× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Θέλουμε Περιφερειάρχη να δημιουργεί και να σχεδιάζει και όχι να εκτελεί εντολές»

Στο αναπτυξιακό σχέδιο της περιφερειακής αρχής Μουτζούρη σε περίπτωση επανεκλογής, αναφέρεται ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Στρατής Ζαφείρης, ο οποίος σημειώνει ότι πρέπει να αξιοποιηθούν όλα τα χρηματοδοτικά προγράμματα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 13/10/2023

«Θέλουμε Περιφερειάρχη να δημιουργεί και να σχεδιάζει και όχι να εκτελεί εντολές»

Τους  λόγους για τους οποίους οι πολίτες πρέπει να στηρίξουν την παράταξη «Άλμα ανάπτυξης» στο δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών, εξηγεί υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον Κώστα Μουτζούρη, Στρατής Ζαφείρης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Ζαφείρης σημειώνει μεταξύ άλλων ότι το επιχείρημα που χρησιμοποιεί η παράταξη Στεφανή αλλά και η ίδια η κυβέρνηση και αναφέρει ότι το Βόρειο Αιγαίο τα τελευταία 4 χρόνια έμεινε πίσω και δεν υλοποίησε μεγάλα έργα, καταρρίπτεται όταν δει κανείς τους δείκτες απορρόφησης όπου η Περιφέρειά μας ήταν προτελευταία στην κατάταξη της απορρόφησης των πόρων ΕΣΠΑ την περίοδο της περιφερειακής αρχής Καλογήρου και σήμερα το πρόγραμμα κλείνει με τα νησιά μας να είναι στην πρώτη πεντάδα.

«Επίσης το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έδωσε αυξημένους πόρους για τη νέα προγραμματική περίοδο αποτελεί αδιάσειστη απόδειξη ότι η περιφερειακή αρχή Μουτζούρη απορρόφησε όλους τους πόρους και έδειξε ότι έχει τη δυνατότητα να διαχειριστεί ακόμη μεγαλύτερα κονδύλια. Σε κάθε περίπτωση επισήμανε ότι η προηγούμενη περιφερειακή αρχή της Χριστιάνας Καλογήρου, εστίασε κυρίως σε έργα που αφορούν την οδοποιία, τα οποία πρόσθεσε, είναι μεν σημαντικά, δεν φέρνουν όμως την ανάπτυξη».

Το νέο ΕΣΠΑ σημείωσε ο κ. Ζαφείρης είναι πολυσύνθετο και σχετίζεται με δράσεις που βελτιώνουν τη ζωή και την καθημερινότητα των νησιωτών καθώς και την ασφάλεια απέναντι στην κλιματική κρίση. «Το πρόγραμμα αυτό έχει εγκριθεί από όλες τις διαδικασίες. Το υπέβαλε η σημερινή περιφερειακή αρχή και μέσα από διαδικασίες διαλόγου έχει πάρει το πράσινο φως για να υλοποιηθεί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Στρατής Ζαφείρης αναφερόμενος στο προσφυγικό – μεταναστευτικό σημείωσε μεταξύ άλλων ότι από την Περιφέρειά μας στη διάρκεια της κρίσης χάθηκαν πολλά εκατομμύρια ευρώ και μειώθηκε το ΑΕΠ της Περιφέρειας κατά 10%, χωρίς ποτέ να αναπληρωθεί.

«Τότε ο κ. Μητσοτάκης είχε υποσχεθεί στους δημάρχους των νησιών μας ότι θα προχωρήσει στην χρηματοδότηση μέσα από ένα ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα το οποίο δεν έχει ακόμη υλοποιηθεί. Αντ’ αυτού έγιναν προσλήψεις συνοριοφυλάκων κ.λπ. Αυτά δεν αποδίδουν, ούτε αναπληρώνουν τον τουρισμό που χάθηκε, τις υποδομές που καταστράφηκαν κ.λπ.

Βλέπουμε τον κ. Στεφανή να μιλά για το φως και την ανάπτυξη πολύ γενικόλογα και εμένα προσωπικά που δημιουργεί τεράστιες αμφιβολίες για το αν υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο και πρόγραμμα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος ο κ. Ζαφείρης στους λόγους για τους οποίους οι κεντρώοι και αριστεροί ψηφοφόροι μπορούν να εκφρασθούν μέσα από την παράταξη Μουτζούρη, σημείωσε ότι ο Περιφερειάρχης έχει υπηρετήσει δύο Πανεπιστήμια από τη θέση του Πρύτανη και έχει συνεργαστεί αρμονικά με πολλούς και διαφορετικής πολιτικής πεποίθησης ανθρώπους. «Αυτό δείχνει αν μη το άλλο έναν άνθρωπο που δεν λειτουργεί μόνο με τη λογική της εκτέλεσης διαταγών όπως ένας στρατιωτικός στην περίπτωση του κ. Στεφανή αλλά με τη λογική του σχεδιασμού, των προτάσεων της δημιουργίας και της ανάπτυξης. «Θεωρώ ότι οι πολίτες πρέπει να εμπιστευτούν τον Κώστα Μουτζούρη για να συνεχιστεί το μεγάλο αναπτυξιακό έργο που ξεκίνησε και να ολοκληρωθεί με την αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών ευκαιριών».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ