× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Τελικά τι θα γίνει με το πάρκο της Αγίας Ειρήνης;

Καταγγελίες πολιτών για τις ακαθαρσίες και την κατάσταση που επικρατεί στον πιο κεντρικό χώρο αναψυχής της Μυτιλήνης.

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 12/9/2023

Τελικά τι θα γίνει με το πάρκο της Αγίας Ειρήνης;

Την έντονη δυσαρέσκεια δεκάδων δημοτών της Μυτιλήνης προκαλεί η κατάσταση που επικρατεί στο πάρκο και στην παιδική χαρά της Αγίας Ειρήνης το οποίο να σημειωθεί ότι ανακαινίσθηκε τα τελευταία χρόνια στο πλαίσιο του προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης. Μάλιστα το έργο που είχε ξεκινήσει την περίοδο της δημοτικής αρχής του αείμνηστου Σπύρου Γαληνού ολοκληρώθηκε από την παρούσα δημοτική αρχή του Στρατή Κύτελη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δυστυχώς παρά τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει, σήμερα η εικόνα του πάρκου είναι χειρότερη από αυτή που είχε πριν την ανακαίνισή του, με ζημιές μικρές και μεγάλες και ακαθαρσίες παντού.

Πολλοί συμπολίτες μας επικοινωνούν συχνά με το ΝΗΣΙ για να καταγγείλουν το γεγονός και φυσικά να αναφέρουν ότι υπεύθυνοι για αυτή την κατάσταση είναι κυρίως οι συνδημότες μας Ρομά οι οποίοι κινούνται στην ευρύτερη περιοχή του πάρκου και στο πάρκινγκ της Μυτιλήνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η τελευταία καταγγελία που λάβαμε είναι από επαγγελματία της Μυτιλήνης τα στοιχεία της οποίας είναι στη διάθεση των συντακτών μας και η οποία αναφέρει ότι το πάρκο δεν έχει καθαριστεί από βρωμιές και ακαθαρσίες  εδώ και πολλούς μήνες παρά το γεγονός ότι η ίδια έχει απευθυνθεί στην Υπηρεσία καθαριότητας και στο γραφείο του δημάρχου. Αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Έρχομαι σε επικοινωνία μαζί σας για την κατάσταση που επικρατεί στο πάρκο της  Αγ. Ειρήνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από αρχές καλοκαιριού έχω επικοινωνήσει με τον Δήμο αλλά δυστυχώς όλες οι προσπάθειες  ήταν άκαρπες. Τελευταία φορά απευθύνθηκα στο γραφείο της κυρίας [….] η απάντηση ήταν θα ενημερώσει τον επιστάτη και με έδιωξε με πολύ άσχημη συμπεριφορά.

Κάλεσα στο γραφείο του Δημάρχου και ο γραμματέας του με καθησύχασε ότι θα ενημερώσει και θα καθαριστεί το πάρκο αλλά όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες όλο το καλοκαίρι το πάρκο παρέμεινε με τις ακαθαρσίες στο ίδιο σημείο».

Τα προβλήματα διαβίωσης των πληθυσμών Ρομά στην πόλη της Μυτιλήνης είναι γνωστά όπως γνωστές είναι και οι δυσκολίες που προκαλούν στον κοινωνικό ιστό της πόλης. Το ζήτημα σε κάθε περίπτωση δεν είναι να ρίξουμε ευθύνες σε αυτούς τους συμπολίτες μας οι οποίοι ζούνε κάτω από άθλιες συνθήκες σε πρωτόγονους καταυλισμούς χωρίς νερό, ρεύμα και στοιχειώδεις ανέσεις για την καθημερινότητα τους αλλά να πιέσουμε ως πολίτες τις αρχές του τόπου για την εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την βελτίωση της ζωής τους. Οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου ίσως αποτελούν μια καλή ευκαιρία για να ανοίξει ξανά η συζήτηση και οι υποψήφιοι δήμαρχοι Μυτιλήνης να καταθέσουν τις προτάσεις και το πρόγραμμά τους για αυτό το σοβαρό ζήτημα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, με αφορμή και την καταγγελία της συμπολίτισσάς μας θα ήταν καλό η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου να καθαρίζει πιο τακτικά το πάρκο της Αγίας Ειρήνης, το οποίο πράγματι αν το επισκεφθεί κανείς θυμίζει περισσότερο δημόσια τουαλέτα παρά χώρο αναψυχής και ψυχαγωγίας μικρών παιδιών

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή