× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Στους δήμους το μπαλάκι από το Υπουργείο, για τις περιοχές χωρίς τηλεοπτικό σήμα

Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης απάντησε σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Λέσβου του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Παναγιώτης Παρασκευαΐδης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 19/2/2024

Στους δήμους το μπαλάκι από το Υπουργείο, για τις περιοχές χωρίς τηλεοπτικό σήμα

 Aπάντηση στην ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Λέσβου του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Παναγιώτης Παρασκευαΐδής, σχετικά με την κάλυψη των νησιών μας με τηλεοπτικό σήμα έδωσε το  Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με την απάντηση του Υφυπουργού, όλοι οι πολίτες που κατοικούν σε περιοχές εκτός τηλεοπτικής κάλυψης και συγκεκριμένα στους παρακάτω οικισμούς, σύμφωνα με τα Παραρτήματα Α ́ και Β ́ του ν. 4563/2018, όπως ισχύουν:

1) Ο οικισμός Πλωμάριτου Δήμου Μυτιλήνης καθώς και οι οικισμοί Αγία Βαρβάρα, Άγιος Ισίδωρος, Αμπέλια, Ευαγγελίστρια, Κάτω Χωρίον, Μεγαλοχώρι, Μελίντα, Μέσουνα, Παλαιοχώρι, Παραλία Δρότας, Πλαγιά και Τρύγονα  της Δημοτικής Ενότητας Πλωμαρίου.

2)  Οι οικισμοί Λιγονάρι, Πύργοι, Τάρτι, Τσάφι, Τσίλια, Φαρά της Δημοτικής Ενότητας Γέρας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

3)    Οι οικισμοί Βατούσσα, Ερεσός, Κάμπος, Μεγαλονήσι, Ποδαράς, Πτερούντας, Ρεύμα, Σκάλα Ερεσού, Ταβάρι, Τσίθρα, Χλιαρά, Χριστός, Χρούσος, Ψίνια, της Δημοτικής Ενότητας Ερεσού –Αντίσσης

4)    Οι οικισμοί Άγρα, Μπαλίνη, Φίλια στη Δημοτική Ενότητα Καλλονής

5)    Οι οικισμοί Κώμη, Λουτρόπολη Θερμής, Μιστεγνά, Ξαμπέλια, Σκάλα Μιστεγνών, Σκάλα Μιστεγνών, Σκάλα Νέων Κυδωνιών, Τούμπες, στη Δημοτική Ενότητα Λουτροπόλεως Θερμής

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

6)    Οι οικισμοί Λαγκάδα, Λιμάνι, Μανταμάδος, Πέδη στη Δημοτική Ενότητα Μανταμάδου

7)    Οι οικισμοί Άργεννος, Ευθαλού, Λεπέτυμνος, Σκάλα Συκαμινέας, Συκαμινέα της Δημοτικής Ενότητας Μήθυμνας

8)    Ο οικισμός Κάτω Σταυρός στη Δημοτική Ενότητα Πολιχνίτου, έχουν δικαίωμα λήψης ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος όλων των τηλεοπτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι μόνιμοι κάτοικοι των περιοχών που διατηρούν κύρια, μόνιμη και πραγματική κατοικία σε μία από τις παραπάνω Περιοχές Εκτός Τηλεοπτικής Κάλυψης(ΠΕΤΚ), δύνανται να υποβάλλουν αιτήματα για την πρόσβασή τους στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας είτε ψηφιακά μέσω της ιστοσελίδας https://white-areas.gov.gr/ είτε μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) του Δήμου Μυτιλήνης κατά τις περιόδους υποβολής αιτήσεων.

Οι  δικαιούχοι του Έργου μπορούν να επιλέξουν είτε την τεχνολογία επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής (πάροχος DIGEA A.E.) είτε την τεχνολογία δορυφορικής ευρυεκπομπής (πάροχος COSMOTE Α.Ε.).

Για την ένταξη νέων περιοχών στο Έργο «Πρόσβαση των μόνιμων κατοίκων των περιοχών εκτός τηλεοπτικής κάλυψης στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας», υποβάλλονται αιτήματα από τους Δήμους προς τη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

Επιπρόσθετα, για την πληρέστερη κάλυψη των τηλεοπτικά μη καλυπτόμενων περιοχών, βάσει του άρ. 108 του ν. 4915/2022 (Α΄ 63), υπάρχει πρόβλεψη για δυνατότητα χρηματοδότησης του Δήμου Μυτιλήνης και του Δήμου Δυτικής Λέσβου για την εγκατάσταση και λειτουργία Σταθμών Συμπληρωματικής Κάλυψης (Σ.Σ.Κ.).

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος