× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Πάνω από 150.000 επισκέπτες στην «Agrotica»

Η σύσταση αγροτικού τμήματος στα Επιμελητήρια τέθηκε στην 30η επετειακή «Agrotica» της ΔΕΘ-Helexpo

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 4/2/2024

Πάνω από 150.000 επισκέπτες στην «Agrotica»

Η επιτυχία της κλαδικής έκθεσης που γίνεται στη χώρα μας, στην 30η επετειακή «Agrotica» της ΔΕΘ-Helexpo διαπιστώνεται και από τους 1.810 εκθέτες από 49 χώρες που συμμετείχαν σε αυτή. Ο χώρος που καλύφθηκε από εκθέτες ήταν 40.500 τ.μ., ενώ οι επισκέπτες εκτιμάται ότι ξεπέρασαν τους 150.000. Επίσης διεξήχθη πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων, κυρίως ενημερωτικών, είτε από εκθέτες, είτε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, οργανισμούς, πανεπιστημιακά ιδρύματα, την Εθνική Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών και θεσμικούς φορείς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Λευτέρης Αυγενάκης, τόσο σε συνάντησή του με τη διοίκηση της HELEXPO, όσο και σε συζητήσεις του με εκθέτες, αναφέρθηκε στην ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης της Agrotica, καθώς μέσα από αυτή αποτυπώνονται οι τεχνολογικές εξελίξεις στον αγροτικό χώρο και το αύριο στην αγροτική ανάπτυξη.

Συναντήσεις με εκπροσώπους του πρωτογενούς τομέα

Στη διάρκεια παραμονής του στη Θεσσαλονίκη, όπου και εγκαινίασε τη φετινή επετειακή 30η Agrotica, ο κ. Αυγενάκης συμμετείχε σε συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης που διοργάνωσε το υπουργείο του, με θέματα όπως: «Καινοτόμες μεταρρυθμίσεις για ένα ανθεκτικό αύριο - Μετατρέποντας τις προκλήσεις σε χρυσό για την ελληνική γη» και «Καλλιεργώντας το αύριο - Πολιτικές για την γεωργική εκπαίδευση και κατάρτιση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στις συζητήσεις αυτές, στις οποίες συμμετείχαν περισσότεροι από 200 εκπρόσωποι θεσμικών φορέων, διεπαγγελματικών και συνεταιριστικών οργανώσεων, πανεπιστημιακών και ερευνητικών ιδρυμάτων, μίλησαν πάνω από 40 άτομα, ενώ έγινε εκτενής συζήτηση για όλα τα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο της χώρας.

Τόνωση και προστασία της επιχειρηματικότητας

Στις συζητήσεις που είχε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με εκπροσώπους θεσμικών φορέων, τέθηκαν επί τάπητος, το ζήτημα της σύστασης των αγροτικών τμημάτων στα επιμελητήρια της χώρας, με στόχο την τόνωση της αγροτικής επιχειρηματικότητας. Συζητήθηκαν επίσης οι έλεγχοι σε σημεία λιανικής πώλησης σε όλη τη χώρα αλλά και στις πύλες εισόδου της της χώρας, που γίνονται από τις 18 Ιανουαρίου, από μικτά κλιμάκια της Γενικής Διεύθυνσης Τροφίμων του ΥΠΑΑΤ, του ΕΦΕΤ, του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και των κατά τόπους κτηνιατρικών υπηρεσιών των ΔΑΟΚ. Στόχος είναι η προστασία των κτηνοτρόφων παραγωγών και καταναλωτών, αλλά και των έντιμων γαλακτοβιομηχάνων και τυροκόμων, καθώς και ο έλεγχος της τιμής του γάλακτος, των ελληνικών γαλακτοκομικών προϊόντων και ειδικά των ΠΟΠ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ξεκίνημα μιας νέας ημέρας στη συνεργασία»

Στο πλαίσιο των συναντήσεων που είχε με εκπροσώπους των εταιρειών που συνεργάζονται με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο κ. Αυγενάκης είχε συνάντηση και με τις τρεις εταιρείες του χώρου. Σε συνάντηση που είχε με μέλη της διοίκησης και της διεύθυνσης της Cognitera, έκανε λόγο για «το ξεκίνημα μιας νέας ημέρας στη συνεργασία» με το υπουργείο και πρόσθεσε ότι και οι δύο πλευρές πρέπει να συμβάλουν ώστε να γίνει αυτή η συνεργασία πιο παραγωγική για όλους.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μειώθηκε η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα στο Βόρειο Αιγαίο

Αύξηση καταγράφει η οικοδομική δραστηριότητα σε πανελλαδικό επίπεδο κατά 15,7%
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Με έξι ώρες καθυστέρηση η αναχώρηση του Aqua Blue

Θα αναχωρήσει την Παρασκευή 26 Απριλίου στις 9:00 το βράδυ αντί στις 3:00 το απόγευμα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βραδιά με γεύσεις Βορείου Αιγαίου στο Λονδίνο

Άλλη μια προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών από την Αγγλία
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Εφτασαν οι πρώτοι Ολλανδοί στη Λέσβο

Προσγειώθηκε η πρώτη πτήση τσάρτερ της TUI στο Αεροδρόμιο Οδυσσέας Ελύτης
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Το προφίλ του Τούρκου τουρίστα στο Βόρειο Αιγαίο

Ο υψηλός πληθωρισμός στην Τουρκία έχει μειώσει την καταναλωτική δαπάνη των επισκεπτών
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΡΓΑΣΙΑ

Τέσσερεις θέσεις υδρονομέων στο Δήμο Μυτιλήνης

Μέχρι την Πέμπτη 2 Μαίου η υποβολή των αιτήσεων
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Βιομηχανική κληρονομιά, από την Ξάνθη… στη Μυτιλήνη;

Μιλήσαμε με τη βιομηχανική αρχαιολόγο, Μαρία Πετρά, υπεύθυνη της εταιρείας Παστάλι που συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βόρειο Αιγαίο ψηφίζουν οι Θεσσαλονικείς

Δείτε τους top προορισμούς που επιλέγουν οι ταξιδιώτες της Aegean Airlines στην Ελλάδα.
ΑΓΡΟΤΕΣ

Καταδίκες αγροτών για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου καταγγέλλει τις καταδίκες αγροτών σε ποινές φυλάκισης 15 μηνών για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Γενάρη του 2020
ΑΓΡΟΤΕΣ

Πέρασε από την Ευρωβουλή η πρώτη αναθεώρηση της ΚΑΠ

Οι αναθεωρημένες διατάξεις θα εφαρμοστούν το 2024 σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ετοιμάζεται νέος νόμος για τους συνεταιρισμούς

Ξεκίνησε τις διαβουλεύσεις η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης