× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Εκλογές με πολιτικό πολιτισμό, ηθική και σε πρώτο πλάνο τα προβλήματα του Δήμου»

Απαντήσεις για όλα τα καυτά ζητήματα που αφορούν την υποψηφιότητά του έδωσε ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα δράση - Νέος Δήμος» Πανάγος Κουφέλος. Τι είπε, για Κύτελη, αντιδημάρχους και τις μηνύσεις Τσακύρη

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 1/9/2023

«Εκλογές με πολιτικό πολιτισμό, ηθική και σε πρώτο πλάνο τα προβλήματα του Δήμου»

Την διατήρηση χαμηλών τόνων από τις παρατάξεις και τους υποψηφίους του Δήμου Μυτιλήνης στο πλαίσιο του πολιτικού πολιτισμού ώστε να γίνει εποικοδομητική συζήτηση για τα πραγματικά προβλήματα της πόλης και των χωριών μας ζήτησε ο υποψήφιος δήμαρχος Μυτιλήνης Πανάγος Κουφέλος, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αρχικά ο Πανάγος Κουφέλος αναφέρθηκε στα καθήκοντά του στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου όπου εξακολουθεί να βρίσκεται ως αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και αντιπεριφερειάρχης Λέσβου με αρμοδιότητες και στην πολιτική προστασία.

Όπως τόνισε, οι δύο θέσεις που υπηρετεί έχουν νευραλγικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση, τόνισε, δεν θα μπορούσε να αφήσει την Περιφέρεια και τις αρμοδιότητες του στην Πολιτική Προστασία της Λέσβου μέσα στο καλοκαίρι, όπου υπάρχει αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς.

Την ίδια ώρα σημείωσε, και στον τομέα της Αγροτικής Οικονομίας γίνονται πολύ σημαντικά πράγματα τα οποία δεν μπορούν να αφεθούν στην τύχη τους. Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ανέφερε την ένταξη των 137 επιλαχόντων νέων αγροτών στο σχετικό χρηματοδοτικό πρόγραμμα, έπειτα από πίεση και προσπάθεια του ίδιου και των συνεργατών του για πολύ καιρό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Είχαμε μεγάλη αγωνία για την ένταξη των ανθρώπων αυτών στο πρόγραμμα νέων αγροτών διότι εάν δεν γινόταν τώρα, έχαναν τη δυνατότητα και την ευκαιρία να ενταχθούν στη νέα χρηματοδοτική περίοδο και αυτό θεωρώ ότι θα ήταν πολύ άδικο. Όλα αυτά βέβαια έγιναν και χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες και των έμπειρων στελεχών της Υπηρεσίας μας, οι οποίοι με επιχειρήματα και τεχνοκρατικές παρεμβάσεις τις οποίες μετέφερα στο Υπουργείο, καταφέραμε να πείσουμε την ηγεσία και τον νέο Υπουργό κ. Αυγενάκη για την αναγκαιότητα ένταξης των 137 νέων αγροτών στο πρόγραμμα».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Πανάγος Κουφέλος στο παρασκήνιο της απόφασής του να είναι υποψήφιος Δήμαρχος Μυτιλήνης καθώς και στις αναταράξεις που προκάλεσε η απόφαση αυτή στην παράταξη του Στρατή Κύτελη.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά λίγο πριν την δημοσιοποίηση της απόφασής του στα Μέσα Ενημέρωσης τηλεφώνησε στον Δήμαρχο Μυτιλήνης για να τον ενημερώσει καθώς και στους άλλους δύο συνυποψηφίους του, Παναγιώτη Χριστόφα και Νίκη Τσιριγώτη. Χριστόφας και Τσιριγώτη του απάντησαν και του ευχήθηκαν καλό αγώνα, ο Στρατής Κύτελης ωστόσο δεν του απάντησε ποτέ, ούτε και έχει μιλήσει στο τηλέφωνο μαζί του από τότε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο ίδιος τόνισε πως δεν έχει καθοδηγητές και κηδεμόνες και ό,τι έκανε στη ζωή του έως σήμερα αποτελούν δικές του προσωπικές επιλογές και προσπάθειες.

«Σε κάθε περίπτωση, σημείωσε, οι αντιδήμαρχοι και οι συνεργάτες του νυν δημάρχου επέλεξαν να συνταχθούν μαζί του και η εμπιστοσύνη αυτή τον χαροποιεί ιδιαίτερα. Δεν θα κρίνω εγώ το έργο του Στρατή Κύτελη. Θεωρώ ότι οι αντιδήμαρχοί του ήταν πετυχημένοι σε πολλούς τομείς και έχει γίνει σημαντικό έργο που θα συνεχιστεί. Από εκεί και πέρα για να μιλήσουμε και με ποδοσφαιρικούς όρους αν μια ομάδα δεν λειτουργεί όπως πρέπει, αλλάζεις τον προπονητή και εμπλουτίζεις τους παίκτες».

Ειδική αναφορά έκανε ο υποψήφιος Δήμαρχος Μυτιλήνης και στην περίπτωση του Παναγιώτη Τσακύρη και στις μηνύσεις που έκανε στον Σωτήρη Μαρινάτο και στον Δήμαρχο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Κουφέλος υποστήριξε επί της ουσίας τις θέσεις του πρώην αντιδημάρχου Πολιτισμού, αφού όπως είπε μέσα από τα όσα λέγονται το τελευταίο διάστημα βάλλεται η προσωπικότητά του Παναγιώτη Τσακύρη. Σημείωσε ωστόσο ότι ο ίδιος τον συμβούλεψε να μην προχωρήσει σε μηνήσεις για να πέσουν οι τόνοι, πρόσθεσε όμως ότι δεν είχε το δικαίωμα να του πει τι θα κάνει τη στιγμή μάλιστα που ο κ. Τσακύρης ένιωσε ότι θίγεται.

Σε κάθε περίπτωση ο υποψήφιος Δήμαρχος Μυτιλήνης και επικεφαλής της παράταξης «Νέα Δράση – Νέος Δήμος» σημείωσε ότι αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να γίνει μια συζήτηση ουσίας μεταξύ των υποψηφίων δημάρχων με τα προγράμματά τους και το σχεδιασμό τους για το Δήμο μας.

Ο ίδιος τόνισε ότι προτεραιότητα στο πρόγραμμά του που θα δημοσιοποιηθεί τις επόμενες ημέρες έχουν τα ζητήματα της καθαριότητας στην πόλη και στα χωριά, η βελτίωση της ζωής των πληθυσμών Ρομά, η δημιουργία πεζοδρομίων και υποδομών ώστε η Μυτιλήνη να γίνει πιο φιλική στους πολίτες και στα Άτομα με Αναπηρία. Παράλληλα σημείωσε σε προτεραιότητα μπαίνει ο τουρισμός, η διαχείριση των υδάτινων πόρων, η διαχείριση των απορριμμάτων και η ανακύκλωση. «Αυτά είναι τα ουσιαστικά ζητήματα στα οποία πρέπει να εστιάσουμε και όχι η στείρα πολιτική αντιπαράθεση».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα