× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ούτε Μουτζούρη, ούτε Στεφανή από την «Ανταρσία στο Αιγαίο»

Η περιφερειακή κίνηση με ανακοίνωση της καλεί τους ψηφοφόρους της να ψηφίσουν άκυρο ή λευκό στο δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών του Βορείου Αιγαίου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 9/10/2023

Ούτε Μουτζούρη, ούτε Στεφανή από την «Ανταρσία στο Αιγαίο»

Το βράδυ της Δευτέρα 9 Οκτωβρίου η περιφερειακή κίνηση έδωσε στην δημοσιότητα ένα πρώτο σχόλιο για τα αποτελέσματα των Περιφερειακών εκλογών. Η κίνηση δηλώνει πως το  «αντιδημοκρατικό» εκλογικό πλαίσιο της στερεί την εκπροσώπηση της στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο. Παράλληλα καλεί τους ψηφοφόρους της να ψηφίσουν άκυρο ή λευκό στο δεύτερο γύρο των Περιφερειακών εκλογών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

 

«Η «Ανταρσία στο Αιγαίο» χαιρετίζει τους 1.621 νησιώτες και νησιώτισσες του Βορείου Αιγαίου που με την ψήφο τους στήριξαν το ψηφοδέλτιο της στις Περιφερειακές εκλογές, δίνοντας της το ποσοστό 1,61%. Χαιρετίζουμε τους δεκάδες συντρόφους και συντρόφισσες από την Ικαρία ως την Λήμνο που έδωσαν μάχη ώστε το μήνυμα της Ανταρσία στο Αιγαίο να φθάσει σε κάθε νησιώτη και νησιώτισσα κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες που μεθοδικά διαμόρφωσε η κυβέρνηση της Ν.Δ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι αντιδημοκρατικές κυβερνητικές μεθοδεύσεις, στερούν από την περιφερειακή μας κίνηση την συμμετοχή στο Περιφερειακό Συμβούλιο του Βορείου Αιγαίου για τα επόμενα πέντε χρόνια. Ωστόσο η «Ανταρσία στο Αιγαίο» με την παρουσία της στα 10 νησιά του Βορείου Αιγαίου είναι μια σημαντική πολιτική παρακαταθήκη του εργατικού – λαϊκού κινήματος, των κινημάτων προστασίας του περιβάλλοντος και του δημοσίου χώρου καθώς και του κινήματος αλληλεγγύης.

Το συνολικό εκλογικό αποτέλεσμα των περιφερειακών εκλογών με την παραπέρα ενίσχυση της δεξιάς και του συστημικού μπλοκ εξουσίας αποτυπώνει μια αρνητική εξέλιξη για τους εργαζόμενους. Τεράστιες είναι οι ευθύνες που έχουν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ που με την συνολική πολιτική τους στάση εδώ και χρόνια ρίχνουν νερό στο μύλο των δεξιών πολιτικών.

Από την άλλη φαίνεται να υπάρχει ένα ρεύμα αναζήτησης διεξόδου από την ζοφερή καθημερινότητα που βιώνουμε το οποίο μπορεί να βρίσκει πολιτική έκφραση μέσα από την «μαχητική» εκπροσώπηση που υπόσχεται η Λαϊκή Συσπείρωση του ΚΚΕ, η οποία εμφανίζει αξιοσημείωτη άνοδο. Σε αυτό το σκηνικό, και παρά το γενικότερο αρνητικό συσχετισμό ή έστω και ποσοστιαία άνοδος των περιφερειακών σχημάτων της αντικαπιταλιστικής αριστεράς αποτυπώνει το υπαρκτό ρεύμα, που βάζει στην καθημερινή διάταξη των αγώνων, το ζήτημα της ανατροπής στο σύνολο της, της αντιλαϊκής πολιτικής, ανεξαρτήτως του διαχειριστή της. Και αυτό θα συνεχίσει να κάνει! Τις αμέσως επόμενες εβδομάδες η Ανταρσία στο Αιγαίο θα πάρει πρωτοβουλίες προκειμένου το εργατικό και λαϊκό κίνημα των νησιών μας να διαμορφώσει αγωνιστικό πρόγραμμα αντιμετώπισης των προβλημάτων των νησιών μας.

Οι συνδυασμοί των κ.κ. Στεφανή και Μουτζούρη που πέρασαν στο δεύτερο γύρο των Περιφερειακών εκλογών δεν έχουν τίποτα καλό να προσφέρουν στους νησιώτες. Η μέχρι σήμερα πορεία τους το έχει δείξει. Η «Ανταρσία στο Αιγαίο» δεν στηρίζει κανένα από τους δύο εκφραστές της δεξιάς αντιλαϊκής πολιτικής. Καλούμε το λαό των νησιών μας να δώσει την μάχη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του μέσα από το εργατικό – λαϊκό κίνημα. Καλούμε κάθε αριστερό, προοδευτικό και δημοκρατικό πολίτη των νησιών μας σε αυτή την εκλογική μάχη να μαυρίσει και τους δύο συνδυασμούς ψηφίζοντας άκυρο ή λευκό».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η βιώσιμη ανάπτυξη στο επίκεντρο

Δράσεις ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης και μιας νέας περιβαλλοντικής φιλοσοφίας θα πραγματοποιηθούν στην Πέτρα - Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αρχίζει η κατασκευή των δικτύων του βιολογικού της νότιας Μυτιλήνης

Το Ελεγκτικό Συνέδριο πάγωσε την δεύτερη φάση του έργου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γιορτή της Kούνιας στο Ακράσι Λέσβου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ακρασίου διοργανώνει και φέτος μια ξεχωριστή γιορτή στην πλατεία του χωριού την Λαμπροδευτέρα 6 Μαΐου, στις 11 το πρωί.
ΔΡΑΣΕΙΣ

Αναβιώνει το έθιμο της Κούνιας στην Αγρα

Την Δευτέρα 6 Μαΐου στην πλατεία της Άγρας στις 12:00 το μεσημέρι
ΔΡΑΣΕΙΣ

Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία στη Μυτιλήνη

Θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 με αφετηρία από την Πλατεία Σαπφούς, στις 5:00 το απόγευμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρή κριτική σε Γεωργιάδη από το ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου

Ήρθε για να κόψει κορδέλα σε νοικιασμένο κτήριο σημειώνει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ούτε φέτος το καλοκαίρι θα λειτουργήσουν οι κατασκηνώσεις του ΠΙΚΠΑ

Στο μακρινό μέλλον, χωρίς σαφές χρονοδιάγραμμα, μεταφέρεται η λειτουργία των παιδικών κατασκηνώσεων της Νεάπολης. Απαιτούνται να γίνουν και άλλα έργα ενώ αναζητείται χρηματοδότηση δηλώνει ο δήμαρχος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο πρώτος απολογισμός της Δημοτικής Αρχής Χριστόφα

Τις ενέργειές της το πρώτο διάστημα ανάληψης των καθηκόντων της περιγράφει σε ανακοίνωση η Δημοτική Αρχή Μυτιλήνης με Δήμαρχο τον Παναγιώτη Χριστόφα.
ΥΓΕΙΑ

«Έτοιμο ως τα Χριστούγεννα το Κέντρο Υγείας Μανταμάδου»

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης κατά την επίσκεψή του στην περιοχή. Τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος
ΒΙΒΛΙΟ

Νέα έκδοση για το Αγιασώτικο Καρναβάλι

Στην έκδοση γίνεται συνοπτική αναφορά στην ιστορική διαδρομή του εθίμου, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό
ΧΩΡΙΑ

Αυτοψία Χριστόφα στα έργα του Ευεργέτουλα

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας επιθεώρησε την αγροτική οδοποιία και τα έργα που γίνονται στην περιοχή
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέα κόντρα για το ακίνητο της ΑΔΕΛ στη Θερμή

Αποχώρησε η παράταξη Κουφέλου από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης