× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Εντείνονται οι ρυθμοί για την προετοιμασία της απεργίας στις 28 Φλεβάρη

Περιοδεία ΠΕΚ στη ΔΕΥΑΛ, τις σχολές της Παναγιούδας και ανακοίνωση του Συνδικάτου Οικοδόμων Λέσβου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 23/2/2024

Εντείνονται οι ρυθμοί για την προετοιμασία της απεργίας στις 28 Φλεβάρη

Σήμερα Παρασκευή 23 Φλεβάρη, κλιμάκιο της Διοίκησης του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου με επικεφαλής τον Μπάμπη Ντινενή γενικό γραμματέα του Διοικητικού Συμβουλίου και τον Νίκο Τσαγκαρέλλη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, περιόδευσαν στα γραφεία της ΔΕΥΑΛ, στα πλαίσια της 24ωρης πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας της Τετάρτης 28 Φλεβάρη.
«Το έγκλημα στα Τέμπη δεν πρέπει να ξεχαστεί παρά τις προσπάθειες που κάνει η Κυβέρνηση για να το κουκουλώσει και να το βάλει στο αρχείο» τόνισαν τα μέλη της Διοίκησης στους εργαζόμενους, καλώντας τους στις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 11 το πρωί στην πλατεία Σαπφούς και στο πάρκο της Καλλονής αντίστοιχα.
Σημείωσαν ακόμη, πως τα μέτρα της κυβέρνησης για την ακρίβεια, αποτελούν κοροϊδία , καθώς ούτε οι τιμές των προϊόντων μειώνονται, ούτε οι μισθοί αυξάνονται και δεν πρέπει να ξεγελαστεί κανένας εργαζόμενος από τα ψευτοεπιδόματα.
Οι περιοδείες σε χώρους εργασίας θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες από τα μέλη της Διοίκησης του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου αλλά και σωματείων, για να φτάσει το απεργιακό κάλεσμα παντού.
Αύριο Σάββατο 24 Φλεβάρη το πρωί, θα πραγματοποιηθεί περιοδεία στα καταστήματα της αγοράς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Περιοδεία στις σχολές της ΔΥΠΑ στην Παναγιούδα

Αντιπροσωπεία της Διοίκησης του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, με επικεφαλής τον πρόεδρο Γιάννη Ζαφειρίου, περιόδευσε το μεσημέρι της Πέμπτης 22 Φλεβάρη, στις επαγγελματικές σχολές της ΔΥΠΑ στην Παναγιούδα.

Έγινε πλούσια συζήτηση για την απεργία, καλώντας τους εργαζόμενους-μαθητές  την Τετάρτη 28 Φλεβάρη να μην πάει κανείς τους για δουλειά, να μην πάνε στο μάθημα αυτή την μέρα, που συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη, τονίζοντας πως έχουμε χρέος να βροντοφωνάξουμε ξανά το σύνθημα «το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από τις συζητήσεις αναδείχτηκε ακόμη, η σημασία να οργανωθούν στα σωματεία τους και να παλέψουν μέσα από αυτά για μόνιμη και σταθερή δουλειά, με δικαιώματα και όχι να δουλεύουν με ελαστικές σχέσεις εργασίας και με απλήρωτες υπερωρίες.

«Στο κενό έπεσαν οι προσπάθειες του Διευθυντή, να απαγορεύσει τα μέλη της Διοίκησης του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου να μπουν στον αύλειο χώρο και στις μαθητικές αίθουσες για να ενημερώσουν τους εργαζόμενους-μαθητές σχετικά με τα αιτήματα που έχουν οι εργαζόμενοι και βγαίνουν στον δρόμο για να τα διεκδικήσουν» σημειώνει το ΠΕΚ.

Ανακοίνωση εξέδωσε και το Συνδικάτο Οικοδόμων και Εργαζομένων στα δομικά υλικά και στις κατασκευές για τις απεργιακές συγκεντρώσεις του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου στην Μυτιλήνη στις 11 το πρωί στην Πλατεία Σαπφούς και στην Καλλονή στις 11 το πρωί στο πάρκο απέναντι από το Δημοτικό Σχολείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Συνάδελφοι οικοδόμοι και εργαζόμενοι στα συναφή επαγγέλματα!
Στις 28 Φλεβάρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη με τους 57 αδικο-χαμένους στην πλειοψηφία τους νέα παιδιά. Ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα, αποτέλεσμα μιας πολιτικής που προστατεύει και ενισχύει την κερδοφορία των λίγων, σε βάρος της ζωής και των αναγκών των πολλών, του εργαζόμενου λαού.
Τον τελευταίο χρόνο από τα συνολικά 160 εργοδοτικά εγκλήματα, ο κλάδος μας έχασε μέσα στους χώρους δουλειάς 23 συναδέλφους. Κανένας έλεγχος, κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας. Το μεροκάματο εξανεμίζεται στα σούπερ μάρκετ, στο ρεύμα, στη θέρμανση, στα φροντιστήρια των παιδιών μας. Να δουλεύουμε χρόνια στην οικοδομή, να φτάνουμε σε ηλικία για σύνταξη και να μην έχουμε τα ένσημα και το Υπουργείο Εργασίας να μην κηρύσσει υποχρεωτική την συλλογική σύμβαση εργασίας, ώστε να μπει ένα φρένο σ’ αυτό.

Συνάδελφοι, η δικαιολογημένη αγανάκτηση μας, χρειάζεται να γίνει ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ. Τώρα είναι ώρα μάχης. Να κάνουμε πράξη με τη μαχητική και μαζική συμμετοχή μας στην απεργία το σύνθημα «ή τα κέρδη τους, ή οι ζωές μας» δίπλα ο ένας στον άλλον, εμείς που βιώνουμε τις συνέπειες της πολιτικής του πάμε κι όπου βγεί!!!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
-Υπογραφή εργοταξιακών συμβάσεων με αυξήσεις στα μεροκάματα.
-Κήρυξη υποχρεωτικής της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ).
-Κάθε μέρα δουλειάς και μέρα ασφάλισης.
-Αναγνώριση & διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων.
-7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο νομοθετικά κατοχυρωμένο.
-Μέτρα υγείας & ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
-Ουσιαστικά μέτρα για την ακρίβεια, ρεύμα φθηνό για το λαό, κατάργηση του ΦΠΑ και πλαφόν στις τιμές των προϊόντων πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
Στις 28 Φλεβάρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη με τους 57 αδικοχαμένους, στην πλειοψηφία τους νέα παιδιά. Ένα έγκλημα προδιαγεγραμμένο, αποτέλεσμα μιας πολιτικής που προστατεύει και ενισχύει την κερδοφορία των λίγων σε βάρος της ζωής και των αναγκών των πολλών, του εργαζόμενου λαού. Να κάνουμε πράξη με την μαχητική και μαζική συμμετοχή στην απεργία σύνθημα «ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας».»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ψηφιακό ευ ζην στη μεταουμανιστική εποχή: μια κριτική προσέγγιση

Eρευνητικό πρόγραμμα από το Εργαστήριο Πολιτισμικών Πληροφορικών Συστημάτων του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Πανελλαδική απεργία δημοσίων υπαλλήλων

Τετάρτη 1 Μάη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επιτυχία για τους μαθητές του 1ου Προτύπου Γυμνασίου Μυτιλήνης

Κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις στο διαγωνισμό ACSTAC 2024 του κολεγίου Ανατόλια
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργούν δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στον Τύπο

Οι ομοσπονδίες των δημοσιογράφων και των εργαζομένων στον Τύπο προχώρησαν στην προκήρυξη απεργίας για την Πρωτομαγιά
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην Πλατεία Σαπφούς την Πρωτομαγιά ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων

«Δεν αντέχουμε την ακρίβεια, τον πληθωρισμό, την πείνα, τη δυστυχία που μας έχουν επιβάλει» σημειώνει στην ανακοίνωση – κάλεσμα για την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύνδεσμος
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης

Για την εγγραφή στην Α τάξη Γυμνασίου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τροχαίο ατύχημα στη Μυτιλήνη

Συγκρούστηκε φορτηγό με μηχανάκι
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μοσχοβόλησε το σχολείο λαζαράκια!

Τα παιδιά του 15ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης έπλασαν, στόλισαν και έψησαν τα λαζαράκια γεμίζοντας όλους τους σχολικούς χώρους με αρώματα
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Κι από τη Λέσβο πέρασε ο αρχηγός της Θύρας 7

Ιωσήφ Αντιζάς ή «Κοντός»: Το όνομά του είναι το πρώτο που φιγουράρει στο κατηγορητήριο για τα επεισόδια στου Ρέντη και τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη
ΥΓΕΙΑ

Νέο μόνιμο προσωπικό στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Ορκίστηκαν το πρωί της Παρασκευής 26 Απριλίου