× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Θα βελτιωθεί άμεσα η κατάσταση στην Διεύθυνση Συγκοινωνιών Λέσβου»

Ο νέος αντιπεριφερειάρχης Κώστας Αστυρακάκης, δρομολογεί λύσεις στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην πολύπαθη υπηρεσία. Άμεσα νέος χώρος εξετάσεων στο πάρκινγκ και σύγχρονη αίθουσα για τα θεωρητικά

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 24/1/2024

«Θα βελτιωθεί άμεσα η κατάσταση στην Διεύθυνση Συγκοινωνιών Λέσβου»

Στις εγκαταστάσεις της πολυσυζητημένης Διεύθυνσης Συγκοινωνιών της Μυτιλήνη βρίσκεται το γραφείο του νέου αντιπεριφερειάρχη Λέσβου Κώστα Αστυρακάκη με αρμοδιότητες Συγκοινωνίες, Επικοινωνίες και Υγεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο ίδιος σε συνέντευξή του  στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Μεσημεριανοί Διάλογοι» σημείωσε ότι η πρόταση του Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη ήταν ιδιαίτερα τιμητική σε μία θέση ευθύνης με σημαντικές αρμοδιότητες και πολλές προκλήσεις.

Αναφερόμενος στα προβλήματα που υπάρχουν στην Διεύθυνση Συγκοινωνιών της Λέσβου σημείωσε ότι ο λόγος που αποφάσισε να είναι στο συγκεκριμένο κτίριο το γραφείο του είναι επειδή ακριβώς θέλει να στηρίξει τους υπαλλήλους και να βοηθήσει τους πολίτες να εξυπηρετηθούν καλύτερα.

«Οι υπάλληλοι της συγκεκριμένης διεύθυνσης είναι εργατικοί, έμπειροι και συνεπείς. Υπάρχει μεγάλος φόρτος εργασίας και είναι φυσικό όταν καθημερινά υπάρχουν δεκάδες αιτήματα για σοβαρά θέματα που κάποιες φορές αφορούν την επαγγελματική δραστηριότητα των συμπολιτών μας, να δημιουργούνται προστριβές, άγχος και δυσλειτουργίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ήδη έχω συναντήσει προσωπικά τους περισσότερους υπαλλήλους και προσπαθούμε να βρούμε τρόπο για την καλύτερη λειτουργία της υπηρεσίας χωρίς να δημιουργούνται προβλήματα και εντάσεις με τους πολίτες».

Προς την κατεύθυνση βελτίωσης της εξυπηρέτησης των πολιτών ο Κώστας Αστυρακάκης ανακοίνωσε ότι σύντομα θα προχωρήσει η μίσθωση χώρου στο πάρκιγνκ απευθείας από την ΕΤΑΔ για την πραγματοποίηση των εξετάσεων για τα διπλώματα οδήγησης ενώ θα εκσυγχρονισθεί και η αίθουσα που γίνονται οι εξετάσεις για τα σήματα κυκλοφορίας.

«Όλα αυτά έχουν δρομολογηθεί και θα προχωρήσουν το επόμενο διάστημα. Ήδη έχουμε έρθει σε επαφή με την ΕΤΑΔ για τη μίσθωση του χώρου, τον οποίον θα διαμορφώσουμε κατάλληλα και θα περιφράξουμε ώστε να είναι ασφαλείς για όλους μας. Από εκεί και πέρα θα αγοραστεί και νέος εξοπλισμός για την αίθουσα των θεωρητικών εξετάσεων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος στις αρμοδιότητές του στην Διεύθυνση Υγείας ο κ. Αστυρακάκης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι και αυτή η Υπηρεσία είναι επιφορτισμένη με σημαντικά καθήκοντα που σχετίζονται με την ενημέρωση των πολιτών, τους ελέγχους σε καταστήματα κ.λπ. ακόμη και με τον εμβολιασμό όσων επιθυμούν να επισκεφθούν χώρες του εξωτερικού. «Ωστόσο πρόσθεσε οι υπηρεσίες αυτές ανταποκρίνονται θετικά και γενικότερα δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα στη  λειτουργία τους».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Κώστας Αστυρακάκης αναφέρθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Λέσβου και στην σχέση του με την Νομαρχιακή μετά την επιλογή του να είναι υποψήφιος με τον Κώστα Μουτζούρη.

«Η τετράμηνη ποινή αργίας που μου είχαν επιβάλει τότε, έγινε απολύτως σεβαστή από εμένα, τώρα όμως έχει πλέον ολοκληρωθεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο πολιτικός χώρος στον οποίον ανήκω και εξακολουθώ να πιστεύω ότι αποτελεί μία βιώσιμη δύναμη που μπορεί να κυβερνήσει τη χώρα προς όφελος των πολιτών. Από εκεί και πέρα οι παθογένειες που μας οδήγησαν στη διάσπαση είναι γνωστές και καλό είναι όλοι μας να πάρουμε χρήσιμα μαθήματα από αυτή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε κάθε περίπτωση η Αυτοδιοίκηση είναι κάτι διαφορετικό και καλό θα είναι να μην ταυτίζεται με την πολιτική ταυτότητα μας. Φυσικά ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να δώσει βαρύτητα σε αυτήν και να φροντίσει για τη δημιουργία στελεχών που να μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η βιώσιμη ανάπτυξη στο επίκεντρο

Δράσεις ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης και μιας νέας περιβαλλοντικής φιλοσοφίας θα πραγματοποιηθούν στην Πέτρα - Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αρχίζει η κατασκευή των δικτύων του βιολογικού της νότιας Μυτιλήνης

Το Ελεγκτικό Συνέδριο πάγωσε την δεύτερη φάση του έργου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γιορτή της Kούνιας στο Ακράσι Λέσβου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ακρασίου διοργανώνει και φέτος μια ξεχωριστή γιορτή στην πλατεία του χωριού την Λαμπροδευτέρα 6 Μαΐου, στις 11 το πρωί.
ΔΡΑΣΕΙΣ

Αναβιώνει το έθιμο της Κούνιας στην Αγρα

Την Δευτέρα 6 Μαΐου στην πλατεία της Άγρας στις 12:00 το μεσημέρι
ΔΡΑΣΕΙΣ

Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία στη Μυτιλήνη

Θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 με αφετηρία από την Πλατεία Σαπφούς, στις 5:00 το απόγευμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρή κριτική σε Γεωργιάδη από το ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου

Ήρθε για να κόψει κορδέλα σε νοικιασμένο κτήριο σημειώνει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ούτε φέτος το καλοκαίρι θα λειτουργήσουν οι κατασκηνώσεις του ΠΙΚΠΑ

Στο μακρινό μέλλον, χωρίς σαφές χρονοδιάγραμμα, μεταφέρεται η λειτουργία των παιδικών κατασκηνώσεων της Νεάπολης. Απαιτούνται να γίνουν και άλλα έργα ενώ αναζητείται χρηματοδότηση δηλώνει ο δήμαρχος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο πρώτος απολογισμός της Δημοτικής Αρχής Χριστόφα

Τις ενέργειές της το πρώτο διάστημα ανάληψης των καθηκόντων της περιγράφει σε ανακοίνωση η Δημοτική Αρχή Μυτιλήνης με Δήμαρχο τον Παναγιώτη Χριστόφα.
ΥΓΕΙΑ

«Έτοιμο ως τα Χριστούγεννα το Κέντρο Υγείας Μανταμάδου»

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης κατά την επίσκεψή του στην περιοχή. Τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος
ΒΙΒΛΙΟ

Νέα έκδοση για το Αγιασώτικο Καρναβάλι

Στην έκδοση γίνεται συνοπτική αναφορά στην ιστορική διαδρομή του εθίμου, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό
ΧΩΡΙΑ

Αυτοψία Χριστόφα στα έργα του Ευεργέτουλα

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας επιθεώρησε την αγροτική οδοποιία και τα έργα που γίνονται στην περιοχή
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέα κόντρα για το ακίνητο της ΑΔΕΛ στη Θερμή

Αποχώρησε η παράταξη Κουφέλου από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης