× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Το ΚΚΕ έχει βιώσιμη πολιτική λύση για όλα τα προβλήματα του λαού»

Σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία και στις προτάσεις του ΚΚΕ αναφέρθηκε το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Λουίζα Ράζου σε ομιλία σε εκδήλωση στα Κεντρικά Λύκεια Μυτιλήνης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 19/2/2024

«Το ΚΚΕ έχει βιώσιμη πολιτική λύση για όλα τα προβλήματα του λαού»

Στα  θέματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία τους τελευταίους μήνες και τα σοβαρά πολιτικά ζητήματα που σχετίζονται με τον  αγώνα των αγροτών, των φοιτητών, την υγεία, τον  πόλεμο της Παλαιστίνης και τον  ρόλο του ΝΑΤΟ στις εμπλοκές της ευρύτερης περιοχής, αναφέρθηκε το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΚΚΕ Λουίζα Ράζου σε ομιλία που πραγματοποίησε την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου  σε εκδήλωση της Τοπικής Οργάνωσης του ΚΚΕ.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην πολιτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα των Κεντρικών Λυκείων της Μυτιλήνης παρέστησαν φίλοι και μέλη του ΚΚΕ οι οποίοι μεταξύ άλλων αναφέρθηκαν στις τοποθετήσεις τους αναφέρθηκαν στα φλέγοντα θέματα της περιόδου.

Από το χώρο της εκπαίδευσης μίλησαν ο διδάσκων του Πανεπιστημίου Αιγαίου Νίκος Ξυπολιτάς, από το χώρο των αγροτών ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου Δημήτρης Καραγιάννης, τοποθετήθηκε ακόμη  ο Παναγιώτης Αυγουστίδης από την Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Μυτιλήνης, η Ελένη Σαμιώτη η οποία είναι σπουδάστρια του ΟΑΕΔ και φυσικά ο Κώστας Ρήγας Γραμματέας της Τοπικής Επιτροπής Λέσβου του κόμματος.

Στην τοποθέτησή της η κ. Ράζου αναφέρθηκε αρχικά στις διεθνείς εξελίξεις, στον πόλεμο της  Παλαιστίνης αλλά και στο γενικότερο τοπίο όπως αυτό διαμορφώνεται στη Μεσόγειο με την κυριαρχία του ΝΑΤΟ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όλα αυτά», ανέφερε, «εμπλέκουν τον λαό σε ένα κουβάρι ανταγωνισμών που είναι σε εξέλιξη και φέρνει πολέμους, αίμα, και ξεκλήρισμα λαών, με την ελληνική κυβέρνηση να έχει μεγάλες ευθύνες. Το ΚΚΕ καλεί τον ελληνικό λαό να είναι σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση, ώστε να αντιδράσει σε αυτό το μακέλεμα των λαών, στην Παλαιστίνη και αλλού».

Αναφερόμενη στην κατάσταση της Παιδείας και στην πρόθεση της κυβέρνησης να δημιουργήσει μη κρατικά Πανεπιστήμια σημείωσε μεταξύ άλλων ότι ο αγώνας των φοιτητών είναι δίκαιος και ότι οι φοιτητές δεν είναι μειοψηφία.

«Οι φοιτητές, μέσα από μαζικές διαδικασίες -και αυτό είναι ενθαρρυντικό στοιχείο της ανασύνταξης του φοιτητικού κινήματος- συζητούν, αποφασίζουν και αντιδρούν με τις μορφές που εκτιμούν» είπε, προσθέτοντας ότι «και τα μεγάλα πανελλαδικά συλλαλητήρια που γίνονται εδώ και τρεις εβδομάδες δείχνουν ότι η πλειοψηφία των φοιτητών έχει απορρίψει το αντιδραστικό νομοσχέδιο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Απαντώντας στους ισχυρισμούς της κυβέρνησης ότι η λειτουργία των ιδιωτικών Πανεπιστημίων θα βοηθήσει τα δημόσια, σημείωσε πως «το παράδειγμα της συνύπαρξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στον τομέα της Υγείας δείχνει ακριβώς το αντίθετο: Από τη μία σμπαραλιασμένα και υποστελεχωμένα δημόσια νοσοκομεία και από την άλλη τα ιδιωτικά μεγαθήρια να θησαυρίζουν».

Η Λουίζα Ράζου δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο νομοσχέδιο που καταψήφισε πριν λίγες μέρες το ΚΚΕ και αφορά τον γάμο των Ομόφιλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία. Όπως σημείωσε η κ. Ράζου το  «κριτήριο είναι το δικαίωμα του παιδιού, που έχει τη βάση του στην ανάγκη να έχει δεσμούς με πατέρα και μητέρα, αυτή η ανάγκη έχει αντικειμενική βάση που στηρίζεται στην αμφίπλευρη σχέση πατρότητας – μητρότητας, από τη συμπληρωματική λειτουργία της γυναίκας και του άνδρα στη διαδικασία της τεκνοποίησης».

Αναφερόμενη στο θέμα των αγροτικών κινητοποιήσεων το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΚΚΕ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις  «τραγικές επιπτώσεις που βιώνουν από την πολιτική της ΚΑΠ οι αγρότες , όπως και οι συνάδελφοί τους από άλλες χώρες που κινητοποιούνται, με το υψηλό κόστος παραγωγής, τις χαμηλές τιμές των προϊόντων τους, με κερδισμένους τους εμποροβιομήχανους και το μεγάλο κεφάλαιο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί ολόκληρη την ομιλία της Λουίζας Ράζου 

Αναλυτικά αποσπάσματα από την ομιλία του μέλους του Π.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ.

Καλή χρονιά με δύναμη και αντοχές, ευχήθηκε στους παρευρισκόμενους η Λουΐζα Ράζου, μέλος του Π.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, στην αρχή της ομιλίας της και τόνισε πως αυτό που κάνει το ΚΚΕ σε όλη την Ελλάδα είναι αναντικατάστατο.

Προσπαθούμε, σημείωσε, αυτή την περίοδο που δεν είναι προεκλογική, να βρισκόμαστε και να συζητάμε με τον κόσμο, με όλους, ώστε να γίνονται κατανοητές οι θέσεις μας και οι εκτιμήσεις μας για τις εξελίξεις, αλλά και η προοπτική που εμείς δίνουμε στον αγώνα μας. Γιατί μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία, με συμπόρευση απέναντι στη Ν.Δ. και τους επίδοξους σωτήρες, παρ’ ότι οι συνθήκες που ζούμε είναι δύσκολες για το λαό  αλλά και για όλους τους λαούς.

Η φρεγάτα Ύδρα, τόνισε, αναμένεται σήμερα να αποπλεύσει για να πάρει μέρος στις πολεμικές επιχειρήσεις, προστατεύοντας τα συμφέροντα του εφοπλιστικού κεφαλαίου και άλλων επιχειρηματιών. Εκεί φτάνουν τα δικά τους σύνορα, γι’ αυτά σκοτώνονται τα παιδιά του κόσμου. Εδώ θα «ψήνονται» οι συμβιβασμοί για την ευημερία των ΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών και όχι για την ευημερία των λαών.

Το μυαλό μας βρίσκεται στο μακελειό του Παλαιστινιακού λαού, συνέχισε η ομιλήτρια. Εκεί συντρίβονται οι δικαιωματισμοί από όλα τα αστικά κόμματα, που αναγνωρίζουν στο κράτος του Ισραήλ δικαίωμα στη σφαγή των Παλαιστινίων. Η Λουΐζα Ράζου ανέφερε στοιχεία από τα αποτελέσματα αυτής της σφαγής, ενώ τόνισε πως σαν αποτέλεσμα αυτής της σφαγής αναμένεται να αυξηθούν και οι πρόσφυγες στη χώρα μας, που θα χρησιμοποιηθούν στη συνέχεια σαν φτηνό εργατικό δυναμικό. Τώρα, είπε, μπορούν να βγουν πιο καλά συμπεράσματα με ποιους να πάμε και ποιους να αφήσουμε. Εμείς είμαστε με το λαό της Παλαιστίνης. Βαθειά μπλεγμένη είναι η αστική τάξη της χώρας μας και στον πόλεμο της Ουκρανίας, εκεί όπου αντιπαρατίθενται το ενοποιημένο μέτωπο ΗΠΑ - Ευρώπης με το Ρωσοκινεζικό.

Μπορούμε να τα βάλουμε με το θεριό; Ναι, αν υπάρξουν δυνάμεις σε κάθε χώρα που να σηκώσουν αυτόν τον αγώνα, σημείωσε.  Εδώ, στη χώρα μας υπάρχει σοβαρή παρακαταθήκη και πάλη διαχρονική απέναντι στους ιμπεριαλιστές. Και η καλύτερη συμβολή μας σε αυτόν τον αγώνα θα είναι εμείς εδώ να διαμορφώσουμε προϋποθέσεις για να αντεπιτεθεί το κίνημα.

Εχουν δίκιο όσοι αγωνίζονται

Μετράμε, τόνισε στη συνέχεια, θύματα στα δικαιώματα, τη γραμμή της φτώχιας και της ακρίβειας. Έχουν, λοιπόν, δίκιο όσοι σηκώνονται και αγωνίζονται. Έχουν δίκιο οι αγρότες, που έχουν στήσει μπλόκα σε όλη την Ελλάδα και κατεβαίνουν την Τρίτη στο Σύνταγμα, όπως και οι αγρότες της Λέσβου με τις κινητοποιήσεις τους στη Λάρσο και στον κόμβο Καλλονής - Αγ. Παρασκευής. Είναι ντροπή για τον Μητσοτάκη σήμερα να κάνει δήλωση ότι «η κυβέρνηση θα επιβραβεύσει τους πραγματικούς παραγωγούς», εννοώντας ότι οι άλλοι είναι λαμόγια.  Δηλαδή τι θα κάνει;  Θα διευκολύνει τους μεγαλοαγρότες, τη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λίγα χέρια.

Έχουν δίκιο που παλεύουν οι φοιτητές, βδομάδες τώρα. Πέρα από τα άλλα, με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια θα έχουν πανσπερμία πτυχίων και απόφοιτους πολλών ταχυτήτων. Όλα αυτά συμβαίνουν γιατί τέτοιους εργαζόμενους έχουν ανάγκη για τις ανάγκες της καπιταλιστικής παραγωγής. Γι αυτό και οι εργαζόμενοι έχουν δίκιο  που πάνε στην πανελλαδική απεργία στις 28 Φλεβάρη, όχι μόνο γιατί είναι  επέτειος από το έγκλημα στα Τέμπη - που ασφαλώς δεν πρέπει να ξεχαστεί - αλλά για να αγωνιστούν για τα δικά τους Τέμπη, τα Τέμπη της ζωής τους.

Το ΚΚΕ παίρνει καθημερινά και σταθερά θέση με αυτούς που αγωνίζονται γιατί οι αγώνες τους είναι δίκαιοι, είναι ενάντια σε μια αντιλαϊκή πολιτική. Επιδιώκουμε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις να αποσπασθούν νίκες από τους αγωνιζόμενους. Πρέπει να ξηλωθεί το αφήγημα της Ν.Δ, «ότι  αυτά τα προβλήματα τα έχει όλη η Ευρώπη, όλος ο κόσμος, υπάρχουν παντού, άρα δεν φταίμε εμείς και η πολιτική μας για την ύπαρξη και την όξυνσή τους».

Αυτή είναι η Ευρωπαϊκή Ενωση

Όμως, σημείωσε η ομιλήτρια,  αυτά τα επιχειρήματα διαβάζονται και ανάποδα. Κυβερνήσεις αντιλαϊκές υπάρχουν σε όλη την Ευρώπη. Άγρια εκμετάλλευση υφίστανται όλοι οι λαοί της. Γι αυτό τα προβλήματα αυτά δεν λύνονται με την αλλαγή των κυβερνήσεων. Δεν λύθηκαν ούτε στη Γαλλία, ούτε στην Ιταλία, ούτε στη Γερμανία ούτε στην Ελλάδα. Όποιας απόχρωσης και αν είναι οι κυβερνήσεις ποτίζουν την ίδια γλάστρα: την καπιταλιστική ανάπτυξη, που είναι η αιτία για όλα αυτά τα προβλήματα. Δηλαδή η ακρίβεια και η φτώχια τροφοδοτεί την καπιταλιστική ανάπτυξη και τα κέρδη του κεφαλαίου. Και ανάφερε, για παράδειγμα τα κέρδη των  Super Market ή των πέντε ενεργειακών κολοσσών, τις τράπεζες, που έχουν να πληρώσουν φόρους 10 χρόνια και τα 10,3 δις ευρώ κέρδη που είχαν το 2022 οι εισηγμένες επιχειρήσεις στο χρηματιστήριο.

Και οι εργαζόμενοι;  συνέχισε η ομιλήτρια, στις 19 μέρες τελειώνει το μηνιάτικο. 6 στους 10 μισθωτούς παίρνουν μισθό κάτω από 1000 ευρώ μικτά. Το 75% των εργαζομένων είναι χωρίς συμβάσεις εργασίας. Το 2021 το ρεύμα αυξήθηκε 75% σε σχέση με το 2019. Ηδη ανακοινώθηκαν νέες αυξήσεις στα φάρμακα. Αν πάει κάποιος στα δημόσια νοσοκομεία θα πληρώνει, πέρα από τα απογευματινά ιατρεία και τα απογευματινά χειρουργεία.

Όταν μιλάνε για δημοσιονομικές αντοχές, τόνισε, πρέπει να σκεφτόμαστε τι γίνονται τα λεφτά των κερδών, γιατί δεν τα φορολογεί. Που πάνε τα λεφτά της Ε.Ε; 1,8 τρις ευρώ μοιράζονται οι χώρες της Ε.Ε. μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και  από την άλλη δεν μας αφήνουν να εκμεταλλευτούμε τις ενεργειακές δυνατότητες της Ελλάδας. Θα μας πουλάνε στα Super Market τα υποψήφια ληγμένα προϊόντα φτηνά, ενώ ετοιμάζονται να αξιοποιήσουν στην παραγωγή τα σκουλήκια γιατί είναι - λέει -πρωτεϊνούχα, θρεπτικά, και αυτό δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Αυτή είναι η Ε.Ε, που θα ψηφίσουμε σε λίγους μήνες, η Ε.Ε. του κεφαλαίου. Σε όλες τις χώρες υπάρχουν δυνάμεις που στηρίζουν αυτή την πολιτική. Το ίδιο κάνουν και στην Ελλάδα όλα τα αστικά κόμματα.

Μόνο το ΚΚΕ είναι ενάντια στην Ε.Ε. Μόνο το ΚΚΕ λέει ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν αλλάζει αν αλλάξουν οι συσχετισμοί. Όσο ανεβαίνει ο ανταγωνισμός τόσο η Ε.Ε. θα γίνεται πιο αντιδραστική. Σήμερα σε 10 κράτη διώκεται ο συνδικαλισμός. Σε 15 κράτη περιορίζεται το δικαίωμα στην απεργία, όλες οι χώρες στηρίζουν τον Ζελένσκι και το Ισραήλ. Δίνουν άλλα 50 δις στην Ουκρανία σαν έκτακτη βοήθεια για να μην μείνουν πίσω  από την Αμερική.

Εχουν την ίδια στρατηγική σύμπλευση

Στην Ελλάδα όλοι είναι με τις περίφημες ευρωπαϊκές αξίες. Όλοι χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για την άνοδο της ακροδεξιάς αλλά αυτοί την τροφοδοτούν. Έξι μήνες έχουν περάσει από τις εκλογές και όλα τα άλλα κόμματα τροφοδοτούν τον «προοδευτικό»  χαρακτήρα της Ν.Δ. και του Μητσοτάκη. Έχουν την ίδια στρατηγική σύμπλευση π.χ. στην υπεράσπιση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, η οποία είναι ο πυρήνας της αντιαγροτικής πολιτικής. Η κριτική που ασκούν στην κυβέρνηση είναι ότι δεν διαπραγματεύεται σωστά. Όλοι θεωρούν αναγκαίο για τον αστικό εκσυγχρονισμό την καλπονοθευτική επιστολική ψήφο. Οι εργαζόμενοι δηλαδή να ψηφίζουν με τον εργοδότη πάνω από το κεφάλι τους, να τους λέει τι να ψηφίσουν, υπό τον κίνδυνο της απόλυσης.

Πάρτε το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά ΑΕΙ, συνέχισε η ομιλήτρια. Η κριτική τους είναι για την προσπέραση, τάχα του άρθρου 16 του Συντάγματος και όχι για την ουσία της πολιτικής της που οδηγεί εκεί. Βάζουν όλοι το δικό τους λιθαράκι για να υπάρξει  ασυδοσία και εκμετάλλευση στην παραγωγή πτυχίων.

Δεν μπορούν, λοιπόν, να αντιπαρατεθούν ουσιαστικά στον Μητσοτάκη και στη Ν.Δ. Κατά τα άλλα διοργανώνουν φόρουμ, ξετυλίγουν διεργασίες, κάνουν συζητήσεις  γιατί είναι διακαής πόθος του συστήματος να διαμορφωθεί και άλλος αξιόπιστος πόλος. Για αυτό και ανέβηκε η επίθεση στο ΚΚΕ και με την ευκαιρία της ξεκάθαρης θέσης που πήραμε στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομοφύλων, την τεκνοθεσία και τα δικαιώματα του παιδιού. Αυτά τα κόμματα ανέλαβαν να κάνουν το αντικομουνιστικό τους καθήκον. Αλλά ας γνωρίζει ο κόσμος ότι για να πάει το ΚΚΕ κόντρα στο ρεύμα θα έχει τους λόγους του και - όπως και στο παρελθόν - πάλι θα επιβεβαιωθεί. Εμείς δεν συμβιβαζόμαστε με τη λογική που λέει πως η νεολαία πρέπει να πάψει να έχει δικαιώματα και ιδανικά.

Δεν είναι προοδευτικό να μακελεύεις τους λαούς και να φτωχαίνεις το λαό σου.

Δεν είναι προοδευτικό να κλαίς για τα δικαιώματα των παιδιών και την ίδια στιγμή να στηρίζεις το κράτος - δολοφόνο, του Ισραήλ, που σφάζει χιλιάδες παιδιά στην Παλαιστίνη,

Δεν είναι προοδευτικό να μην έχουν πρόσβαση στη Δημόσια Υγεία και να πεθαίνουν παιδιά στα χωριά της Λέσβου.

Δεν είναι προοδευτικό να μοιράζεις δικαιώματα γενικώς εκτός από ένα: το δικαίωμα του λαού να στοχεύει τον πραγματικό αντίπαλο και να παλεύει για ένα καλύτερο μέλλον. Εκεί τελειώνουν τα δικαιώματα και αρχίζει η ράβδος.

Είμαστε με τον ΕΝΑΝ γιατί σ’ αυτόν βλέπουμε την ΤΑΞΗ του

Το ΚΚΕ στάθηκε δίπλα σε κάθε εργαζόμενο. Βρέθηκε και με τον ΕΝΑ, γιατί έγινε πολύ συζήτηση τις τελευταίες μέρες για αυτόν τον ένα, ότι δηλαδή το ΚΚΕ είναι με τα δικαιώματα όλης της κοινωνίας και αδιαφορεί για τα δικαιώματα του ατόμου. Όμως, το ΚΚΕ ήταν εκεί, με τον ΕΝΑ τον ΑΜΕΑ, που του παίρνανε το σπίτι, με τον ΕΝΑ που τον απολύανε από τη δουλειά του. Δεν τον ρώτησε τι ψήφισε, τι θα ψηφίσει τις επόμενες εκλογές. Γιατί εμείς σε αυτόν τον ΕΝΑ βλέπουμε την ΤΑΞΗ του, γιατί  έτσι είμαστε εμείς. Γιατί το πιστεύουμε και το κάνουμε έμπρακτα το όλοι για έναν και ένας για όλους. Θέλουμε να αναδείξουμε από όλες τις πλευρές την ταξική αλληλεγγύη.

Το τελευταίο διάστημα - και στους αγώνες και στις εκλογικές μάχες που προηγήθηκαν - πολλοί προοδευτικοί άνθρωποι έκαναν το βήμα και συμπορεύτηκαν μαζί μας. Η προοπτική πρέπει να είναι να συνεχίσουμε να βαδίζουμε μαζί αλλά και να πολλαπλασιαστούν. Παντού να διαμορφωθούν φύτρα οργάνωσης και πάλης.

Από τους αγώνες και τις μορφές πάλης, π.χ. από το συλλαλητήριο των αγροτών στο Σύνταγμα, κανένας δεν εμποδίζεται. Αντίθετα και οι Αθηναίοι θα πάρουν κουράγιο αν δουν τους αγρότες. Θα δοθεί ώθηση σε άλλα τμήματα που μάχονται και θα ανέβει η ταξική ενότητα αν βουλιάξουν οι πόλεις στην πανεργατική απεργία.

Ετσι διαμορφώνονται οι προϋποθέσεις  να ισχυροποιηθεί το κίνημα και να αρχίσει να φαίνεται η προοπτική: Να τους ανατρέψουμε και να πάρει ο λαός στα χέρια του τον πλούτο που παράγει.

Μέσα σε αυτόν τον αγώνα, ακόμα και αν υπάρχουν διαφωνίες, μπορούν να οικοδομούνται οι προϋποθέσεις και αυτές να λύνονται. Να συγκεντρώνονται όλο και περισσότερες δυνάμεις στο κοινό μέτωπο. Να ισχυροποιείται το ΚΚΕ, να ανοίγει ο δρόμος στην προοπτική. 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος