× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Αντιαισθητικό «κακούργημα» στο γραφικό Λεπέτυμνο

Κατασκευάσθηκε ένα πρόχειρο αλουμινένιο παράπηγμα δίπλα από την εκκλησία του χωριού για τη φύλαξη τραπεζοκαθισμάτων. Η κοινότητα δεν εμπλέκεται σε αυτή την κατασκευή δηλώνει ο πρόεδρος Θέμης Καμμένος

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 14/11/2023

Αντιαισθητικό «κακούργημα» στο γραφικό Λεπέτυμνο

Προβληματισμό σε κατοίκους και επισκέπτες της γραφικής κοινότητας Λεπετύμνου προκαλεί η δημιουργία μιας πρόχειρης αλουμινένιας κατασκευής σε οικόπεδο δίπλα από την  εκκλησία του χωριού, η οποία κατασκευή είναι εντελώς αντιαισθητική και δυσάρεστη στην όψη. Το παράπηγμα αυτό έρχεται  σε αντίθεση με την εκκλησία που  είναι ένα κτίριο καλοφτιαγμένο και που δένει αρμονικά με την παραδοσιακή όψη της περιοχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αλουμινένια κακής ποιότητας κατασκευή, ενόχλησε επισκέπτες της περιοχής που έκαναν  την Κυριακάτικη βόλτα τους στο χωριό και οι οποίοι κατήγγειλαν το γεγονός στο «Ν», ζητώντας να διερευνηθεί αν το κτίσμα είναι νόμιμο ή παράνομο.

Όπως προέκυψε από την δημοσιογραφική έρευνα του «Ν» πρόκειται στην ουσία για μια αποθήκη η οποία φτιάχτηκε με απόφαση εμπλεκόμενων ατόμων με την εκκλησία του χωριού και τη διοργάνωση του πανηγυριού της Παναγίας το Δεκαπενταύγουστο.  Στο παράπηγμα αυτό φυλάσσονται  τα τραπεζοκαθίσματα που χρησιμοποιούνται για τις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Σύλλογος και η εκκλησία και τα οποία το προηγούμενο διάστημα ήταν αποθηκευμένα στα κελιά του ναού. Πρόσφατα ωστόσο αποφασίστηκε η μετακίνηση των πραγμάτων αυτών, προκειμένου να γίνουν εργασίες επισκευής στα βοηθητικά κτίρια με χρηματοδότηση ιδιώτη ο οποίος προσφέρθηκε να στηρίξει στην ανακαίνισή τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως αναφέρει εμπλεκόμενος με τη λειτουργία της εκκλησίας στην περιοχή κρίθηκε αναγκαία η δημιουργία αυτού του δυσάρεστου στην όψη πρόχειρου παραπήγματος διότι δεν υπάρχει άλλος χώρος για να φυλαχθούν τα τραπεζοκαθίσματα για το πανηγύρι του καλοκαιριού.

Μάλιστα ο άνθρωπος που μίλησε με το «Ν» παραδέχθηκε ότι πρόκειται για ένα παράπηγμα κακής αισθητικής, ωστόσο πρόσθεσε ότι υπάρχουν και άλλες πρόχειρες κατασκευές στο χωριό που εξυπηρετούν ανάγκες και αναρωτήθηκε για ποιο λόγο οι επισκέπτες δυσαρεστήθηκαν από την συγκεκριμένη αλουμινένια αυτοσχέδια αποθήκη. Πρόσθεσε μάλιστα ότι δεν χρειάζεται άδεια κατασκευής αφού είναι προσωρινά τοποθετημένο και αμέσως μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες στα κελιά της εκκλησίας, θα αποσυναρμολογηθεί και τα τραπεζοκαθίσματα θα επιστρέψουν στην αρχική τους θέση.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα ιδιαίτερα άσχημο στην όψη κατασκεύασμα το οποίο δίπλα ακριβώς στην εκκλησία του χωριού προκαλεί πολύ δυσάρεστη εντύπωση στους επισκέπτες και τους ντόπιους κατοίκους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο πρόεδρος του χωριού Θέμης Καμμένος, με τον οποίον επικοινώνησε το «Ν», σημείωσε ότι η κοινότητα δεν εμπλέκεται πουθενά σε αυτή την κατασκευή αφού το οικόπεδο, όπως είπε,  είναι της εκκλησίας. «Πράγματι πρόκειται για μια πολύ άσχημη κατασκευή που από την πρώτη στιγμή τράβηξε την προσοχή μας. Δεν γνωρίζω από ποιον αποφασίστηκε η κατασκευή της, ωστόσο η εικόνα δεν συνάδει σε καμία περίπτωση με το χωριό μας το οποίο προσπαθούμε να κρατήσουμε καθαρό και όμορφο μέσα από έργα που γίνονται για την αναβάθμισή του».

Άγνοια για την πρόχειρη κατασκευή δήλωσε ο υπεύθυνος Ιερέας για την ενορία του Λεπετύμνου, π. Ευστράτιος Δήσσος ο οποίος σημείωσε ότι κανείς δεν τον ενημέρωσε για την αποθήκη αυτή και πρόσθεσε ότι προφανώς αποφασίσθηκε από τα άτομα που διοργανώνουν το πανηγύρι του χωριού και δεν ρωτήθηκε η εκκλησία και ο ίδιος που είναι υπεύθυνος για τη λειτουργία της. 

Αν και αντιλαμβάνεται κανείς την αναγκαιότητα ύπαρξης αποθηκευτικού χώρου για τις ανάγκες φύλαξης των καθισμάτων της εκκλησίας, αναρωτιόμαστε εύλογα αν αυτή η αποθήκευση μπορούσε να γίνει με έναν πιο διακριτικό τρόπο και λιγότερο ενοχλητικό  τρόπο. Αν θα μπορούσε για παράδειγμα να χρησιμοποιηθεί ως αποθήκη κάποιο παλιό σπίτι του χωριού ή αν θα μπορούσε να γίνει μεν η αποθήκη με τον τρόπο που έγινε, ωστόσο σε διαφορετικό σημείο που δεν θα ενοχλεί αισθητικά και δεν θα αλλοιώνει το φυσικό τοπίο της περιοχής.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η βιώσιμη ανάπτυξη στο επίκεντρο

Δράσεις ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης και μιας νέας περιβαλλοντικής φιλοσοφίας θα πραγματοποιηθούν στην Πέτρα - Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αρχίζει η κατασκευή των δικτύων του βιολογικού της νότιας Μυτιλήνης

Το Ελεγκτικό Συνέδριο πάγωσε την δεύτερη φάση του έργου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γιορτή της Kούνιας στο Ακράσι Λέσβου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ακρασίου διοργανώνει και φέτος μια ξεχωριστή γιορτή στην πλατεία του χωριού την Λαμπροδευτέρα 6 Μαΐου, στις 11 το πρωί.
ΔΡΑΣΕΙΣ

Αναβιώνει το έθιμο της Κούνιας στην Αγρα

Την Δευτέρα 6 Μαΐου στην πλατεία της Άγρας στις 12:00 το μεσημέρι
ΔΡΑΣΕΙΣ

Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία στη Μυτιλήνη

Θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 με αφετηρία από την Πλατεία Σαπφούς, στις 5:00 το απόγευμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρή κριτική σε Γεωργιάδη από το ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου

Ήρθε για να κόψει κορδέλα σε νοικιασμένο κτήριο σημειώνει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ούτε φέτος το καλοκαίρι θα λειτουργήσουν οι κατασκηνώσεις του ΠΙΚΠΑ

Στο μακρινό μέλλον, χωρίς σαφές χρονοδιάγραμμα, μεταφέρεται η λειτουργία των παιδικών κατασκηνώσεων της Νεάπολης. Απαιτούνται να γίνουν και άλλα έργα ενώ αναζητείται χρηματοδότηση δηλώνει ο δήμαρχος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο πρώτος απολογισμός της Δημοτικής Αρχής Χριστόφα

Τις ενέργειές της το πρώτο διάστημα ανάληψης των καθηκόντων της περιγράφει σε ανακοίνωση η Δημοτική Αρχή Μυτιλήνης με Δήμαρχο τον Παναγιώτη Χριστόφα.
ΥΓΕΙΑ

«Έτοιμο ως τα Χριστούγεννα το Κέντρο Υγείας Μανταμάδου»

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης κατά την επίσκεψή του στην περιοχή. Τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος
ΒΙΒΛΙΟ

Νέα έκδοση για το Αγιασώτικο Καρναβάλι

Στην έκδοση γίνεται συνοπτική αναφορά στην ιστορική διαδρομή του εθίμου, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό
ΧΩΡΙΑ

Αυτοψία Χριστόφα στα έργα του Ευεργέτουλα

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας επιθεώρησε την αγροτική οδοποιία και τα έργα που γίνονται στην περιοχή
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέα κόντρα για το ακίνητο της ΑΔΕΛ στη Θερμή

Αποχώρησε η παράταξη Κουφέλου από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης