× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Νιώθαμε τη φθορά από τις συνεχείς αντιπαλότητες για χρόνια»

Για την αποχώρησή του μαζί με 33 συντρόφους του από τον ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στον Θράσο Αβραάμ ο Ηρακλής Πιτσιλαδής

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 28/11/2023

«Νιώθαμε τη φθορά από τις συνεχείς αντιπαλότητες για χρόνια»

Στην εκπομπή του Θράσου Αβραάμ, «Καλημέρα στο Νησί» και στο στούντιο του ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm βρέθηκε ο Ηρακλής Πιτσιλαδής, ιστορικό στέλεχος της Ανανεωτικής Αριστεράς στη Λέσβο, προκειμένου να μιλήσει για την αποχώρησή του με 33 ακόμα συντρόφους του από τον ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, τις προηγούμενες ημέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Πιτσιλαδής τόνισε πρωτίστως ότι ζητά «ανασκευή» του ρεπορτάζ του «Ν» για τις αποχωρήσεις και έκανε λόγο για οδύνη που συνόδευσε την απόφαση της αποχώρησης, ειδικά από τα ιδρυτικά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ «Όπως είχε φτάσει η κατάσταση τα τελευταία χρόνια, υπήρξε ένα μπλοκάρισμα. Οι μεν εμποδίζαν τις πολιτικές των δε. Οπότε εφόσον νιώθαμε ότι φθειρόμασταν και οι δύο με συνεχείς αντιπαλότητες εντός του κόμματος, αποφασίσαμε ότι πρέπει να φύγουμε».

Μάλιστα ο κ. Πιτσιλαδής εξήγησε ότι οι αντιπαλότητες υπήρχαν από εποχής Αλέξη Τσίπρα, και οι οποίες δημοσιοποιούνταν από κάποιους δημοσιογράφους. «Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η εκλογή του Κασσελάκη» πρόσθεσε κάνοντας λόγο για πολιτικά αντίπαλες θέσεις. «Όπως είπε και ο Δραγασάκης στην Αριστερά όταν μπαίνουμε ζητάμε πώς να προσφέρουμε, όχι την προεδρία {…}. Ο Κασσελάκης εμφανίστηκε σαν αρχηγός, χωρίς καν να τον γνωρίζουμε. Είναι λάθος δικό μας που δεν πήγαμε σε ένα συνέδριο με προσυνεδριακές διαδικασίες, ώστε να αναγκαστεί να μιλήσει για να καταλάβουμε τις απόψεις και τις ιδέες τους» ανέφερε ο κ. Πιτσιλαδής. Διευκρίνισε δε ότι είναι από το 25% των μελών που είχε καταψηφίσει τη λογική να ψηφίζει κάποιος με δύο ευρώ. «Οι εκλογές (σ.σ. οι εσωκομματικές) πρέπει να γίνονται από τα άτομα που είναι κοινής ιδεολογίας. Όταν ανοίγεις ξαφνικά τις πόρτες και λες περάστε να ψηφίσετε, υπάρχει περίπτωση να την πατήσεις. Εμείς την πατήσαμε, σαν κόμμα όταν αποδεχτήκαμε να ψηφίζει και ο περαστικός που δεν ανήκει σ εμάς και δεύτερον  που βάλαμε ένα άτομο ουρανοκατέβατο (σ.σ. εννοώντας τον Στ. Κασελάκη)», εξήγησε.

«Νομίζετε ότι από τα 1300 μέλη που γράφτηκαν στη Λέσβο, θα ξαναδούμε πολλά απ΄αυτά;» αναρωτήθηκε απαντώντας στις ερωτήσεις του Θρ. Αβραάμ. Αναφορικά με τις διασπάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, το 2010 με τον Φώτη Κουβέλη και το 2015 με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, κληθείς να σχολιάσει τη σημερινή διάσπαση στο πολιτικό δια ταύτα, ο Ηρακλής Πιτσιλαδής ανέφερε: «Τούτη η διάσπαση έχει κάτι το λυτρωτικό, όπως προανέφερα γιατί σερνόταν μια διαμάχη εντός του ΣΥΡΙΖΑ η οποία δεν άφηνε να εκφραστούν οι διαφορετικές πολιτικές.» Και διευκρίνισε ότι στη διάσπαση του 2010 απείχε γιατί προέρχονταν από την ΑΚΟΑ και συμμετείχε στη δημιουργία του ΣΥΡΙΖΑ. «Η επόμενη διάσπαση ήταν καθαρή ότι ‘εμείς δεν υπογράφουμε μνημόνια’. Εγώ προσωπικά τότε έλεγα ότι δεν είναι μόνο τα μνημόνια. Την πατήσαμε. Χάσαμε πολιτικά. Όμως έβλεπα ότι υπήρχε η αναγκαιότητα της Αριστεράς, και σαν αριστερός τη στήριξα όσο μπορούσα. Σε πολλά λαθέψαμε, μην ξεχνάμε και το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ΟΛΗ τη συνέντευξη παρακάτω.

Σ.σ. Σε ό,τι αφορά το ρεπορτάζ του «Ν» με τις αποχωρήσεις, δεν σχολιάζουμε ουδέν στους συντρόφους του Ηρακλή Πιτσιλαδή που θεωρούν έγκριτες και εκθειάζουν παραδημοσιογραφικές σελίδες που πρωταγωνιστούν στην παραγωγή fake news (βλ. «μετανάστες» που «τρώνε σκύλους»!…) 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Καθαρίζουν οι ακτές της Δυτικής Λέσβου

Με την άφιξη ειδικού μηχανήματος η αρχή έγινε στην Πέτρα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συλλυπητήρια Μουτζούρη για τον θάνατο του Στράτου Σεφτελή

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Eφυγε από τη ζωή ο Στράτος Σεφτελής

Σε ηλικία 68 ετών πέθανε ο καταξιωμένος δημοσιογράφος, αθλητικός συντάκτης και παρουσιαστής για 34 χρόνια
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ερχεται «Φως της Ανάστασης» για το Αναγνωστήριο Αγιάσου

Τι είπε ο πρόεδρος Κλεάνθης Κορομηλάς στον Κυριάκο Μητσοτάκη- Τι καλά νέα φέρνει ο Ηρακλής Κουντουρέλλης από τον υπουργό Μετανάστευσης και τον Δήμο Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Παλαιόκηπος: Ένα χωριό στην αγκαλιά ενός ελαιώνα

Οι κάτοικοι διακρίνονται για την εργατικότητα και τη νοικοκυροσύνη τους
ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Να απαιτείτε από τους πολιτικούς να είναι υπηρέτες σας»

Πολίτες της Μυτιλήνης και εκπροσώπους φορέων συνάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης κατά την επίσκεψη του στη Λέσβο
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλεσμα σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ

Εξόρμηση στην αγορά της Μυτιλήνης πραγματοποίησαν στελέχη του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφτασε στη Μυτιλήνη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ‑Π.Σ.

Λίγο μετά τις 6 και 30 το απόγευμα έδεσε στο λιμάνι της πόλης το σκάφος που μετέφερε τον Στέφανο Κασσελάκη
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»