× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Κατάληψη της Μυτιλήνης δια της βίας

Με χημικά και ξύλο σε μια επιχείρηση πρωτόγνωρης βίας από 10 διμοιρίες ΜΑΤ που αποβιβάστηκαν από το πλοίο «ΠΗΓΑΣΟΣ» στις 2:30 μετά τα μεσάνυχτα. Πεδίο μάχης η Προκυμαία μέχρι τις 4 τα χαράματα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 25/2/2020

Κατάληψη της Μυτιλήνης δια της βίας
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

Πρωτοφανής βία στο λιμάνι της Μυτιλήνης εναντίον διαδηλωτών που είχαν αποκλείσει το λιμάνι της Μυτιλήνης. Γνωρίζοντας ότι εκεί θα έφταναν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να επιβάλουν τη δημιουργία στο νησί νέας υπερδομής για πρόσφυγες και μετανάστες στην επιταγμένη έκταση της Καράβας – Καβακλή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πλοίο «Πήγασος» έφτασε στο λιμάνι της Μυτιλήνης στις 2,30 μετά τα μεσάνυχτα. Είχε αναχωρήσει στις 2,30 το μεσημέρι από το λιμάνι του Λαυρίου. Ψευδώς δηλώθηκε ότι είχε βλάβη προκειμένου να μην πραγματοποιήσει το δρομολόγιο από Λαύριο για Αϊ Στράτη και Λήμνο, Καβάλα.  Έξω από τη Μακρόνησο έσβησε το εκπεμπόμενο σήμα μετατρεπόμενο έτσι σε ένα πραγματικά «Πειρατικό» καράβι που έπλεε στο Αιγαίο με κατεύθυνση την πόλη της Μυτιλήνης. Κανένας όμως δεν ήξερε τον προορισμό του εδώ στη Λέσβο.

Περίπου στις 4 το απόγευμα το «Ν» αποκάλυψε το δρομολόγιο του καραβιού συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό τα μέγιστα στην ενημέρωση αλλά και αναδεικνύοντας το ζήτημα που σύντομα μετατράπηκε σε πρώτου μεγέθους πολιτικό ζήτημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στις 9 το βράδυ έγινε γνωστό ότι το πλοίο «Πήγασος» θα ερχόταν τελικά στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Πολίτες όμως συνέχιζαν αν παραμένουν στα λιμάνια του Σιγρίου αλλά και να περιφρουρούν τα λιμάνια Περάματος και Πέτρας.

Στις 11 άρχισε να συγκεντρώνεται πολύς κόσμος που απέκλεισαν τις τρεις εισόδους του λιμανιού, στο Τελωνείο, το παλιό αρχαιολογικό μουσείο και στο άγαλμα της Ελευθερίας. Όπου όμως είχαν τοποθετηθεί και απορριμματοφόρα του Δήμου Μυτιλήνης. Ας σημειωθεί πάντως ότι με μόνη εξαίρεση τον αντιδήμαρχο καθαριότητας κανένα στέλεχος της δημοτικής αρχής δεν εμφανίστηκε στο λιμάνι της Μυτιλήνης σε όλη τη διάρκεια της διαμαρτυρίας και των επεισοδίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη Μυτιλήνη οι αψιμαχίες άρχισαν ανάμεσα σε νεαρούς από την πλευρά του Τελωνείου μισή ώρα πριν την άφιξη του πλοίου. Χωρίς λόγο άρχισαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ που είχαν μπει στο λιμάνι της Μυτιλήνης να κάνουν χρήση χημικών που όπως ήταν φυσικό έδιωξαν αρκετούς από τους διαμαρτυρόμενους μια και η κατάσταση έγινε αποπνικτική.

Με την άφιξη του πλοίου «Πήγασος» στις 2,30 μετά τα μεσάνυχτα η ρίψη χημικών έγινε διαρκής. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον αποβιβάστηκαν από το πλοίο περισσότεροι από 300 πάνοπλοι άνδρες των ΜΑΤ οι οποίοι στη βάση οργανωμένου σχεδίου βγήκαν από την είσοδο του αγάλματος της ελευθερίας. Κινήθηκαν στην οδό Αργύρη Εφταλιώτη διαχωρίστηκαν στη συμβολή με την 8η Νοεμβρίου και οι μεν κινήθηκαν στο Τελωνείο οι δε μέσω της 8ης Νοεμβρίου  έδιωξαν τον κόσμο προς την Τζέημς Στο Τελωνείο ξαναενώθηκαν, ανασυντάχθηκαν και συνεχίζοντας να ρίχνουν χημικά, σπρέι πιπεριού και χειροβομβίδες κρότου λάμψης έσπρωξαν τον κόσμο προς την Προκυμαία έως το Λιμεναρχείο όπου παρέμειναν. Ας σημειωθεί ότι υπήρξαν και ξυλοδαρμοί ενώ φωτιές μπήκαν σε κάδους ως μέσο άμυνας.

Στις 4 τα χαράματα 10 κλούβες με ΜΑΤ, γκρέϊτερ του Στρατού, ο Αίαντας ειδικό αυτοκίνητο της Αστυνομίας που ρίχνει νερό στους διαδηλωτές και μια σειρά άλλων εξειδικευμένων αυτοκινήτων ξεκίνησαν προς το Διαβολόρεμα και την Καράβα. Σκοπός τους να συγκρουστούν με εκατοντάδες διαδηλωτές που είναι εκεί πριν ξημερώσει και να φτάσουν στου Καβακλή.

Η επιχείρηση της πρωτόγνωρης βίας σε βάρος του λαού της Λέσβου προκειμένου να επιβληθεί με τον πιο άγριο τρόπο η κατασκευή της δομής σε επιταγμένη έκταση. Συνεχίζεται.

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Μικροί ποδηλάτες ονειρεύονται μια Μυτιλήνη χωρίς κινδύνους

Η 1η Μαθητική Αστική Ποδηλατάδα γέμισε το κέντρο της πόλης με παιδικές φωνές και έστειλε ηχηρό μήνυμα για ασφαλείς δρόμους και ένα ολοκληρωμένο δίκτυο ποδηλατοδρόμων
Μικροί ποδηλάτες ονειρεύονται μια Μυτιλήνη χωρίς κινδύνους
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εκλογές στους Συλλόγους Γονέων του Δήμου Μυτιλήνης

Η Ένωση Γονέων καλεί όλα τα Διοικητικά Συμβούλια να προγραμματίσουν έγκαιρα τις γενικές συνελεύσεις και τις αρχαιρεσίες τους
Εκλογές στους Συλλόγους Γονέων του Δήμου Μυτιλήνης
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ταυτοποιήθηκε 41χρονος για κλοπή σε επιχείρηση της Καλλονής

Φέρεται να αφαίρεσε περίπου 2.700 ευρώ, πορτοφόλι και δύο τραπεζικές κάρτες
Ταυτοποιήθηκε 41χρονος για κλοπή σε επιχείρηση της Καλλονής
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΥΓΕΙΑ

HPV: Γιατί εμβολιάζονται πλέον και τα αγόρια

«Η σεξουαλική υγεία αποτελεί μέρος της συνολικής μας υγείας και δεν είναι ταμπού» τονίζει στο «Ν» ο δερματολόγος-αφροδισιολόγος Γιώργος Μπανταβάνης, μιλώντας για πρόληψη, εμβολιασμό κατά του HPV και τα μεγάλα κενά ενημέρωσης
HPV: Γιατί εμβολιάζονται πλέον και τα αγόρια
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Δύο συλλήψεις στη Σάμο για μετακίνηση με ταυτότητα άλλου προσώπου

Ένας 28χρονος φέρεται να επρόκειτο να ταξιδέψει αεροπορικώς στην Αθήνα με ξένο έγγραφο – Αναζητείται ακόμη ένας 42χρονος.
Δύο συλλήψεις στη Σάμο για μετακίνηση με ταυτότητα άλλου προσώπου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Αγιασμός για τη νέα οδηγική χρονιά στη Μυτιλήνη

Το Τοπικό Τμήμα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού καλεί παιδιά, νέους, γονείς και φίλους την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου, δίπλα στο Δημοτικό Θέατρο
Αγιασμός για τη νέα οδηγική χρονιά στη Μυτιλήνη
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Δυνατή αντιφασιστική φωνή στη Μυτιλήνη 13 χρόνια μετά τη δολοφονία Φύσσα

Πλήθος πολιτών συγκεντρώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στην πλατεία Σαπφούς, στέλνοντας ισχυρό αντιφασιστικό μήνυμα 13 χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα
Δυνατή αντιφασιστική φωνή στη Μυτιλήνη 13 χρόνια μετά τη δολοφονία Φύσσα
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές από τη Θερμή βραβεύονται για την «Αρπαγή της Ευρώπης από τον Δία»

Η ομαδική δημιουργία μαθητών του Δημοτικού Σχολείου είχε διακριθεί στον πανελλαδικό διαγωνισμό He Art of Europe – Η βράβευση θα γίνει στις 28 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
Μαθητές από τη Θερμή βραβεύονται για την «Αρπαγή της Ευρώπης από τον Δία»
ΜΟΥΣΙΚΗ

Εκπαιδευτική δράση για τον Μίκη Θεοδωράκη στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας

Μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης θα γνωρίσουν τη ζωή και το έργο του μεγάλου συνθέτη μέσα από ψηφιακά μέσα και διαδραστικά παιχνίδια – Δωρεάν συμμετοχή με κράτηση θέσης
Εκπαιδευτική δράση για τον Μίκη Θεοδωράκη στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

18χρονος συνελήφθη στη Μυτιλήνη για διακίνηση πλαστών ταυτοτήτων

Συνελήφθη και 16χρονος στο αεροδρόμιο – Η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει ότι στην υπόθεση εμπλέκονται τουλάχιστον ακόμη τρία άτομα
18χρονος συνελήφθη στη Μυτιλήνη για διακίνηση πλαστών ταυτοτήτων
ΔΡΑΣΕΙΣ

Οι πολύτεκνοι της Λέσβου ζητούν ίση έκπτωση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Ο Σύλλογος Πολυτέκνων Νομού Λέσβου επισημαίνει ότι η έκπτωση στις καμπίνες φτάνει το 50% στις γραμμές της Κρήτης, ενώ περιορίζεται στο 25% για τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου
Οι πολύτεκνοι της Λέσβου ζητούν ίση έκπτωση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια
ΥΓΕΙΑ

«Παγώνει» το Αυτόνομο Κέντρο Εμφύτευσης Βηματοδοτών στο Βοστάνειο

Το Νοσοκομείο Μυτιλήνης αναφέρει ότι οι υφιστάμενες συνθήκες δεν επιτρέπουν την έναρξη λειτουργίας του
«Παγώνει» το Αυτόνομο Κέντρο Εμφύτευσης Βηματοδοτών στο Βοστάνειο