× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Θα κρατήσει και το Σεπτέμβρη η τουριστική κίνηση στη Λέσβο

Αισιόδοξοι για το μήνα που έρχεται δηλώνουν οι τουριστικοί πράκτορες του νησιού με την κίνηση κυρίως από Τουρκία και Ελλάδα να είναι ικανοποιητικοί. Με πληρότητα 100% φεύγουν τα πλοία από τη Μυτιλήνη αυτή την εβδομάδα

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 28/8/2023

Θα κρατήσει και το Σεπτέμβρη η τουριστική κίνηση στη Λέσβο

Με πληρότητα 100% τόσο σε επιβάτες όσο και σε οχήματα φεύγουν όλα τα πλοία της Λέσβου τόσο για Πειραιά όσο και για Βόρεια Ελλάδα αυτή την εβδομάδα, ενώ ελάχιστες διαθέσιμες οικονομικές θέσεις υπάρχουν για το Σαββατοκύριακο που μας έρχεται οι οποίες αναμένεται πολύ γρήγορα να εξαντληθούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ούτε για δείγμα εισιτήριο... 

Την ίδια ώρα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα για τη μετακίνηση οχήματα τόσο προς Βόρεια Ελλάδα όσο και για Πειραιά αφού το σύστημα δείχνει ότι όλες οι θέσεις στο γκαράζ των πλοίων είναι κατειλημμένες για αρκετές ημέρες ακόμη με τις πρώτες διαθέσιμες να εμφανίζονται κοντά στις 10 Σεπτέμβρη.

Όπως αναφέρει ο τουριστικός πράκτορας Ηλίας Πίκουλος ο οποίος είναι ο εκπρόσωπος της Attica Group στη Λέσβο, η κίνηση είναι πολύ αυξημένη αυτή την περίοδο κυρίως για την επιστροφή των εκδρομέων, εκτιμά ωστόσο ότι η κατάσταση από την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσει να ομαλοποιείται σταδιακά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ουσιαστικά αυτή η εβδομάδα αναμένεται να είναι αρκετά δύσκολη και δυστυχώς η διαθεσιμότητα εισιτηρίων είναι από περιορισμένη έως ανύπαρκτη. Από τις αρχές Σεπτέμβρη θα είναι λίγο καλύτερα τα πράγματα όμως και πάλι καλό είναι όσοι θέλουν να ταξιδέψουν να κλείσουν έγκαιρα τα εισιτήριά τους».

Θα κρατήσει η κίνηση...

Την ίδια ώρα τα πλοία που έρχονται από Πειραιά, Καβάλα και Θεσσαλονίκη, εξακολουθούν να φέρνουν ικανοποιητικό αριθμό επιβατών, όχι όπως τον Ιούλιο και τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου, ωστόσο σε κάθε δρομολόγιο επισημαίνει ο Ηλίας Πίκουλος έρχονται περίπου 500 άτομα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Τα στοιχεία δείχνουν ότι και ο Σεπτέμβριος ακτοπλοϊκά για τη Λέσβο  θα είναι αρκετά καλός. Η κίνηση μέχρι στιγμή είναι αυξημένη και αυτό δείχνει ότι θα κρατήσει».

Λίγο πιο κάτω από το '19 οι Ευρωπαίοι 

Την ίδια ώρα ο αριθμός των αφίξεων  δείχνει  ότι η χρονιά που διανύουμε θα είναι πολύ καλύτερη τουριστικά σε όλα τα επίπεδα αν και στον Ευρωπαϊκό τουρισμό δεν θα καταφέρουμε και πάλι να αγγίξουμε και να ξεπεράσουμε τα νούμερα του 2019.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως αναφέρει ο τουριστικός πράκτορας Λευτέρης Καραμπλιάς η κίνηση από τις Ευρωπαϊκές χώρες μέσω των απευθείας πτήσεων είναι ικανοποιητική και η χρονιά αναμένεται να κλείσει κοντά στις 50 – 55.000 αφίξεις, καταγράφοντας μικρή μείωση της τάξης του 8% σε σύγκριση με το 2019. Η κίνηση στα τσάρτερ σύμφωνα με τον κ. Καραμπλιά θα συνεχιστεί και τον Σεπτέμβρη σε ικανοποιητικά επίπεδα, ενώ τα τελευταία τσάρτερ ολοκληρώνουν τα δρομολόγια τους περίπου στις 20 Οκτωβρίου.

Οι Τούρκοι σώζουν την κατάσταση...

Την μεγάλη διαφορά ωστόσο την έκαναν τη φετινή χρονιά οι Τούρκοι τουρίστες, οι οποίοι εξακολουθούν να έρχονται με αμείωτο ρυθμό σχεδόν καθημερινά στη Λέσβο.

Οι τουρίστες από τα απέναντι παράλια στις περισσότερες περιπτώσεις έχουν μεγάλη οικονομική άνεση και αφήνουν αρκετά χρήματα σε όλους τους τουριστικούς προορισμούς που διαμένουν.

Ειδικά οι επισκέπτες που έρχονται μεμονωμένα με τα αυτοκίνητά τους, χωρίς να είναι σε κάποιο γκρουπ, διαμένουν σε ακριβά ξενοδοχεία και κάνουν πολλά ψώνια από τις αγορές του νησιού μας.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΟΡΑ

Η αγορά της Μυτιλήνης περιμένει...«Ανάσταση», τη Μεγάλη Εβδομάδα

Υποτονική είναι η κίνηση στα καταστήματα της πόλης παρά το γεγονός ότι είμαστε μια ανάσα πριν το Πάσχα. Στα δώρα και στις επιδοτήσεις που πληρώνονται από βδομάδα, εναποθέτουν οι έμποροι τις ελπίδες τους
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μειώθηκε η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα στο Βόρειο Αιγαίο

Αύξηση καταγράφει η οικοδομική δραστηριότητα σε πανελλαδικό επίπεδο κατά 15,7%
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Με έξι ώρες καθυστέρηση η αναχώρηση του Aqua Blue

Θα αναχωρήσει την Παρασκευή 26 Απριλίου στις 9:00 το βράδυ αντί στις 3:00 το απόγευμα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βραδιά με γεύσεις Βορείου Αιγαίου στο Λονδίνο

Άλλη μια προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών από την Αγγλία
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Εφτασαν οι πρώτοι Ολλανδοί στη Λέσβο

Προσγειώθηκε η πρώτη πτήση τσάρτερ της TUI στο Αεροδρόμιο Οδυσσέας Ελύτης
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Το προφίλ του Τούρκου τουρίστα στο Βόρειο Αιγαίο

Ο υψηλός πληθωρισμός στην Τουρκία έχει μειώσει την καταναλωτική δαπάνη των επισκεπτών
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΡΓΑΣΙΑ

Τέσσερεις θέσεις υδρονομέων στο Δήμο Μυτιλήνης

Μέχρι την Πέμπτη 2 Μαίου η υποβολή των αιτήσεων
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Βιομηχανική κληρονομιά, από την Ξάνθη… στη Μυτιλήνη;

Μιλήσαμε με τη βιομηχανική αρχαιολόγο, Μαρία Πετρά, υπεύθυνη της εταιρείας Παστάλι που συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βόρειο Αιγαίο ψηφίζουν οι Θεσσαλονικείς

Δείτε τους top προορισμούς που επιλέγουν οι ταξιδιώτες της Aegean Airlines στην Ελλάδα.
ΑΓΡΟΤΕΣ

Καταδίκες αγροτών για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου καταγγέλλει τις καταδίκες αγροτών σε ποινές φυλάκισης 15 μηνών για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Γενάρη του 2020
ΑΓΡΟΤΕΣ

Πέρασε από την Ευρωβουλή η πρώτη αναθεώρηση της ΚΑΠ

Οι αναθεωρημένες διατάξεις θα εφαρμοστούν το 2024 σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης