× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Εκκλησάκι για τον Αγιο Θεόδωρο στην Επάνω Σκάλα Μυτιλήνης

Στη διάρκεια της εκδήλωσης για την κοπή της πίτας της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου , ο δραστήριος Προστάμενος Παύλος Τριανταφυλλίδης, παρέδωσε στο Μητροπολίτη τη μελέτη της εκκλησίας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 1/2/2024

Εκκλησάκι για τον Αγιο Θεόδωρο στην Επάνω Σκάλα Μυτιλήνης

Με κάθε επισημότητα και την παρουσία πολύ κόσμου από το χώρο του πολιτισμού, της αυτοδιοίκησης και των αρχών της Λέσβου, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Εφορείας Αρχαιοτήτων στο συνεδριακό χώρο του μουσείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όλοι οι παριστάμενοι χειροκρότησαν και εξήραν το έργο και την προσπάθεια των εργαζομένων της Εφορείας και του επιστημονικού προσωπικού το οποίο φροντίζει μέσα από ενέργειες, δράσεις και ανασκαφικό έργο για την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο έργο και στις προσπάθειες του προϊσταμένου Παύλου Τριανταφυλλίδη ο οποίος συμπληρώνει μια δεκαετία στο τιμόνι της Εφορείας με σημαντικά αποτελέσματα τόσο σε επίπεδο δράσεων προβολής των ευρημάτων της Λέσβου, όσο και σε επίπεδο ανασκαφών και έργων ανάδειξης των αρχαιοτήτων του νησιού μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας παρέστη και ο γνωστός Ολυμπιονίκης Ελληνορωαϊκής πάλης Πέτρος Γαλακτόπουλος ο οποίος εξέφρασε την ινακοποίησή του που συμμετείχε σε αυτή τη γιορτή του αθλητισμού όπως την χαρακτήρισε. Όπως είπε μιλώντας στο «Ν» ο κ. Γαλακτόπουλος ο λόγος που έχει έρθει στη Λέσβο είναι για να καταθέσει πρόταση στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, για την πυροπροστασία των νησιών με drone. 

Μια όμορφη έκπληξη ωστόσο, επιφύλαξε ο Παύλος Τριανταφυλλίδης στον Μητροπολίτη Μυτιλήνης Ιάκωβο, στον οποίο παρέδωσε τη μελέτη για την ανέγερση μικρής εκκλησίας στην Επάνω Σκάλα στο χώρο που κατά την εκκλησιαστική παράδοση απαγχονίστηκε  ο πολιούχος της Μυτιλήνης Άγιος Θεόδωρος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Μητροπολίτης δεν έκρυψε τη χαρά για την εξέλιξη αυτή λέγοντας ότι ήταν επιθυμία των πιστών του τόπου μας να δημιουργηθεί ένας ιερός χώρος σε ανάμνηση του μαρτυρίου του πολιούχου του τόπου μας.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα