× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Η Όλγα Χιώτη, πρώτη γυναίκα Γενική Γραμματέας στο Δήμο Μυτιλήνης

Ιδιαίτερα έμπειρη στα ζητήματα της Δημόσιας Διοίκησης, δηλώνει ότι προτεραιότητα της νέας δημοτικής αρχής είναι η συνεργασία με τους πολίτες για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και την ανάπτυξη του Δήμου

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 11/1/2024

Η Όλγα Χιώτη, πρώτη γυναίκα Γενική Γραμματέας στο Δήμο Μυτιλήνης

Αισιόδοξη για την πορεία της στον Δήμο Μυτιλήνης από τη θέση της Γενικής Γραμματέας και ικανοποιημένη από την υποδοχή των νέων συνεργατών της  όταν ανέλαβε καθήκοντά στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδα, δηλώνει η Όλγα Χιώτη σε συνέντευξή της στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Μεσημεριανοί Διάλογοι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως ανέφερε πριν αναλάβει καθήκοντα στο Δήμο Μυτιλήνης εργαζόταν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου στη Διεύθυνση που ασχολείται με τους αλλοδαπούς μια ιδιαίτερα απαιτητική θέση με πολλές ώρες εργασίας. Η ίδια ομολογεί  ότι πολλές φορές χρειάστηκε να μείνει στο γραφείο της ως αργά ή να πάρει δουλειά στο σπίτι για να μπορέσει να ανταποκριθεί στα καθήκοντά της, όμως σημείωσε αυτό όταν υπηρετεί κανείς σε μια θέση ευθύνης είναι απολύτως φυσιολογικό.

Ο ρόλος της  Γενικής  Γραμματέα του Δήμου Μυτιλήνης, σημείωσε η Όλγα Χιώτη είναι στην ουσία ο ρόλος του συνεκτικού κρίκου των υπηρεσιών και των υπαλλήλων του Δήμου με τον Δήμαρχο και την Δημοτική Αρχή.

«Επιπλέον ένας Γενικός Γραμματέας υποστηρίζει το έργο του δημάρχου σε διοικητικό επίπεδο παρακολουθώντας τη λειτουργία των υπηρεσιών και της διοίκησής τους γενικότερα. Σε κάθε περίπτωση είναι από τους πρώτους ανθρώπους που συναντά ο πολίτης όταν μπαίνει σε έναν Δήμο και στη συγκεκριμένη περίπτωση στον Δήμο Μυτιλήνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φυσικά δεν μπορούμε να λύσουμε όλα τα προβλήματα ή να ικανοποιήσουμε όλα τα αιτήματα των δημοτών που προσέρχονται στο δημαρχείο, όμως μπορούμε να τους κατευθύνουμε για το πώς θα κάνουν την δουλειά τους πιο γρήγορα και ποιος είναι ο υπηρεσιακός δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουν. Αυτό δεν είναι αυτονόητο ότι το γνωρίζει ο πολίτης που έρχεται σε εμάς. Συνήθως οι πολίτες όταν προσέρχονται στο δημαρχείο θέλουν να μιλήσουν με τον ίδιο το Δήμαρχο, αυτό δεν είναι πάντα εφικτό.  Χρειάζεται κάποιος να τους  βοηθήσει και να τους  καθοδηγήσει».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής της, η Όλγα Χιώτη αναφέρθηκε στο ρόλο των  γυναικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στη δημόσια διοίκηση γενικότερα σημειώνοντας ότι η παρουσία τους είναι πολύ μικρή επειδή ακριβώς οι πολλαπλοί ρόλοι που έχουν επωμισθεί δεν αφήνουν μεγάλα  περιθώρια για να ασχοληθούν με τα κοινά.

Όπως σημείωσε μια γυναίκα με μικρά παιδιά είναι δύσκολο να λάβει απόφαση να ασχοληθεί με τα κοινά, την πολιτική και την αυτοδιοίκηση, γιατί έχει προτεραιότητα ο ρόλος της μητέρας. Αντίθετα όπως είπε ο άνδρας έχοντας τη σιγουριά της συζύγου στο σπίτι παίρνει πολύ πιο εύκολα την απόφαση αυτή. «Αυτό δεν είναι σε καμιά περίπτωση εύκολο να το αποδεχτεί κανείς ούτε φυσικά και τα στερεότυπα που υπάρχουν γύρω από τις διαφορές γυναικείου και ανδρικού φύλου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η νέα γενική γραμματέας του Δήμου Μυτιλήνης, επισήμανε ότι στην καριέρα της δεν αντιμετώπισε ποτέ κάποιου είδους σεξιστική ή διαφορετική συμπεριφορά λόγω του φύλου και σημείωσε ότι ειδικά στη νέα της θέση η υποδοχή ήταν πολύ θερμή.

Η ίδια πάντως δήλωσε ότι θα είναι ιδιαίτερα προσεκτική σε περιπτώσεις που αφορούν περίεργες ή «διαφορετικές» συμπεριφορές απέναντι σε γυναίκες εργαζόμενες του Δήμου σε περίπτωση που υπάρξουν σχετικές αναφορές.

«Εύχομαι να μην χρειαστεί ποτέ να αντιμετωπίσω τέτοιες περιπτώσεις όπως για παράδειγμα το περιστατικό με την σεξουαλική παρενόχληση εργαζόμενων γυναικών στο Δήμο το προηγούμενο διάστημα. Σε κάθε περίπτωση πάντως σε μια τέτοια υπόθεση θα φρόντιζα να εξετάσω την κάθε λεπτομέρεια με πολύ προσοχή ώστε να δω τι πραγματικά συμβαίνει».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η βιώσιμη ανάπτυξη στο επίκεντρο

Δράσεις ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης και μιας νέας περιβαλλοντικής φιλοσοφίας θα πραγματοποιηθούν στην Πέτρα - Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αρχίζει η κατασκευή των δικτύων του βιολογικού της νότιας Μυτιλήνης

Το Ελεγκτικό Συνέδριο πάγωσε την δεύτερη φάση του έργου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γιορτή της Kούνιας στο Ακράσι Λέσβου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ακρασίου διοργανώνει και φέτος μια ξεχωριστή γιορτή στην πλατεία του χωριού την Λαμπροδευτέρα 6 Μαΐου, στις 11 το πρωί.
ΔΡΑΣΕΙΣ

Αναβιώνει το έθιμο της Κούνιας στην Αγρα

Την Δευτέρα 6 Μαΐου στην πλατεία της Άγρας στις 12:00 το μεσημέρι
ΔΡΑΣΕΙΣ

Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία στη Μυτιλήνη

Θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 με αφετηρία από την Πλατεία Σαπφούς, στις 5:00 το απόγευμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρή κριτική σε Γεωργιάδη από το ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου

Ήρθε για να κόψει κορδέλα σε νοικιασμένο κτήριο σημειώνει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ούτε φέτος το καλοκαίρι θα λειτουργήσουν οι κατασκηνώσεις του ΠΙΚΠΑ

Στο μακρινό μέλλον, χωρίς σαφές χρονοδιάγραμμα, μεταφέρεται η λειτουργία των παιδικών κατασκηνώσεων της Νεάπολης. Απαιτούνται να γίνουν και άλλα έργα ενώ αναζητείται χρηματοδότηση δηλώνει ο δήμαρχος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο πρώτος απολογισμός της Δημοτικής Αρχής Χριστόφα

Τις ενέργειές της το πρώτο διάστημα ανάληψης των καθηκόντων της περιγράφει σε ανακοίνωση η Δημοτική Αρχή Μυτιλήνης με Δήμαρχο τον Παναγιώτη Χριστόφα.
ΥΓΕΙΑ

«Έτοιμο ως τα Χριστούγεννα το Κέντρο Υγείας Μανταμάδου»

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης κατά την επίσκεψή του στην περιοχή. Τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος
ΒΙΒΛΙΟ

Νέα έκδοση για το Αγιασώτικο Καρναβάλι

Στην έκδοση γίνεται συνοπτική αναφορά στην ιστορική διαδρομή του εθίμου, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό
ΧΩΡΙΑ

Αυτοψία Χριστόφα στα έργα του Ευεργέτουλα

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας επιθεώρησε την αγροτική οδοποιία και τα έργα που γίνονται στην περιοχή
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέα κόντρα για το ακίνητο της ΑΔΕΛ στη Θερμή

Αποχώρησε η παράταξη Κουφέλου από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης