× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Αλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε…» ο Στρατής Κύτελης

Δεν διαψεύδει το έγγραφο. Αποδέχεται την έγγραφη από μέρους του αναγνώριση του «ψευτοιμάμη» και δικαιολογεί τη γκάφα της έγγραφης αναγνώρισης θρησκευτικής μουσουλμανικής μειονότητας στη Λέσβο, επειδή λέει φταίει ο… Γαληνός

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 27/1/2020

«Αλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε…» ο Στρατής Κύτελης

Αποκρύπτοντας την ύπαρξη εγγράφου που αποκάλυψε χθες το βράδυ το «Ν» και το οποίο υπογράφει ο ίδιος ο Δήμαρχος Στρατής Κύτελης, με το οποίο αναγνωρίζεται σαφώς η ύπαρξη θρησκευτικής μουσουλμανικής κοινότητας στη Μυτιλήνη με δικαίωμα ιμάμη, αλλά και κοινοτικού θρησκευτικού νεκροταφείο, ο Δήμος Μυτιλήνης επιρρίπτει ευθύνες για το έγγραφο στον Σπύρο Γαληνό!

Με ανάρτηση σε σελίδα του Δήμου στο Facebook επιχειρείται να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη. Και αναφέρεται:

«Επειδή σήμερα περιέργως τέθηκε θέμα ιμάμη στο νησί μας, να υπενθυμίσουμε ότι ο εν λόγω ιμάμης υφίσταται χωρίς να κινδυνεύει η ασφάλεια του Ελληνικού Κράτους, από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή».

Επιβεβαιώνεται δηλαδή η έγγραφη και αντίθετη με τα εθνικά συμφέροντα αποδοχή από τον κ. Κύτελη της ύπαρξης παράνομου ιμάμη. Και μάλιστα ενός «ιμάμη», ο οποίος δεν υφίσταται ως τέτοιος για την μόνη αναγνωρισμένη νόμιμη μουσουλμανική αρχή της Ελλάδας, τη Μουφτεία στη Θράκη.

Ως αποδεικτικό δε των όσων επιμένει να θεωρεί σωστά παρουσιάζει δημοσίευμα στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ το 2016, που αναφέρεται στην ύπαρξη του συγκεκριμένου κοινοτικού και όχι μουσουλμανικού νεκροταφείο, στο Κάτω Τρίτος και στην ταφή από τον συγκεκριμένο θρησκευόμενο Αιγύπτιο νέο, μεταφραστή σε ΜΚΟ στη Λέσβο και όχι από τον ιμάμη.

Ο κ. Κύτελης και το πολυπληθές επικοινωνιακό του επιτελείο, όμως, καλούνται να σταματήσουν να παίζουν με τη φωτιά, ασχολούμενοι με θέματα που αγνοούν και τα οποία μπορούν να έχουν απίστευτα αρνητικές επιπτώσεις στα εθνικά θέματα, σε μια κρίσιμη στιγμή για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Με το έγγραφο σε επίσημο έντυπο του Δήμου Μυτιλήνης, με την υπογραφή του και τη σφραγίδα του Δήμου, ο Δήμαρχος αναγνωρίζει σαφώς και άμεσα την ύπαρξη επίσημης μουσουλμανικής μειονότητας στο νησί, η οποία διαθέτει ιμάμη, δηλαδή θρησκευτικό ηγέτη, αλλά και κοινοτικό μουσουλμανικό νεκροταφείο!

Συγκεκριμένα, όπως έγραφε το «Ν», σε έγγραφο του Δήμου Μυτιλήνης – Γραφείο Δημάρχου, πριν μια εβδομάδα στις 20 Ιανουαρίου, το οποίο και υπογράφει και σφραγίζει ο κ. Κύτελης, αναφέρονται τα παρακάτω:
«Με το παρόν ενημερώνουμε ότι παραχωρούμε άδεια στον Ιμάμη του νησιού της Λέσβου κ. Μουσταφά Νταόυι να αναλαμβάνει τις κηδείες και την ταφή μεταναστών και προσφύγων στο μουσουλμανικό νεκροταφείο του Κάτω Τρίτους».

Σοβαρές διαστάσεις με εθνικές επιπτώσεις
Με το έγγραφο αυτό ο κ. Κύτελης, ο οποίος εκλέχθηκε πριν λίγους μήνες με «υπερπατριωτικές κορώνες», επικαλούμενος εθνικούς κινδύνους και κατηγορώντας μαζί με πολλά στελέχη του ψηφοδελτίου του ως μειοδότες και θιασώτες της «ισλαμοποίησης» του νησιού όσους είχαν διαφορετική από εκείνον άποψη στα θέματα της διαχείρισης του προσφυγικού και μεταναστευτικού ρεύματος, προβαίνει σε σειρά ατοπημάτων.

1. Αποδεχόμενος εγγράφως την ύπαρξη ιμάμη και μάλιστα όλου του νησιού αποδέχεται την ύπαρξη θρησκευτικής μειονότητας στο νησί. Για την ιστορία και μόνο και σύμφωνα με το νόμο, τον οποίον ο κ. Κύτελης σαφώς παραβαίνει, επί θρησκευτικών ζητημάτων όπως το δικαίωμα ταφής ή η κηδεία, σύμφωνα επαναλαμβάνουμε με τους νόμους του Ελληνικού κράτους, μόνο η αρμόδια Μουφτεία (θρησκευτική μουσουλμανική αρχή) της θρησκευτικής μειονότητας της Θράκης έχει άποψη, αυτή δε και εκδίδει τη σχετική «ρήτρα». Πέραν αυτής ουδείς άλλος και προπάντων ο Δήμαρχος μιας πόλης, άλλου μάλιστα θρησκεύματος, στην οποία δεν υπάρχει αναγνωρισμένη μουσουλμανική μειονότητα, δικαιούται να δίνει και μάλιστα με έγγραφο της Ελληνικής Δημοκρατίας θρησκευτικά δικαιώματα.

2. Αποδεχόμενος την ύπαρξη μουσουλμανικής μειονότητας με τοπικό θρησκευτικό ηγέτη ο κ. Κύτελης αναγνωρίζει και το δικαίωμα αυτής της μειονότητας να πραγματοποιεί θρησκευτικές τελετές και να διεκδικεί χώρο θρησκευτικής λατρείας, δηλαδή τη λειτουργία τζαμιού για τις πέντε φορές τη μέρα προσευχές.

3. Η αναφορά σε «μουσουλμανικό νεκροταφείο» σημαίνει την ύπαρξη οργανωμένης θρησκευτικής κοινότητας μουσουλμάνων στη Λέσβο, οι οποίοι έχουν πετύχει τη δημιουργία δικού τους νεκροταφείο, δίνει το δικαίωμα στο μέλλον και άλλων δομών.

Ποιος είναι ο… «ιμάμης»;
Να σημειώσουμε εδώ ότι ο «ιμάμης», τον οποίον ο κ. Κύτελης αναγνωρίζει εγγράφως ως τέτοιον, είναι ένας θρησκευόμενος νέος αιγυπτιακής καταγωγής που σπούδασε στην Κομοτηνή στα πλαίσια ελληνοαιγυπτιακής συμφωνίας. Και ο οποίος εργάζεται στη Λέσβο περιστασιακά, ως μεταφραστής.

Ως μουσουλμανικό νεκροταφείο Κάτω Τρίτους δε ο κ. Κύτελης ονομάζει και χαρακτηρίζει, χωρίς προφανώς να το έχει επισκεφθεί καν, ένα ελαιόκτημα ιδιοκτησίας του Δήμου Μυτιλήνης στα Πηγαδάκια, το οποίο και χρησιμοποιήθηκε ως λύση ανάγκης, αλλά ταυτόχρονα και παράτυπα, ως δημοτικό και όχι ως μουσουλμανικό νεκροταφείο, τις μέρες της κορύφωσης της προσφυγικής – μεταναστευτικής κρίσης.

Προκειμένου να θάβονται θύματα ναυαγίων, μουσουλμάνοι πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι δεν μπορούσαν πλέον να θάβονται στην άκρη του νεκροταφείου του Αγίου Παντελεήμονα της Μυτιλήνης το οποίο και είχε γεμίσει.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ξεκαρδιστικά «e‑stories από τα παλιά» με 3ο βραβείο

Σημαντική διάκριση για το Θεοφράστειο Δημοτικό Σχολείο Ερεσού, η ταινία του οποίου έκλεψε την παράσταση στον στον 11ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους
ΧΩΡΙΑ

ΑΤΜ στην Αγρα

Ικανοποίησε το αίτημα των κατοίκων η Δυτική Λέσβος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Χιλιάδες νέοι και νέες από όλη τη χώρα στη Μυτιλήνη

Συνέντευξη Τύπου στελεχών της ΚΝΕ Λέσβου για το Αντιιμπεριαλιστικό διήμερο που θα διεξαχθεί από τις 8 έως τις 10 Ιουλίου στα Τσαμάκια
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Τριήμερο στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Δραστηριότητες στη φύση για μικρούς και μεγάλους
ΧΩΡΙΑ

Κλειστό για λίγες ημέρες το Κάστρο Μολύβου

Λόγω επειγουσών εργασιών
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Ευκαιρίες για ανέγερση Ειδικών και Μουσικών Σχολείων στο νέο ΕΣΠΑ»

Στην προσπάθεια της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου να στηρίξει την Εκπαίδευση, την ανέγερση νέων σχολείων και τη Δια Βίου Μάθηση αναφέρεται ο αντιπεριφερειάρχης Παιδείας Στέλιος Καμπούρης
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΕΛΛΑΔΑ

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Κανένας έντιμος εργολάβος δεν θα έδινε διαμέρισμα σε τέτοιο μπαταχτσή

«Δεν ξέρω κανέναν εργολάβο που να ζει έντιμα, που θα σας έδινε διαμέρισμα, στον μεγαλύτερο μπαταχτσή της ελληνικής πολιτικής ζωής» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας
ΔΡΑΣΕΙΣ

Στις διαδρομές του Πλωμαρίου

Η εκδήλωση του «Πόλιον» online
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει το έκτρωμα Χατζηδάκη»

Ομιλία Μπουρνού στην ολομέλεια της βουλής
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

«Να πεταχτεί στα σκουπίδια το αντεργατικό έκτρωμα»

Μαχητική απεργιακή κινητοποίηση στη Μυτιλήνη
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Μνημόνιο για την αποκατάσταση του καμένου ΚΥΤ Μόριας

Συνεργασία μεταξύ του υπουργείου Μετανάστευσης, του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του Δήμου Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Εντοπίστηκε ο οδηγός που χτύπησε και εγκατέλειψε το Δημήτρη

H οικογένεια του ετοιμάζει μήνυση κατά παντός υπευθύνου