× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Πάνω από 200 τρακτέρ στο Σύνταγμα, παραλύει η Αθήνα

Εφτασαν τα τρακτέρ στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Σύνταγμα. Υπολογίζεται ότι πάνω από 200 τρακτέρ βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο κέντρο της πόλης ενώ όλα είναι έτοιμα για το μεγάλο συλλαλητήριο στις 18:30.

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 20/2/2024

Πάνω από 200 τρακτέρ στο Σύνταγμα, παραλύει η Αθήνα
Εφτασαν τα τρακτέρ στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Σύνταγμα. Υπολογίζεται ότι πάνω από 200 τρακτέρ βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο κέντρο της πόλης ενώ όλα είναι έτοιμα για το μεγάλο συλλαλητήριο στις 18:30.

Το συλλαλητήριο των αγροτών στην Αθήνα αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 6:30 σήμερα το απόγευμα, ενώ λίγο μετά τις 9 το πρωί τα τρακτέρ ξεκίνησαν από το Κάστρο Βοιωτίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι το πρώτο κομβόι έφτασε στις Αφίδνες, όπου θα το περιμένει η Αστυνομία, που θα συνοδεύσει τους αγρότες, προκειμένου να μπουν συντεταγμένα στο κέντρο της πόλης.

Στο πλαίσιο αυτό ο προϊστάμενος Θαλάμου Επιχειρήσεων Παρακολούθησης και Ελέγχου Κυκλοφορίας (ΘΕΠΕΚ), αστυνομικός υποδιευθυντής Θεοφάνης Αναγνώστου με δήλωσή του προτρέπει τους οδηγούς να αποφύγουν να μετακινηθούν στο κέντρο της Αθήνας ενώ, όπως επισήμανε, θα υπάρξουν κατά περίπτωση διακοπές και εκτροπές κυκλοφορίας, με σκοπό την καλύτερη διαχείριση της κίνησης.

Αναλυτικά η δήλωση του προϊσταμένου του ΘΕΠΕΚ: «Λόγω των τροχονομικών μέτρων που λαμβάνουμε σήμερα, με έμφαση στο κέντρο της Αθήνας, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους πολίτες να αποφύγουν τη μετακίνησή τους στους κεντρικούς οδικούς άξονες και συγκεκριμένα περιμετρικά της πλατείας Ομονοίας και της πλατείας Συντάγματος, ιδίως μετά τη μία το μεσημέρι έως και την ολοκλήρωση των κινητοποιήσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως σας έχουμε ήδη ανακοινώσει, η κίνηση των αγροτών θα πραγματοποιηθεί μέσω της Λεωφόρου Κηφισού ώστε να εισέλθουν με τη συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων στη Λεωφόρο Αθηνών με προορισμό το Σύνταγμα.

Στο πλαίσιο αυτό θα υπάρξουν κατά περίπτωση διακοπές και εκτροπές κυκλοφορίας, με σκοπό την καλύτερη διαχείριση της κίνησης.

Υπενθυμίζουμε ότι οι πολίτες σε περίπτωση ύπαρξης εξαιρετικού λόγου μετακίνησης μπορούν να επικοινωνούν με το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης για τη λήψη οδηγιών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κλειστά από το μεσημέρι τα τελωνεία Ορμενίου και Κήπων στον Έβρο

Κλειστά θα είναι σήμερα τα τελωνεία του Ορμενίου και των Κήπων στο πλαίσιο των αγροτικών κινητοποιήσεων που συνεχίζονται και στην Π.Ε. Έβρου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Ορεστιάδας, Ηλία Αγγελακούδη ενισχύεται η παρουσία των αγροτικών μηχανημάτων στο τελωνείο του Ορμενίου όπου θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων από τις 15.00 αντί τις 12.00 όπως αρχικά είχε αποφασισθεί προκειμένου να συμμετάσχουν και οι επαγγελματίες της περιοχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επίσης τις βραδινές ώρες θα διακόπτεται ανά διαστήματα η κυκλοφορία των φορτηγών στον κόμβο των Καστανιών. Στο τελωνείο των Κήπων από τις 13.00 θα διακοπεί η διέλευση των φορτηγών και στα δύο ρεύματα εισόδου και εξόδου από τη χώρα.«Στέλνουμε ένα μήνυμα προς την κυβέρνηση ότι τα προβλήματα παραμένουν, είναι μεγάλα και δεν μπορούμε πλέον να τα κρύβουμε κάτω από το χαλί», δηλώνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Αγροτών Αλεξανδρούπολης, Κώστας Αλεξανδρής.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Με συνοδεία περιπολικών της ελληνικής αστυνομίας θα γίνει η κάθοδος των τρακτέρ από το Κάστρο Βοιωτίας όσο και από τα Μέγαρα Αττικής, όπου αναμένεται να συγκεντρωθούν πριν τη μετάβαση στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την ελληνική αστυνομία, προκειμένου να μην υπάρξει επιπλέον επιβάρυνση της κυκλοφορίας έχει προγραμματισθεί τα λεωφορεία που θα μεταφέρουν αγρότες να σταθμεύσουν στο Ολυμπιακό Στάδιο. Λόγω των μέτρων, αναμένεται να πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις και στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (Λεωφορεία - Τρόλεϊ).

Για να μην υπάρξει επιπλέον επιβάρυνση της κυκλοφορίας έχει προγραμματιστεί τα λεωφορεία που μεταφέρουν αγρότες να σταθμεύσουν στο Ολυμπιακό Στάδιο, ενώ λόγω των μέτρων θα υπάρξουν τροποποιήσεις δρομολογίων σε λεωφορεία και τρόλεϊ.

Αναφορικά με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, από αύριο το μεσημέρι προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας θα ισχύσει κατά μήκος του δρομολογίου που θα ακολουθήσουν τα αγροτικά οχήματα και συγκεκριμένα στο τμήμα Λεωφόρος Αθηνών, Αχιλλέως, πλατεία Καραϊσκάκη.

Τα τρακτέρ Θα κινηθούν αντίθετα στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, την πλατεία Ομονοίας και την οδό Πανεπιστημίου, προκειμένου να φθάσουν στο Σύνταγμα. Σε αυτό το πλαίσιο, θα υπάρξει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας πέριξ της πλατείας Ομονοίας.

Ακολούθως, θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Αμαλίας, την οδό Πανεπιστημίου, τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και σε όλες τις κάθετες σε αυτές οδούς.

Η κυκλοφορία στη Βασιλίσσης Σοφίας θα διακοπεί από το ύψος της Βουλής και στην κάθοδο θα γίνεται μέχρι και την οδό Σέκερη. Τα οχήματα που κινούνται στην οδό Ακαδημίας θα κατευθύνονται μόνο προς την άνοδο της Βασιλίσσης Σοφίας

Το δρομολόγιο που οδηγεί τα τρακτέρ... στο Σύνταγμα

Υπενθυμίζεται πως λίγο μετά τις 15:00 το μεσημέρι της Δευτέρας ήταν προγραμματισμένο στο κομβόι με τα τρακτέρ από τη Θεσσαλία να προστεθούν και τρακτέρ από τον κόμβο της Ανθήλης και την περιοχή της Φθιώτιδας με σκοπό να κατευθυνθούν προς Αταλάντη.

Εκεί θα προστεθούν τρακτέρ από το μπλόκο στον κόμβο της Αταλάντης, ενώ στη συνέχεια θα κατευθυνθούν προς το Κάστρο Βοιωτίας όπου και θα διανυκτερεύσουν.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους διοργανωτές αναμένεται να φτάσουν στο Κάστρο γύρω στις 18:00. Αύριο το πρωί, τέλος, θα προστεθούν 70 περίπου τρακτέρ από το μπλόκο των αγροτών στο Κάστρο Βοιωτίας και θα αναχωρήσουν από εκεί για την Αθήνα.

Τα σημεία συγκέντρωσης των αγροτών την Τρίτη

Οι προσυγκεντρώσεις - σημεία υποδοχής των αγροτών από τα εργατικά συνδικάτα και τους μαζικούς φορείς της Αττικής - για το συλλαλητήριο τους στο Σύνταγμα - είναι προγραμματισμένες για τις 17:30 ως εξής:

  • Ομόνοια: Ομοσπονδίες και σωματεία εργαζομένων στα Τρόφιμα – Ποτά, στο Φάρμακο, στον Τύπο – Χαρτί και τη Κλωστοϋφαντουργία, Σωματεία Εργαζομένων στην Ενέργεια, στο Νερό και στη Χημική Βιομηχανία, Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής, Σωματεία και Ενώσεις Επαγγελματιών, Βιοτεχν ών και Εμπόρων, μαζικοί φορείς των δήμων της Αττικής.
  • Πλατεία Σανταρόζα (απέναντι από REX): Σωματεία εργαζομένων σε Τηλεπικοινωνίες, Ταχυμεταφορές, Χρηματοπιστωτικό, Ομοσπονδία και σωματεία Λογιστών – Ελεγκτών, Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων, εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, Σωματεία Καλλιτεχνών, Σωματεία Καθαριστών – Καθαριστριών.
  • Προπύλαια: Ομοσπονδίες και Σωματεία εργαζομένων στο δημόσιο τομέα, Σύλλογοι Φοιτητών. Εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα της Υγείας και της Εκπαίδευσης. Σύλλογοι Σπουδαστών Κατάρτισης
  • Σύνταγμα: Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, Εργατικό Κέντρο Πειραιά, Ομοσπονδία και Συνδικάτο Οικοδόμων, Σωματεία στις Κατασκευές, Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Συνδικάτο Μετάλλου και Ναυπηγικής Βιομηχανίας, Ναυτεργατικά Σωματεία, Σωματεία Λιμενεργατών και εργαζόμενοι στις Αστικές Συγκοινωνίες, μαζικοί φορείς Νοτίων και Ανατολικών Προαστίων, Ομοσπονδίες και Σωματεία Συνταξιούχων, Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.

Προς το παρόν ο ΟΑΣΑ δεν έχει κάνει ανακοινώσεις για τα δρομολόγια, ωστόσο, οι γραμμές που κινούνται στο κέντρο της Αθήνας (λ. Αμαλίας, Ομόνοια, Πανεπιστημίου, Σταδίου κτλ.), τόσο τα λεωφορεία όσο και τα τρόλεϊ, σίγουρα θα επηρεαστούν.

Τι ισχύει σήμερα για το Μετρό

Δεν υπάρχει καμία ανακοίνωση από πλευράς ΜΜΜ ή Τροχαίας για το Μετρό ή τον Ηλεκτρικό. Θα λειτουργει κανονικά. Ωστόσο, υπάρχει ενδεχομένο για έκτακτα μέτρα.

dnews.gr

[ΠΗΓΗ]
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΟΡΑ

Η αγορά της Μυτιλήνης περιμένει...«Ανάσταση», τη Μεγάλη Εβδομάδα

Υποτονική είναι η κίνηση στα καταστήματα της πόλης παρά το γεγονός ότι είμαστε μια ανάσα πριν το Πάσχα. Στα δώρα και στις επιδοτήσεις που πληρώνονται από βδομάδα, εναποθέτουν οι έμποροι τις ελπίδες τους
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μειώθηκε η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα στο Βόρειο Αιγαίο

Αύξηση καταγράφει η οικοδομική δραστηριότητα σε πανελλαδικό επίπεδο κατά 15,7%
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Με έξι ώρες καθυστέρηση η αναχώρηση του Aqua Blue

Θα αναχωρήσει την Παρασκευή 26 Απριλίου στις 9:00 το βράδυ αντί στις 3:00 το απόγευμα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βραδιά με γεύσεις Βορείου Αιγαίου στο Λονδίνο

Άλλη μια προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών από την Αγγλία
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Εφτασαν οι πρώτοι Ολλανδοί στη Λέσβο

Προσγειώθηκε η πρώτη πτήση τσάρτερ της TUI στο Αεροδρόμιο Οδυσσέας Ελύτης
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Το προφίλ του Τούρκου τουρίστα στο Βόρειο Αιγαίο

Ο υψηλός πληθωρισμός στην Τουρκία έχει μειώσει την καταναλωτική δαπάνη των επισκεπτών
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΡΓΑΣΙΑ

Τέσσερεις θέσεις υδρονομέων στο Δήμο Μυτιλήνης

Μέχρι την Πέμπτη 2 Μαίου η υποβολή των αιτήσεων
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Βιομηχανική κληρονομιά, από την Ξάνθη… στη Μυτιλήνη;

Μιλήσαμε με τη βιομηχανική αρχαιολόγο, Μαρία Πετρά, υπεύθυνη της εταιρείας Παστάλι που συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βόρειο Αιγαίο ψηφίζουν οι Θεσσαλονικείς

Δείτε τους top προορισμούς που επιλέγουν οι ταξιδιώτες της Aegean Airlines στην Ελλάδα.
ΑΓΡΟΤΕΣ

Καταδίκες αγροτών για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου καταγγέλλει τις καταδίκες αγροτών σε ποινές φυλάκισης 15 μηνών για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Γενάρη του 2020
ΑΓΡΟΤΕΣ

Πέρασε από την Ευρωβουλή η πρώτη αναθεώρηση της ΚΑΠ

Οι αναθεωρημένες διατάξεις θα εφαρμοστούν το 2024 σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης