× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Όταν η εστίαση, «χτυπά την πόρτα» της αυτοδιοίκησης...

Ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης «Ασπίδα» Νίκος Γιαννάκας και Δήμος Καραμπεάζης διεκδικούν τη ψήφο των πολιτών στο Δήμο Μυτιλήνης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 30/9/2023

Όταν η  εστίαση, «χτυπά την πόρτα» της αυτοδιοίκησης...

Δύο νέοι άνθρωποι, επιχειρηματίες και ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης μπαίνουν δυναμικά στο στίβο της αυτοδιοίκησης και διεκδικούν τη ψήφο των κατοίκων του Δήμου Μυτιλήνης μέσα από την παράταξη ΜΠΡΟΣΤΑ του Παναγιώτη Χριστόφα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Νίκος Γιαννάκας και ο Δήμος Καραμπεάζης είναι γνωστοί στην τοπική κοινωνία τόσο από την επαγγελματική τους δραστηριότητα όσο και μέσα από το Σύλλογο των Καταστημάτων Εστίασης «Ασπίδα» στον οποίο είναι ενεργά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Σε συνέντευξη που παραχώρησαν στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» οι δύο υποψήφιοι αναφέρθηκαν στους λόγους για τους οποίους αποφάσισαν να ασχοληθούν με τα κοινά και την αυτοδιοίκηση ενώ τόνισαν ότι ο Σύλλογος «Ασπίδα» είχε ενθαρρύνει γενικά τα μέλη του να είναι υποψήφιοι σε αυτοδιοικητικούς συνδυασμούς των Δήμων και της Περιφέρειας ώστε ο κλάδος της εστίασης να έχει φωνή στα Δημοτικά και στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Όπως τόνισαν η εστίαση είναι ένας κλάδος με μεγάλη εξωστρέφεια και πολλά ανοιχτά μέτωπα. Σημείωσαν δε, ότι οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων μιλούν συνεχώς με πολύ κόσμο και έχουν σαφή εικόνα για το τι συμβαίνει στην πόλη και στα χωριά. Όπως τόνισε ο Δήμος Καραμπεάζης η εστίαση είναι μέσα στην καρδιά της κοινωνίας, αφουγκράζεται τις ανησυχίες του κόσμου, τους προβληματισμούς του, τα παράπονά του και βλέπει πιο καθαρά τα κακώς κείμενα σε όλο το Δήμο. «Όλα αυτά εμείς μπορούμε να τα μεταφέρουμε στην εκάστοτε δημοτική αρχή και αν είμαστε κομμάτι του Δημοτικού συμβουλίου μπορούμε με μεγαλύτερη ευκολία να επικοινωνήσουμε τα μηνύματα που λαμβάνουμε από την κοινωνία και τους πολίτες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από τα βασικά ζητήματα που βάζει στο τραπέζι της συζήτησης για τη νέα δημοτική αρχή, ο κλάδος της εστίασης, σημείωσε ο Νίκος Γιαννάκας, είναι η εκπόνηση κυκλοφοριακής μελέτης για το ιστορικό κέντρο της Μυτιλήνης ώστε να μπορούν τα καταστήματα με βάση ένα συγκεκριμένο πλάνο να βγάλουν τραπεζάκια και το έργο της προκυμαίας.

Ειδικά για το έργο της προκυμαίας τόνισαν οι κύριοι Καραμπεάζης και Γιαννάκας ότι θα πρέπει να υπάρχει καλύτερη συνεργασία με τη νέα δημοτική αρχή ως προς το κομμάτι της ενημέρωσης των εργασιών. Δηλαδή, πρόσθεσαν σαφές χρονοδιάγραμμα πότε θα περάσει το έργο από συγκεκριμένα σημεία ώστε οι καταστηματάρχες να μπορέσουν να κάνουν τον ανάλογο προγραμματισμό για την επιχείρησή τους. Παράλληλα οι δύο υποψήφιοι βάζουν στο τραπέζι της συζήτησης και το θέμα με τις πέργκολές στην προκυμαία σημειώνοντας ότι θα πρέπει να επανεξετασθεί.

Παράλληλα οι εκπρόσωποι της εστίασης αναφέρθηκαν και σε άλλα καίρια ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο και εξαρτώνται από την αυτοδιοίκηση και το Δήμο Μυτιλήνης, όπως οι άδειες των νέων καταστημάτων, οι άδειες μουσικών οργάνων, το ωράριο καταστημάτων, τα δημοτικά τέλη, τα χρέη του κορονοϊού, κ.λπ.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως τόνισαν, όποια δημοτική αρχή και αν εκλεγεί θα πρέπει να σκύψει στα προβλήματα των καταστημάτων, να μιλά με τους εκπροσώπους τους και γενικά να διευκολύνει τη ζωής τους.

Σε πολλές περιπτώσεις επισήμαναν ζήτησαν βοήθεια από το Δήμο είτε για τη διευκόλυνση με τα χρέη είτε για μείωση δημοτικών τελών σε περιοχές που γίνονται έργα και υπάρχει μεγάλη επιβάρυνση των καταστημάτων εστίασης ωστόσο η ανταπόκριση δεν ήταν αυτό που περίμεναν.

Δείτε αναλυτικά τη συνέντευξη στο βίντεο που ακολουθεί

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ