× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Από την εστίαση στον τουρισμό, μια αντιδημαρχία δρόμος

Ο δραστήριος πρόεδρος του Συλλόγου εστίασης «Ασπίδα» Νίκος Γιαννάκας, αναλαμβάνει την αντιδημαρχία τουρισμού και φιλοδοξεί με τη συνεργασία όλων να κάνει το Δήμο Μυτιλήνης δημοφιλή προορισμό

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 9/1/2024

Από την εστίαση στον τουρισμό, μια αντιδημαρχία δρόμος

Σε μια διαφορετική θέση από αυτή που τον είχαμε γνωρίσει ως μαχητικό επιχειρηματία στο χώρο της εστίασης στη Μυτιλήνη συναντάμε πλέον τον δραστήριο Νίκο Γιαννάκα ο οποίος εδώ και λίγες μέρες εντάχθηκε και επισήμως στη Δημοτική Αρχή Μυτιλήνης και με απόφαση του Δημάρχου Παναγιώτη Χριστόφα αναλαμβάνει την νεοσύστατη αντιδημαρχία Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αξίζει να σημειωθεί ότι έως σήμερα δεν υπήρχε στο Δήμο Μυτιλήνης αυτόνομη αντιδημαρχία με το συγκεκριμένο αντικείμενο το οποίο συνήθως πήγαινε πακέτο με τον Πολιτισμό.

Όπως ανέφερε ο Νίκος Γιαννάκας μιλώντας στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Μεσημεριανοί Διάλογοι», η παρούσα δημοτική αρχή δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανάπτυξη του τουρισμού σε συνεργασία με τη Δυτική Λέσβο και την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

«Αυτό το διάστημα προσπαθούμε να ενημερωθούμε για όλα τα ζητήματα που αφορούν στο τουριστικό κομμάτι και τις ενέργειες που έχουν γίνει από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Έχουμε πάρει στα χέρια μας τη μελέτη που έκανε η Αναπτυξιακή Εταιρεία της Μυτιλήνης η οποία είναι πολύ χρήσιμο εργαλείο. Από εκεί και πέρα θα έχουμε συναντήσεις με τη Δυτική Λέσβο, την Περιφέρεια και σταδιακά με φορείς, συλλόγους, σωματεία και όλους γενικά τους εμπλεκόμενους στο τουριστικό κομμάτι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για το καλοκαίρι που έρχεται δεν προλαβαίνουμε να κάνουμε πολλά πράγματα γιατί ήδη είναι Ιανουάριος και έχουμε καθυστερήσει, θεωρώ όμως ότι είναι μια πολύ καλή εποχή να αρχίσουμε να δουλεύουμε συστηματικά για το 2025 και γενικότερα για να χτίσουμε μια καλή τουριστική εικόνα για τα επόμενα χρόνια».

Στις προτεραιότητες του νέου αντιδημάρχου Τουρισμού της Μυτιλήνης είναι η δημιουργία γραφείων τουρισμού στην πόλη και αν είναι εφικτό και στο Πλωμάρι, καθώς και η καλή συνεργασία με τα υπόλοιπα στελέχη της Δημοτικής Αρχής ώστε η εικόνα της πόλης και των χωριών να είναι η καλύτερη δυνατή για την υποδοχή των τουριστών.

Αναφερόμενος ο Νίκος Γιαννάκας στη δεύτερη αρμοδιότητα της αντιδημαρχίας που ανέλαβε, στην επιχειρηματικότητα, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι είναι σημαντικό ο Δήμος μας να είναι φιλικός και εύκολα προσβάσιμος σε επενδυτές και επιχειρηματίες που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στον τόπο μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως είπε αυτό που επιθυμεί ένας επιχειρηματίας είναι να υπάρχει σταθερότητα και δίκαιη αντιμετώπιση στο χώρο και στην περιοχή που ετοιμάζεται να επενδύσει.

«Ο επιχειρηματίας θα πρέπει να γνωρίζει κάποια πράγματα ξεκάθαρα για την πολιτική του Δήμου και φυσικά και ο ίδιος να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις που αναλαμβάνει.

Σκεφτόμαστε στο πλαίσιο της νέας μας δραστηριότητας ως δήμος να διοργανώσουμε και ενημερωτικά – εκπαιδευτικά σεμινάρια για επιχειρήσεις και το προσωπικό τους σε ότι αφορά στο κομμάτι του τουρισμού σε κρίσιμα ζητήματα που σχετίζονται με την υποδοχή του επισκέπτη, την καλή προβολή του τόπου μας κ.λπ»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Νίκος Γιαννάκας σημείωσε ότι στις προτεραιότητες της αντιδημαρχίας του είναι με στοχευμένες ενέργειες και κινήσεις σε συνεργασία με τους φορείς της πόλης να αποκτήσει σταδιακά η Μυτιλήνη ταυτότητα τουριστικού προορισμού. «Αυτό, όπως είπε, είναι κάτι αρκετά δύσκολο και δεν μπορεί να γίνει από τη μια στιγμή στην άλλη. Απαιτείται σκληρή δουλειά συνεργασία και σε κάποιες περιπτώσεις αποφάσεις που θα δυσαρεστήσουν μερίδα κατοίκων και πολιτών. 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή