× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Τα παιδιά του Δημοτικού μαθαίνουν για το Μουσικό Σχολείο

Οι μαθητές του 15ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης, και του Δημοτικού των Χαλίκων επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του Μουσικού στην Παναγιούδα και ήρθαν σε επαφή με την εκπαιδευτική του διαδικασία

Δημοσίευση 16/2/2024

Τα παιδιά του Δημοτικού μαθαίνουν για το Μουσικό Σχολείο

Με όργανα και μουσικές υποδέχτηκαν τους μαθητές της έκτης τάξης του σχολείου του 15ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης και του Δημοτικού Σχολείου Χαλίκων, το εκπαιδευτικό και μαθητικό δυναμικό του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης, στο πλαίσιο της γνωριμίας και της ομαλής μετάβασης των μαθητών στο Γυμνάσιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπορεί οι χώροι του σχολείου να μην είναι οι πλέον κατάλληλοι για την λειτουργία ενός τέτοιου τύπου εκπαιδευτικής μονάδας, όμως εκπαιδευτικοί και μαθητές είναι κάτι παραπάνω από φιλικοί, πρόθυμοι να παρουσιάσουν στα παιδιά τη δουλειά τους και τις μουσικές ομάδες που λειτουργούν σ’ αυτό.

Έτσι οι μαθητές, ενημερώθηκαν για τη λειτουργία του Μουσικού Σχολείου που απευθύνεται σε μαθητές που αγαπούν τη μουσική, και εκπαιδευτικούς και γονείς που πιστεύουν στη σημασία και στο ρόλο της μουσικής παιδείας στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Έμαθαν για τα μαθήματα γενικής παιδείας, και για τα μαθήματα μουσικής παιδείας που διδάσκονται, τα οποία είναι θεωρητικά, ευρωπαϊκής και παραδοσιακής μουσικής, αλλά και υποχρεωτικά όργανα και ατομικά όργανα που αποτελούν επιλογή του κάθε μαθητή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη συνέχεια οι μαθητές επισκέφθηκαν μουσικά φωνητικά και οργανικά σύνολα ευρωπαϊκής και παραδοσιακής μουσικής του σχολείου και τραγούδησαν μαζί με τους μαθητές παραδοσιακά και σύγχρονα έντεχνα κομμάτια.

Αναλυτικότερα επισκέφθηκαν το τμήμα φωνητικών και χορωδίας, της κλασικής κιθάρας, της ευρωπαϊκής και σύγχρονης μουσικής καθώς και το τμήμα παραδοσιακής μουσικής.

Ήχοι από σαντούρια, κιθάρες, βιολιά, σαξόφωνα, ντραμς, μπουζούκια και άλλα έγχορδα, κρουστά και πνευστά όργανα, πλημμύρισαν τους τελειόφοιτους μαθητές των δύο Δημοτικών Σχολείων, πουενθουσιασμένοι αποχώρησαν από την όμορφη αυτή επίσκεψή τους που κατάφερε να πείσει και νέους μαθητές να επανεξετάσουν τα μελλοντικά τους σχέδια και να βάλουν το Μουσικό Σχολείο μέσα στις πρώτες τους επιλογές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε ανακοίνωσή του το 15ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Ευχαριστούμε πολύ τον Διευθυντή του Γυμνασίου κ. Σταύρο Ανδρεαδέλλη για την θερμή υποδοχή καθώς και όλους τους καθηγητές του σχολείου για την εμπεριστατωμένη παρουσίαση της δουλειάς τους και την προθυμία να δείξουν όσα περισσότερα μπορούσαν στους μαθητές μας.

Εμείς μπορούμε απλά να προσθέσουμε ότι διαπιστώσαμε από κοντά ότι στο Μουσικό Σχολείο καλλιεργείται η αισθητική των μαθητών, το ήθος, η αυξημένη εξωστρέφεια, η αυτογνωσία, η υπομονή, η πειθαρχία, η επιμονή και ο προσδιορισμός της ταυτότητας των μαθητών μέσω της τέχνης των ήχων.

Αξίζει μια δεύτερη σκέψη για όλους τους τελειόφοιτους του Δημοτικού Σχολείου».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ψηφιακό ευ ζην στη μεταουμανιστική εποχή: μια κριτική προσέγγιση

Eρευνητικό πρόγραμμα από το Εργαστήριο Πολιτισμικών Πληροφορικών Συστημάτων του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Πανελλαδική απεργία δημοσίων υπαλλήλων

Τετάρτη 1 Μάη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επιτυχία για τους μαθητές του 1ου Προτύπου Γυμνασίου Μυτιλήνης

Κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις στο διαγωνισμό ACSTAC 2024 του κολεγίου Ανατόλια
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργούν δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στον Τύπο

Οι ομοσπονδίες των δημοσιογράφων και των εργαζομένων στον Τύπο προχώρησαν στην προκήρυξη απεργίας για την Πρωτομαγιά
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην Πλατεία Σαπφούς την Πρωτομαγιά ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων

«Δεν αντέχουμε την ακρίβεια, τον πληθωρισμό, την πείνα, τη δυστυχία που μας έχουν επιβάλει» σημειώνει στην ανακοίνωση – κάλεσμα για την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύνδεσμος
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης

Για την εγγραφή στην Α τάξη Γυμνασίου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τροχαίο ατύχημα στη Μυτιλήνη

Συγκρούστηκε φορτηγό με μηχανάκι
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μοσχοβόλησε το σχολείο λαζαράκια!

Τα παιδιά του 15ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης έπλασαν, στόλισαν και έψησαν τα λαζαράκια γεμίζοντας όλους τους σχολικούς χώρους με αρώματα
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Κι από τη Λέσβο πέρασε ο αρχηγός της Θύρας 7

Ιωσήφ Αντιζάς ή «Κοντός»: Το όνομά του είναι το πρώτο που φιγουράρει στο κατηγορητήριο για τα επεισόδια στου Ρέντη και τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη
ΥΓΕΙΑ

Νέο μόνιμο προσωπικό στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Ορκίστηκαν το πρωί της Παρασκευής 26 Απριλίου