× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Προτεραιότητες για το Πλωμάρι, ο τουρισμός, ο πολιτισμός και η καθημερινότητα»

Ο νέος αντιδήμαρχος Πλωμαρίου Δημήτρης Μαλλιαρός, αναφέρεται στα καθήκοντά του, στους στόχους και στις προσπάθειες που πρέπει να γίνουν για την αναβάθμιση της περιοχής

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 29/1/2024

«Προτεραιότητες για το Πλωμάρι, ο τουρισμός, ο πολιτισμός και η καθημερινότητα»

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την ανάληψη των καθηκόντων του στη Δημοτική Ενότητα Πλωμαρίου ως αντιδήμαρχος δηλώνει στο «Ν» 99  fm και στην εκπομπή «Μεσημεριανοί Διάλογοι» ο Δημήτρης Μαλλιαρός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο ίδιος ως ενεργός πολίτης ζει και εργάζεται στο Πλωμάρι και ασχολήθηκε για πρώτη φορά με τα κοινά και την αυτοδιοίκηση την προηγούμενη τετραετία όταν εξελέγη δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Με πυξίδα τον Πολίτη». Μάλιστα πολύ συχνά το προηγούμενο διάστημα στη διάρκεια της θητείας του, πραγματοποιούσε παρεμβάσεις για σημαντικά θέματα που αφορούν την ευρύτερη περιοχή φέροντας στην επικαιρότητα ζητήματα όπως είναι η κατάσταση στο Μιχαλέλειο γηροκομείο, οι κατολισθήσεις των βράχων, τα επικίνδυνα κτίρια, τα προβλήματα με το τηλεοπτικό σήμα κ.α.

Πλέον ο Δημήτρης Μαλλιαρός από τη θέση του αντιδημάρχου Πλωμαρίου έχοντας  εγκατασταθεί στο δημαρχείο της πόλης με  πλήρεις αρμοδιότητες και δικαίωμα υπογραφής, προσπαθεί να οργανώσει τις υπηρεσίες που αφορούν τόσο την καθημερινότητα των πολιτών όσο και άλλα θέματα όπως είναι η τουριστική προβολή της περιοχής και η γενικότερη ανάπτυξή της.

Όπως τόνισε σημαντικά ζητήματα που εδώ και χρόνια ήταν βαλτωμένα όπως η αγορά των σπιτιών που είχαν υποστεί σοβαρές ζημιές από την κατολίσθηση βράχων το 2018, δρομολογούνται σταδιακά και ολοκληρώνονται. Το συγκεκριμένο μάλιστα έχοντας γίνει όλες οι διαδικασίες από την προηγούμενη δημοτική αρχή, με τις όποιες καθυστερήσεις και γραφειοκρατικές δυσκολίες, είναι σε στάδιο ολοκλήρωσης. «Το μόνο που μένει, σημειώνει, είναι η τακτοποίηση κάποιων ζητημάτων που αφορούν στην αποπληρωμή του δανείου με τα χρήματα αυτά, ενός εκ των ιδιοκτητών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος στο Μιχαλέλειο γηροκομείο και πως ο Δήμος μπορεί να στηρίξει την λειτουργία του, ο Δημήτρης Μαλλιαρός, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η Δημοτική Αρχή βρίσκεται δίπλα στο Ίδρυμα και θα καταβληθεί προσπάθεια αλλαγής του ΦΕΚ του, ώστε να μπορεί να δεχθεί χρηματοδοτήσεις και από φορείς της Αυτοδιοίκησης, Δήμους και Περιφέρειες.

«Αυτή τη στιγμή προχωρούν οι διαδικασίες για την αδειοδότηση του ιδρύματος ώστε να χρηματοδοτείται απευθείας από τον ΕΟΠΥΥ και να λύσει τα προβλήματα βιωσιμότητάς του».

Ειδική αναφορά στα επικίνδυνα κτίρια του Πλωμαρίου και των χωριών έκανε στη διάρκεια της συνέντευξής του ο Δημήτρης Μαλλιαρός. Όπως τόνισε γίνεται καταγραφή των κτιρίων και στη συνέχεια θα κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίας για την κατεδάφισή τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος στο θέμα του τουρισμού ο κ. Μαλλιαρός σημείωσε μεταξύ άλλων ότι προτεραιότητα για την αντιδημαρχία είναι η λειτουργία των μουσείων της περιοχής και της ουσιαστικής ενεργοποίησης της πύλης εισόδου. Ειδικά για την πύλη εισόδου, ο αντιδήμαρχος σημείωσε, ότι έγινε μεγάλη προσπάθεια από την αυτοδιοίκηση και τους φορείς για τη δημιουργία της πύλης αυτής, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει λειτουργήσει ουσιαστικά παρά μόνο με ιδιωτικά σκάφη. Στόχος όπως είπε, είναι η σύνδεση με την Τουρκία τους καλοκαιρινούς μήνες ώστε να στηριχθεί το Πλωμάρι τουριστικά αλλά και η ευρύτερη περιοχή.

Σε ότι αφορά στην καθημερινότητα, στην καθαριότητα και στην αγροτική οδοποιία του Πλωμαρίου, ο αντιδήμαρχος επισήμανε ότι υπάρχει καλή συνεργασία με όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες και αντιδημαρχίες ώστε να βελτιωθεί αισθητά η εικόνα της πόλης και των χωριών. Αναφορικά με την αγροτική οδοποιία σημείωσε ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια να φτιαχθούν οι δρόμοι σε συνεργασία με την αντιδημαρχία της Γέρας. 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα