× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Στο 21,5% η συλλογή δηλώσεων για το κτηματολόγιο στο Ν. Λέσβου

Τέλος Φεβρουαρίου εκπνέει η προθεσμία υποβολής δηλώσεων

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 8/2/2020

Στο 21,5% η συλλογή δηλώσεων για το κτηματολόγιο στο Ν. Λέσβου

Την εκτίμηση ότι μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου θα έχει συλλεχθεί το 93% των δηλώσεων ιδιοκτησίας στις υπό κτηματογράφηση περιοχές εκφράζει η «Ελληνικό Κτηματολόγιο», σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Καθημερινής». Οι περιοχές στις οποίες η προθεσμία λήγει στις 28 Φεβρουαρίου είναι οι περιφερειακές ενότητες Λήμνου, Λέσβου, Ιθάκης, Κεφαλονιάς και Ζακύνθου, ενώ στα τέλη Μαρτίου ολοκληρώνεται η συλλογή δηλώσεων και σε Ιωάννινα - Θεσπρωτία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε χαμηλά επίπεδα κινείται η συλλογή δηλώσεων στις περιοχές όπου το έργο ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2019: στις περιφερειακές ενότητες Λήμνου και Λέσβου βρίσκεται στο 21,5%, σε Δυτική Αττική και νησιά στο 34,9%, σε Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Ιθάκη στο 28,5%. Υπενθυμίζεται ότι στο τέλος Φεβρουαρίου εκπνέει η προθεσμία υποβολής δηλώσεων σε Λήμνο, Λέσβο, Ιθάκη, Κεφαλονιά και Ζάκυνθο, ενώ στο τέλος Μαρτίου ακολουθούν οι περιοχές Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας, που είναι και οι τελευταίες.

Το ζητούμενο τώρα είναι η τύχη των πέντε «ορφανών» περιοχών, στις οποίες η κτηματογράφηση δεν έχει ξεκινήσει, με το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας να έχει αποφασίσει για τη μία, να εξετάζει ακόμα τρεις μέσα στον μήνα και να αναμένει απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την τελευταία.

Σύμφωνα με τα χθεσινά στοιχεία της «Ελληνικό Κτηματολόγιο», το ποσοστό των δηλώσεων που συγκεντρώθηκαν μέχρι το τέλος της τελευταίας παράτασης στις υπό κτηματογράφηση περιοχές είχε ανέλθει σε 53,15%. Αν σε αυτό προστεθούν οι δηλώσεις που συλλέχθηκαν μετά τη λήξη της προθεσμίας, μέσω ραντεβού, το ποσοστό σήμερα ανεβαίνει στο 66,36%. Οι πιο προωθημένες περιοχές είναι βέβαια εκείνες που ξεκίνησαν πρώτες: για παράδειγμα στις περιφερειακές ενότητες Δράμας και Ξάνθης εκτιμάται ότι οι δηλώσεις καλύπτουν το 98,7% των ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων, στα Δωδεκάνησα (Κάλυμνος, Κάρπαθος, Κως και Ρόδος) το 93%, στο Λασίθι το 88,2%, σε Καστοριά και Φλώρινα το 85%, στην Εύβοια το 82,7%, στο Ηράκλειο (η μισή περιφερειακή ενότητα) το 81%, στη Λάρισα το 80%.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή