× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Το φοινικόδασος της Παναγιούδας ξαναγεννιέται...

Επιτυχημένη ήταν η παρέμβαση φυτοπροστασίας στην περιοχή με τη μέθοδο της μικροέγχυσης. Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου επισκέφθηκε το φοινικόδασος προκειμένου να δει από κοντά τη διαδικασία φύτεσης 15 φοινίκων

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 21/3/2024

Το φοινικόδασος της Παναγιούδας ξαναγεννιέται...

 Tο Φοινικόδασος Παναγιούδας, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λέσβου Κώστα Αρώνη και  τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Γιώργο Λαγουτάρη επισκέφτηκε την Πέμπτη ο Περιφερειάρχης  Κώστας Μουτζούρης και  παρακολούθησε  από κοντά την διαδικασία φύτευσης 15 Φοινίκων. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόκειται για την τελευταία διαδικασία με την οποία ολοκληρώνεται ουσιαστικά η  προγραμματική σύμβαση  που είχε υπογράψει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για την διάσωση του Φοινικόδασους τον Απρίλιο του 2023. Η πρώτη φάση αφορούσε  τον καθαρισμό και το ράντισμα των φοινίκων, η δεύτερη την καταπολέμηση του κόκκινου σκαθαριού μέσα από την διαδικασία της μικροέγχυσης και η τρίτη την εμφύτευση νέων φοινίκων. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αμέσως μετά ο Περιφερειάρχης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ολοκληρώνουμε σήμερα μια ολοκληρωμένη δράση που ξεκίνησε από πέρυσι τον Απρίλιο για την διάσωση του Φοινικόδασους και είμαι ιδιαίτερα ευτυχής ακούγοντας από τους κατοίκους πως με την δική μας αυτή παρέμβαση αυτός ο μοναδικός χώρος σώθηκε.  Η περιοχή αυτή έχει πολλές και μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης, μπορεί να αξιοποιηθεί και περιμένουμε προτάσεις για να συμβάλλουμε όπου μπορούμε, χωρίς να μένουμε στις τυπικότητες των αρμοδιοτήτων.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος δήλωσε και ο Νίκος Χωριατέλλης κάτοικος της περιοχής και μέλος της Επιτροπής των πολιτών που προέβαλε το πρόβλημα της προσβολής του Φοινικόδασους από το κόκκινο σκαθάρι. Όπως είπε, τον τελευταίο χρόνο από τότε που ξεκίνησε η διαδικασία της φυτοπροστασίας με μικροέγχυση η κατάσταση στο φοινικόδασος είναι πολύ καλύτερη και δεν έχει γίνει νέα προσβολή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Πλέον σημείωσε είναι στο χέρι της νέας δημοτικής αρχής να συνεχίσει την διαδικασία της φυτοπροστασίας, της ανάδειξης του φοινικόδασους και γενικότερα της ευρύτερης περιοχής».

Ικανοποιημένος και ο αντιπεριφερειάρχης Λέσβου Κώστας Αρώνης ο οποίος σημείωσε ότι το σημαντικότερο στοιχείο είναι ότι η προσπάθεια που έγινε είχε αποτέλεσμα και σώθηκε το φοινικόδασος που είναι ένα μνημείο της φύσης. «Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου είναι κοντά σε όλες τις περιοχές του νησιού και σε κάθε περίπτωση αν χρειαστεί πάλι να στηρίξουμε την Παναγιούδα θα το κάνουμε με μεγάλη χαρά». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα