× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Και επί γης ειρήνη εν ανθρώποις ευδοκία...» Ακριβώς αυτό!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ*

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 24/12/2023

«Και επί γης ειρήνη εν ανθρώποις ευδοκία...» Ακριβώς αυτό!

Με κλιμάκωση των ισοπεδωτικών βομβαρδισμών σε ολόκληρη τη Λωρίδα της Γάζας που ξεπέρασα κάθε προηγούμενο, με δολοφονικές χερσαίες επιθέσεις, με μαζικές συλλήψεις, βασανιστήρια και εν ψυχρώ εκτελέσεις, το Ισραήλ εντείνει την εγκληματική του παρουσία στη Λωρίδα της Γάζας και στη Δυτική Όχθη.
Από τις 7 Οκτώβρη μέχρι σήμερα, έχουν σκοτωθεί, από ισραηλινές επιθέσεις, πάνω από 20.000 Παλαιστίνιοι από τους οποίους το 70% είναι γυναικόπαιδα, πάνω από 6.700 είναι οι «αγνοούμενοι», θαμμένοι κάτω από τα ερείπια των βομβαρδισμών, ενώ παράλληλα είναι τραυματισμένοι πάνω από 53.000 άνθρωποι.
Σε σύνολο 2,3 εκατομμυρίων κατοίκων της Λωρίδας της Γάζας έχουν εκτοπιστεί πάνω 1,9 εκατομμύρια και μέχρι τις 19/12, σύμφωνα με το «Al Jazeera», έχουν καταστραφεί πάνω από 306.500 κτίρια κατοικιών, 352 σχολεία και πανεπιστήμια, 197 τεμένη και εκκλησίες, σταμάτησαν να λειτουργούν 27 από τα 35 νοσοκομεία και καταστράφηκαν πάνω από 102 ασθενοφόρα.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι οι ισραηλινές επιθέσεις έχουν θέσει εκτός λειτουργίας όλα τα νοσοκομεία της βόρειας Γάζας, η αμερικανική «Washington Post» μετά από σχετική έρευνα διαψεύδει τους ισχυρισμούς του Ισραήλ για το νοσοκομείο «Αλ Σίφα» και ρεπορτάζ των «Financial Times» αναφέρει ότι ως τις 4 Δεκέμβρη, δηλαδή μέσα σε κάτι λιγότερο από δύο μήνες, είχε καταστραφεί το 68% των κτιρίων της βόρειας Γάζας, κάτι που μπορεί να συγκριθεί μόνο με τους βομβαρδισμούς των συμμάχων στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο γερμανικών πόλεων. Τότε η καταστροφή είχε φτάσει το 75% του Αμβούργου, το 61% της Κολωνίας, το 59% της Δρέσδης ... μόνο που έγινε σε βομβαρδισμούς δύο χρόνων.
Όμως, εκτός από τις βόμβες και τα πυρά του κατοχικού στρατού οι Παλαιστίνιοι αντιμετωπίζουν άμεσα και το φάσμα της πείνας εξ αιτίας του δολοφονικού αποκλεισμού της Λωρίδας της Γάζας.
Σύμφωνα με τον ΟΗΕ το ένα τέταρτο του πληθυσμού της Γάζας αντιμετωπίζει ήδη «καταστροφική πείνα και λιμό» και εάν δεν σταματήσουν σύντομα οι συγκρούσεις, μέσα στο επόμενο 1,5 μήνα θα πεινάσει το σύνολο των 2,3 εκατομ. Παλαιστινίων.
Αλήθεια, ύστερα από τα όσα, ιδιαιτέρως περιληπτικά, αναφέρθηκαν παραπάνω υπάρχει κανείς που να αμφιβάλει πως στόχος του Ισραηλινού Στρατού δεν είναι άλλος παρά ο ίδιος ο Παλαιστινιακός λαός;
Υπάρχει κανείς να πιστεύει τα περί των «τρομοκρατών της Χαμάς» περί «του δικαιώματος στην αυτοάμυνα» και τα σχετικά φληναφήματα;
Σε όσους, τυχόν, υπάρχουν τους «Ευχόμεθα καλά Χριστούγεννα, οικογενειακήν γαλήνην και ευτυχές το νέον έτος».

*Ο Παναγιώτης Κλαδίτης είναι Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

21 Απρίλη...

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Βιομηχανική κληρονομιά, από την Ξάνθη… στη Μυτιλήνη;

Μιλήσαμε με τη βιομηχανική αρχαιολόγο, Μαρία Πετρά, υπεύθυνη της εταιρείας Παστάλι που συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Τι γνωρίζουμε σήμερα για τον αυτισμό

Γράφει η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΖΗΣΗ, Καθηγήτρια Ψυχολογίας, Τμήμα Κοινωνιολογίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 25/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ένα μυθιστόρημα «αληθινό» για την πολιτική και τη Δικαιοσύνη

Με αφορμή την παρουσίαση βιβλίου του Δημήτρη Χατζηχαραλάμπους το Σάββατο στα Κεντρικά Λύκεια Μυτιλήνης, μιλήσαμε με τον συγγραφέα
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Αποβολή, διαπόμπευση, λοβοτομή

Γράφει ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, δημοσιογράφος
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

ΒΑΣΤΡΙΑ: Στην καρδιά του Δάσους…

Ένα «μεγαλείο» ανευθυνότητας –Γράφει ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΑΚΑΣ*
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Κοινωνικές Συμμαχίες

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΡΛΑΣ, γιατρός
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 22/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Κορίτσι έξι χρόνων μόνο χωρίς γονείς, έξω από την Ασφάλεια

Οι πρώτες μέρες της χούντας στη Μυτιλήνη μέσα από τις αναμνήσεις - Γράφει η ΝΟΡΑ ΡΑΛΛΗ*
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Όψιμοι θιασώτες

Γράφει ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΑΡΙΝΑΤΟΣ, δικηγόρος, στέλεχος της Νέας Αριστεράς Λέσβου