερος: «
Χίος: Ωραιότερη δεν γίνεται».
Το άρθρο ολοκληρώνεται: «Ζήσαμε, με όλη την καλή διάθεση που μας χάρισε το ίδιο το νησί, όμορφες, νόστιμες και ξεχωριστές εμπειρίες, που καταγράφονται στις ωραιότερες που μπορεί να έχει κανείς σε ένα ταξίδι με προορισμό την Ελλάδα.»

Η αρθρογραφία της κα Μαρίας Θεμιστοκλέους βρίσκεται στους εξής συνδέσμους:
για τη Λέσβο
https://reporter.com.cy/article/2023/7/2/720453/lesbos-ekplexeis-pou-den-zesame-pote-xana/ ,
για την Χίο
https://reporter.com.cy/article/2023/7/9/721861/khios-oraiotere-den-ginetai/

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Ο Ερνέστος Μούσας, στο ενημερωτικό portal politis.com.cy, το οποίο συμπεριλαμβάνεται στο Politis Group Cyprus, με 8.000.000 pageviews μηνιαία επισκεψιμότητα, αναφέρει:
«Η εκδρομή μας διήρκησε έξι μέρες και ο χρόνος μοιράστηκε ακριβώς στη μέση. Τρία βράδια στη Λέσβο και τρία στη Χίο. Δύο νησιά με άφθονο πράσινο, πολλούς γραφικούς οικισμούς και φυσικά υπέροχη θάλασσα. Μια συνταγή ικανή να φέρει τη γαληνή στη ψυχή και να ταξιδέψει το μυαλό. Σίγουρα οι λίγες μέρες στο κάθε ένα δεν μας έφθασαν για να εξερευνήσουμε την κάθε απόκρημνη γωνιά τους, ήταν όμως υπεραρκετές για να πάρουμε μια γεύση από την αστείρευτη ομορφιά τους. Τόσο όσο, ώστε να θέλουμε να τα επισκεφθούμε ξανά». Και κλείνει: «Το επόμενο πρωί αγουροξυπνημένοι, έπρεπε δυστυχώς να πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής στην Κύπρο.
Λέσβος και Χίος θα έχουν πάντα μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου, αφού όπως έγραψα και στην αρχή αυτού του κειμένου, ήταν δύο νησιά που δεν είχε περάσει καν από το μυαλό μου να τα επισκεφθώ. Η ζωή όμως είναι γεμάτη εκπλήξεις και ως γνωστό… ‘‘τα πιο ωραία πράγματα έρχονται εκεί που δεν τα περιμένεις’’».

 

Ο σύνδεσμος του άρθρου του κ. Ερνέστου Μούσα: https://politis.com.cy/buzzlife/659451/lesvos-kai-chios-tha-sas-ekplixoyn-anelpista-alla-me-efkolia

 

Τουριστικά γραφεία της Κύπρου έχουν ήδη αναπτύξει συνεργασίες με τα νησιά, τις οποίες η Π.Β.Α. ενισχύει και υποστηρίζει με στοχευμένες δράσεις προβολής, όπως η συγκεκριμένη.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος