× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Τρεις παρουσιάσεις του πορίσματος του ΚΚΕ για τα Τέμπη

Η Μαρία Κομνηνάκα, μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, παρουσίασε τις θέσεις του κόμματος

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 1/4/2024

Τρεις παρουσιάσεις του πορίσματος του ΚΚΕ για τα Τέμπη

Τρεις εκδηλώσεις παρουσίασης του πορίσματος του ΚΚΕ για τις αιτίες που οδήγησαν στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπτη παραγματοποιήθηκαν από την Παρασκευή 29 Μαρτίου ως την Δευτέρα 1 Απριλίου στη Λέσβο. Την παρουσίαση του πορίσματος έκανε η βουλεύτρια του κόμματος Μαρία Κομνηνάκα που ήταν μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στο Πολύκεντρο της Κάπης, το Σάββατο 30 Μαρτίου στον Πολιχνίτο και τη Δευτέρα 1 Απριλίου στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Μυτιλήνη.

Η κ. Κομνηνάκα – αναφέρει δελτίο τύπου του κόμματος - στάθηκε αναλυτικά στα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι διαμορφώθηκε ένα εκρηκτικό μίγμα για να φτάσουμε σε αυτό το έγκλημα. Ανέδειξε τις πολιτικές και ποινικές ευθύνες που προκύπτουν καθ' όλη τη διάρκεια από το έγκλημα μέχρι σήμερα, και μέσα στην Eξεταστική Eπιτροπή που συστάθηκε με πρωτοβουλία του ΚΚΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χαρακτηριστικά για την Εξεταστική Επιτροπή η Μαρία Κομνηνάκα ανέφερε: (...)Ένα έγκλημα που έχει ιστορία…κι αυτό είναι που προσπαθούν επιμελώς και με κάθε μέσο να κρύψουν όλα τα άλλα κόμματα. Γι’ αυτό και η πρόταση του ΚΚΕ συγκέντρωσε το μένος ιδιαιτέρως του ΠΑΣΟΚ που ενοχλήθηκε για το γεγονός ότι μπήκαν στο κάδρο όλες οι κυβερνήσεις που διαμόρφωσαν αυτήν την επικίνδυνη κατάσταση στο σιδηρόδρομο, οι πολιτικές δηλαδή που διαμόρφωσαν τις συνθήκες που συνέβαλαν αν όχι προδιέγραψαν το έγκλημα.

Βέβαια ξεχνάνε όλοι αυτοί ότι απαίτηση και των ίδιων των συγγενών των θυμάτων είναι να αποδοθούν οι ευθύνες σε όλους τους υπεύθυνους, προσδιορίζοντας και οι ίδιοι στις μηνύσεις τους τους υπαίτιους σε βάθος τουλάχιστον 15ετίας.

Έτσι λοιπόν, η πρωτοβουλία του ΚΚΕ, συνέβαλε καθοριστικά σ’ αυτή την κατεύθυνση. Γιατί παρά βεβαίως τα πολύ συγκεκριμένα όρια που αυτή έχει, λόγω των προκαθορισμένων αρνητικών πολιτικών συσχετισμών, επέτρεψε να έρθουν στην επιφάνεια πολλά και αποκαλυπτικά στοιχεία για την απόδοση τόσο των πολιτικών όσο και κυρίως των ποινικών ευθυνών και μάλιστα σε όλο το εύρος τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Εξεταστική Επιτροπή κράτησε ψηλά στην καθημερινή συζήτηση το έγκλημα στα Τέμπη, ενώ έδωσε τη δυνατότητα να ακούσει ξανά όλη η Ελλάδα τους συγγενείς των θυμάτων, όλη η Ελλάδα άκουσε τον τραγελαφικό πρώην υπουργό Μεταφορών Κ. Καραμανλή να χάνει τα λόγια του για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων, αλλά και μια σειρά κυνικές παραδοχές που επιβεβαίωσαν την ορθότητα του συνθήματος «τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» που αντήχησε απ’ άκρη σ’ άκρη της χώρας στις συγκλονιστικές κινητοποιήσεις όλης της χώρας.

Ακολούθως το δελτίο τύπου του ΚΚΕ αναφέρει «Στη συνέχεια τονίστηκε η σημασία αυτών των κινητοποιήσεων, η μεγάλη μαζικότητα τους πανελλαδικά, η αμείωτη δράση των συγγενών των θυμάτων, που αποτελούν κρίσιμο παράγοντα για να μην υπάρχει συγκάλυψη.

Αναδείχτηκαν οι ευθύνες των κομμάτων της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ (και Νέας Αριστεράς) και του ΠΑΣΟΚ, της πολιτικής που υλοποίησαν και πρεσβεύουν, τη στήριξή τους στην πολιτική της ΕΕ  που υπηρετεί τα συμφέροντα των μονοπωλίων γιατί τέτοιος είναι ο χαρακτήρας της.

Στις εκδηλώσεις έγινε πλούσια συζήτηση, απασχόλησε η δράση που πρέπει να αναπτυχθεί από εδώ και μπρος, δόθηκαν απαντήσεις σε πολλά και συγκεκριμένα ερωτήματα που διατύπωσαν οι συμμετέχοντες, ενώ διακινήθηκε ο Ριζοσπάστης με το ειδικό ένθετο που περιλαμβάνει και το πόρισμα».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ούτε φέτος το καλοκαίρι θα λειτουργήσουν οι κατασκηνώσεις του ΠΙΚΠΑ

Στο μακρινό μέλλον, χωρίς σαφές χρονοδιάγραμμα, μεταφέρεται η λειτουργία των παιδικών κατασκηνώσεων της Νεάπολης. Απαιτούνται να γίνουν και άλλα έργα ενώ αναζητείται χρηματοδότηση δηλώνει ο δήμαρχος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο πρώτος απολογισμός της Δημοτικής Αρχής Χριστόφα

Τις ενέργειές της το πρώτο διάστημα ανάληψης των καθηκόντων της περιγράφει σε ανακοίνωση η Δημοτική Αρχή Μυτιλήνης με Δήμαρχο τον Παναγιώτη Χριστόφα.
ΥΓΕΙΑ

«Έτοιμο ως τα Χριστούγεννα το Κέντρο Υγείας Μανταμάδου»

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης κατά την επίσκεψή του στην περιοχή. Τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος
ΒΙΒΛΙΟ

Νέα έκδοση για το Αγιασώτικο Καρναβάλι

Στην έκδοση γίνεται συνοπτική αναφορά στην ιστορική διαδρομή του εθίμου, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό
ΧΩΡΙΑ

Αυτοψία Χριστόφα στα έργα του Ευεργέτουλα

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας επιθεώρησε την αγροτική οδοποιία και τα έργα που γίνονται στην περιοχή
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέα κόντρα για το ακίνητο της ΑΔΕΛ στη Θερμή

Αποχώρησε η παράταξη Κουφέλου από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Καταγγελία: Χωρίς νερό για 12 ώρες η Θερμή

Καμία ενημέρωση στους κατοίκους του χωριού για το πότε θα αποκατασταθεί η υδροδότηση του χωριού
ΧΩΡΙΑ

Όχι στις αυξήσεις της ΔΕΥΑΛ από τον Πολιχνίτο

Ψήφισμα εξέδωσε το Τοπικό Συμβούλιο Πολιχνίτου και εκφράζει την αντίθεση του στις αυξήσεις που ανακοίνωσε η ΔΕΥΑΛ στα τιμολόγια της ύδρευσης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βαλσαμίδης: Δεν δόθηκαν απαντήσεις για τα μεγάλα έργα της Λέσβου

Κριτική στην Περιφερειακή Αρχή Μουτζούρη από τον πρώην Αντιπεριφερειάρχη
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Νέα εποχή για την πλαζ Τσαμάκια της Μυτιλήνης

Ξεκίνησε τη λειτουργία της νωρίτερα από ποτέ με ολοκαίνουργιο εξοπλισμό, ανακαινισμένα αποδυτήρια, τουαλέτες και είσοδο
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

«Σήμανση και φωτεινή σηματοδότηση στον κόμβο της Αγίας Τριάδας Καλλονής»

Ανακοίνωση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Β.Α. Αιγαίου, με αφορμή τα ατυχήματα που έγιναν την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του δρόμου Καλλονής - Σιγρίου
ΔΥΤΙΚΗ ΛΕΣΒΟΣ

Στο πλευρό των χωριών ο Δήμος Δυτικής Λέσβου

Ολοκληρώθηκαν οι επαφές του ου Αντιδημάρχου Συντονισμού Κοινοτήτων και Αποκεντρωμένων Υπηρεσιών Γιώργου Μακρογιάννης, με τους Προέδρους των 36 τοπικών κοινοτήτων